Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Months of system being fine, sudden multiple BSODs this morning

09 Jan 2013   #11

Windows 7 Home 64-bit
 
 

I have updated both drivers. Tried loading Pro Tools again with Mbox mini plugged in, still BSOD. attached is the new dump. I'm going to do some more research on my end to see if maybe I can't load while the Mbox is plugged in?


My System SpecsSystem Spec
.

10 Jan 2013   #12

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 enterprise 64 bit, Windows 7 Pro 64 bit ,Windows 8 64bit
 
 

My other thought would be completely removing the avid software and then trying to re-install it because the diginet.sys driver doesnt seem to be causing the problem any more its just the anti-piracy software that seems to be acting up, perhaps a fresh install of the program will help.
My System SpecsSystem Spec
13 Jan 2013   #13

Windows 7 Home 64-bit
 
 

Alright. Updated both drivers to latest releases. Still getting BSOD on loading of Pro Tools. Uninstalled Pro Tools entirely and re-installed it, still getting BSOD. Also got another BSOD on startup of machine. Attached is the most recent dump file, hopefully something new is in here.

I honestly cannot remember what I did to cause all of this with my Pro Tools except try loading it up with my pre-amp plugged in. Ever since, I can't even start it up without my pre-amp attached...

Unless you're able to find anything new, I think I'm just going to call Avid tech support. Perhaps they've seen this before.
My System SpecsSystem Spec
.


14 Jan 2013   #14

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 enterprise 64 bit, Windows 7 Pro 64 bit ,Windows 8 64bit
 
 

Unfortunately the dumps are still blaming the Tpkd.sys I think speaking to the Avid Tech support would be best because the Driver causing the BSOD is prat of their anti-piracy software that seems to be causing the problem.
My System SpecsSystem Spec
15 Jan 2013   #15

Windows 7 Home 64-bit
 
 

Okay. I was on the phone with tech support for almost two hours. We tried uninstalling, reinstalling, the whole shebang. Nothing worked. He didn't think it was caused by the pace software because of the point it was crashing in the load-up(it had already been approved by the iLok).
I might still have Driver Verifier enabled, I'll double check that. Did some searching, enabled DEP and now my system doesn't crash anymore with ProTools. Instead, the program just closes because it cannot open. It gets stuck on the plugin screen, so I might try uninstalling all those or disabling them. Thoughts??
My System SpecsSystem Spec
16 Jan 2013   #16

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 enterprise 64 bit, Windows 7 Pro 64 bit ,Windows 8 64bit
 
 

If they are reliably crashing every time you use them it sounds like then uninstalling or disabling would be a good idea as they will only be taking up space on your hard drive and not be getting used.
My System SpecsSystem Spec
16 Jan 2013   #17

Windows 7 Home 64-bit
 
 

FIXED! I honestly am not sure how, but here's what I did.

Noticed there was an update to Protools (10.3.3). Downloaded it. Disabled DEP because Pro Tools requires it to at least be disabled to run. However everything I read suggests that 64-bit systems cannot disable DEP. Tried it anyways through command line. Restarted machine, opened Pro Tools like a champ! Thanks for all the support!!
My System SpecsSystem Spec
16 Jan 2013   #18

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 enterprise 64 bit, Windows 7 Pro 64 bit ,Windows 8 64bit
 
 

your very welcome and I am glad you got your problem solved.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Months of system being fine, sudden multiple BSODs this morning




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Months of system being fine, sudden multiple BSODs this morning
Thread Forum
Solved Multiple BSODs over the last few months system service exception or me BSOD Help and Support
Multiple BSODs after booting from hibernation in morning BSOD Help and Support
BSOD all of a sudden after 3 months after installing Windows 7, 0x124 BSOD Help and Support
Solved multiple OS installs on both HDD & SSD over 6 months...still BSODs BSOD Help and Support
Multiple BSODs in the last couple of months BSOD Help and Support
sudden "operating system not found" (but reboot is fine!) BSOD Help and Support
No printers? Really? Been working fine for months! Hardware & Devices

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:39 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33