Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Asus X53TK random shutdown no BSOD or errors

24 Oct 2012   #41
koolkat77

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 10 Home 64Bit
 
 

Yup


My System SpecsSystem Spec
.
24 Oct 2012   #42
Mikkoz

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

I had to make it a .zip since max .txt/.log attachment size is 2.00MB and it was 2.95MB...
My System SpecsSystem Spec
24 Oct 2012   #43
koolkat77

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 10 Home 64Bit
 
 

Okay, have you rebooted the laptop?
My System SpecsSystem Spec
.

24 Oct 2012   #44
Mikkoz

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

No, but I had to force it with the power button.
This is weird, I went to farmville2 again to harvest my crops (just 5 mins ago), and the graphics card crashed again ( I think ). Red lines appeared on the screen and the computer freezed (as before in daytime).
Didn't create dump files. Any guess why is this happening? I was running a SFC Scannow in the meantime.
My System SpecsSystem Spec
24 Oct 2012   #45
koolkat77

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 10 Home 64Bit
 
 

First reboot since the system file checker found errors. You'll have to install the latest drivers for your video card.

Click on the Start ► Control Panel ► Programs ► Uninstall a program ► Uninstall everything related to the ATI graphics.

Delete remnants of its driver using Driver Sweeper

Now download and install the latest drivers from the AMD website with the auto-detect tool, or download from a reliable source like Filehippo.com
My System SpecsSystem Spec
24 Oct 2012   #46
Mikkoz

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Should I try something called 'MemTest' ?
My System SpecsSystem Spec
24 Oct 2012   #47
Mikkoz

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Oh, okay I will try that, thanks for your help so far
My System SpecsSystem Spec
24 Oct 2012   #48
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)/Win10
 
 

Your CBS/log file reveals the following...
Code:
 Line 16422: 2012-10-24 21:47:36, Info                  CSI    00000ef0 [SR] Repairing 2 components
 Line 16423: 2012-10-24 21:47:36, Info                  CSI    00000ef1 [SR] Beginning Verify and Repair transaction
 Line 16426: 2012-10-24 21:47:36, Info                  CSI    00000ef3 [SR] Cannot repair member file [l:22{11}]"PINTLGB.IMD" of Microsoft-Windows-IME-Simplified-Chinese-Core, Version = 6.1.7601.17514, pA = PROCESSOR_ARCHITECTURE_AMD64 (9), Culture neutral, VersionScope = 1 nonSxS, PublicKeyToken = {l:8 b:31bf3856ad364e35}, Type neutral, TypeName neutral, PublicKey neutral in the store, hash mismatch
 Line 16429: 2012-10-24 21:47:36, Info                  CSI    00000ef5 [SR] Cannot repair member file [l:20{10}]"WatWeb.dll" of Microsoft-Windows-Security-WindowsActivationTechnologies-WebControls, Version = 7.1.7600.16395, pA = PROCESSOR_ARCHITECTURE_INTEL (0), Culture neutral, VersionScope = 1 nonSxS, PublicKeyToken = {l:8 b:31bf3856ad364e35}, Type neutral, TypeName neutral, PublicKey neutral in the store, hash mismatch
 Line 16432: 2012-10-24 21:47:36, Info                  CSI    00000ef7 [SR] Cannot repair member file [l:22{11}]"PINTLGB.IMD" of Microsoft-Windows-IME-Simplified-Chinese-Core, Version = 6.1.7601.17514, pA = PROCESSOR_ARCHITECTURE_AMD64 (9), Culture neutral, VersionScope = 1 nonSxS, PublicKeyToken = {l:8 b:31bf3856ad364e35}, Type neutral, TypeName neutral, PublicKey neutral in the store, hash mismatch
 Line 16433: 2012-10-24 21:47:36, Info                  CSI    00000ef8 [SR] This component was referenced by [l:202{101}]"Microsoft-Windows-Foundation-Package~31bf3856ad364e35~amd64~~6.1.7601.17514.WindowsFoundationDelivery"
 Line 16438: 2012-10-24 21:47:36, Info                  CSI    00000efb [SR] Could not reproject corrupted file [ml:520{260},l:62{31}]"\??\C:\Windows\IME\IMESC5\DICTS"\[l:22{11}]"PINTLGB.IMD"; source file in store is also corrupted
 Line 16441: 2012-10-24 21:47:36, Info                  CSI    00000efd [SR] Cannot repair member file [l:20{10}]"WatWeb.dll" of Microsoft-Windows-Security-WindowsActivationTechnologies-WebControls, Version = 7.1.7600.16395, pA = PROCESSOR_ARCHITECTURE_INTEL (0), Culture neutral, VersionScope = 1 nonSxS, PublicKeyToken = {l:8 b:31bf3856ad364e35}, Type neutral, TypeName neutral, PublicKey neutral in the store, hash mismatch
 Line 16442: 2012-10-24 21:47:36, Info                  CSI    00000efe [SR] This component was referenced by [l:224{112}]"Microsoft-Windows-Security-WindowsActivationTechnologies-Package~31bf3856ad364e35~amd64~~7.1.7600.16395.KB971033"
One of them is (hopefully) easy to fix - so let's do that first....


Close all open windows.
Open an Elevated Command Prompt window, and type the following command

wusa /uninstall /kb:971033

and hit the Enter key
Accept the warnings/confirmations, and wait for it to complete

copy and paste the output (if any) from the command prompt window to a reply here,
Reboot

reinstall the update from http://support.microsoft.com/kb/971033
Reboot

run an MGADiag report, and post it.
we need to see a full copy of the report produced by the MGADiag tool
(download and save to desktop - http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=52012 )
Once saved, run the tool.
Click on the Continue button, which will produce the report.
To copy the report to your response, click on the Copy button in the tool (ignore any error messages at this point), and then paste (using either r-click/Paste, or Ctrl+V ) into your response.
My System SpecsSystem Spec
24 Oct 2012   #49
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)/Win10
 
 

.... I have to say that in all my experience of reading CBS logs of SFC scans, I have NEVER seen a log that long for a single scan - usually they are only 100-300 POQ units long - yours is 726!!

How many Language MUI packs do you have installed? (do you need them all?)
What is the base language of the system?
My System SpecsSystem Spec
24 Oct 2012   #50
Mikkoz

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

MUI = Microsoft user Interface?
And my base language is English.
I haven't installed any other language packs. (Maybe finnish, not sure)
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Asus X53TK random shutdown no BSOD or errors




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Random BSOD problems in the past 2 days. Random errors at random times
Three days ago my water cooling failed (got up to 77C while gaming is when I noticed the problem as my CPU should not go over 62C). I decided to install an aftermarket heatsink instead of a new water cooling system ,and add a few more fans just to make sure my whole motherboard was getting plenty...
BSOD Help and Support
Random Shutdown with no Errors
Hello! So for the past couple of months my computer has been randomly shutting down. This has happened anywhere from once a day to several times a day. When the computer shuts down, it appears to attempt to restart. I can hear the fans turning on and it sounds like it's increasing load...
General Discussion
BSOD plus restart from sleep mode and shutdown errors
Hello All, I am totally new to this and am really confused. About maybe a week ago I started having BSOD, plus Windows wouldn't restart after going into Sleepmode, and when I tried to Shut Down it would bring up the shut down screen then just keep "shutting down" with out ever shutting down. ...
BSOD Help and Support
BSOD Help.RANDOM BUGCODE DRIVER ERRORS Asus N53SV - EH71 Laptop
Hi, i've had this Asus for about 2 months now and i've experienced 3 BSOD's. They are random and i almost kinda think they happen if i leave the laptop on for a long time, like say; a couple days, but i'm not quite certain. System Specs: Model - Asus N53sv Windows 7 Home Premium X64 Intel...
BSOD Help and Support
New Asus Laptop Becomes Unresponsive, Hangs on Shutdown, then BSOD
I have attached my minidump files in the zip file. Any help is greatly appreciated. System is: Asus G74SX i7-2630QM GeForce GTX 560M 12GB RAM Windows 7 HP 64bit
BSOD Help and Support
Boot errors,shutdown errors, wake errors.
Wake from sleep is slow and I loose control over curser for 10 sec. These are most of the errors and their numbers that I have been getting over the past 5 days. Boot duration 100,101,109,103 Stanby duration 300 Driver caused delay 351 Thumbdrive driver delay
Performance & Maintenance


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:09.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App