Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: BSOD randomly while gaming, error 4ff3dO5f

12 Jan 2013   #1
cheetopete

Windows 7 Professional 64 bit
 
 
BSOD randomly while gaming, error 4ff3dO5f

I've had a BSOD several times now. I have uninstalled the Catalyst control center for the ATI card. I've seen on these forums that its been causing issues with Windows 7. I only have the drivers installed. I still keep getting issues and I don't what else to do. Thanks


My System SpecsSystem Spec
.
12 Jan 2013   #2
mgorman87

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

BSOD BUGCHECK SUMMARY
Code:

Built by: 7601.17944.amd64fre.win7sp1_gdr.120830-0333
Debug session time: Tue Jan  8 13:52:18.896 2013 (UTC - 5:00)
System Uptime: 0 days 0:15:39.862
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmpag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmpag.sys
Probably caused by : atikmpag.sys ( atikmpag+8efc )
BUGCHECK_STR:  0x116
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x116_IMAGE_atikmpag.sys
BiosReleaseDate = 09/21/2010
SystemManufacturer = System manufacturer
SystemProductName = System Product Name
CPUID:        "Intel(R) Core(TM) i7 CPU         920  @ 2.67GHz"
MaxSpeed:     2670
CurrentSpeed: 2672
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7601.17944.amd64fre.win7sp1_gdr.120830-0333
Debug session time: Tue Jan  8 22:18:36.960 2013 (UTC - 5:00)
System Uptime: 0 days 0:00:48.038
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmpag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmpag.sys
Probably caused by : atikmpag.sys ( atikmpag+8efc )
BUGCHECK_STR:  0x116
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x116_IMAGE_atikmpag.sys
BiosReleaseDate = 09/21/2010
SystemManufacturer = System manufacturer
SystemProductName = System Product Name
CPUID:        "Intel(R) Core(TM) i7 CPU         920  @ 2.67GHz"
MaxSpeed:     2670
CurrentSpeed: 2672
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7601.17944.amd64fre.win7sp1_gdr.120830-0333
Debug session time: Tue Jan  8 22:15:33.664 2013 (UTC - 5:00)
System Uptime: 0 days 3:16:10.741
*** ERROR: Symbol file could not be found.  Defaulted to export symbols for watchdog.sys - 
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmpag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmpag.sys
Probably caused by : dxgmms1.sys ( dxgmms1!VidSchiVerifyDriverReportedFenceId+ad )
BUGCHECK_STR:  0x119
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x119_dxgmms1!VidSchiVerifyDriverReportedFenceId+ad
BiosReleaseDate = 09/21/2010
SystemManufacturer = System manufacturer
SystemProductName = System Product Name
CPUID:        "Intel(R) Core(TM) i7 CPU         920  @ 2.67GHz"
MaxSpeed:     2670
CurrentSpeed: 2672
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7601.17944.amd64fre.win7sp1_gdr.120830-0333
Debug session time: Sat Jan  5 23:24:41.944 2013 (UTC - 5:00)
System Uptime: 0 days 15:41:46.021
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmpag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmpag.sys
Probably caused by : atikmpag.sys ( atikmpag+8efc )
BUGCHECK_STR:  0x116
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x116_IMAGE_atikmpag.sys
BiosReleaseDate = 09/21/2010
SystemManufacturer = System manufacturer
SystemProductName = System Product Name
CPUID:        "Intel(R) Core(TM) i7 CPU         920  @ 2.67GHz"
MaxSpeed:     2670
CurrentSpeed: 2672
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7601.17944.amd64fre.win7sp1_gdr.120830-0333
Debug session time: Fri Dec 14 14:27:57.695 2012 (UTC - 5:00)
System Uptime: 0 days 1:01:41.772
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmpag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmpag.sys
Probably caused by : atikmpag.sys ( atikmpag+8efc )
BUGCHECK_STR:  0x116
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x116_IMAGE_atikmpag.sys
BiosReleaseDate = 09/21/2010
SystemManufacturer = System manufacturer
SystemProductName = System Product Name
CPUID:        "Intel(R) Core(TM) i7 CPU         920  @ 2.67GHz"
MaxSpeed:     2670
CurrentSpeed: 2672
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7601.17944.amd64fre.win7sp1_gdr.120830-0333
Debug session time: Fri Dec 14 12:44:45.252 2012 (UTC - 5:00)
System Uptime: 0 days 0:04:49.220
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmpag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmpag.sys
Probably caused by : atikmpag.sys ( atikmpag+8efc )
BUGCHECK_STR:  0x116
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x116_IMAGE_atikmpag.sys
BiosReleaseDate = 02/26/2009
SystemManufacturer = System manufacturer
SystemProductName = System Product Name
CPUID:        "Intel(R) Core(TM) i7 CPU         920  @ 2.67GHz"
MaxSpeed:     2670
CurrentSpeed: 2672
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7601.17944.amd64fre.win7sp1_gdr.120830-0333
Debug session time: Fri Dec 14 12:34:14.373 2012 (UTC - 5:00)
System Uptime: 0 days 1:04:05.341
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmpag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmpag.sys
Probably caused by : atikmpag.sys ( atikmpag+8efc )
BUGCHECK_STR:  0x116
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x116_IMAGE_atikmpag.sys
BiosReleaseDate = 02/26/2009
SystemManufacturer = System manufacturer
SystemProductName = System Product Name
CPUID:        "Intel(R) Core(TM) i7 CPU         920  @ 2.67GHz"
MaxSpeed:     2670
CurrentSpeed: 2672
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7601.17944.amd64fre.win7sp1_gdr.120830-0333
Debug session time: Mon Dec 10 21:07:30.518 2012 (UTC - 5:00)
System Uptime: 0 days 0:13:53.375
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmpag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmpag.sys
Probably caused by : atikmpag.sys ( atikmpag+8efc )
BUGCHECK_STR:  0x116
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x116_IMAGE_atikmpag.sys
BiosReleaseDate = 02/26/2009
SystemManufacturer = System manufacturer
SystemProductName = System Product Name
CPUID:        "Intel(R) Core(TM) i7 CPU         920  @ 2.67GHz"
MaxSpeed:     2670
CurrentSpeed: 2672
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7601.17944.amd64fre.win7sp1_gdr.120830-0333
Debug session time: Mon Dec  3 16:43:55.941 2012 (UTC - 5:00)
System Uptime: 0 days 2:32:04.909
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmpag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmpag.sys
Probably caused by : atikmpag.sys ( atikmpag+8efc )
BUGCHECK_STR:  0x116
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x116_IMAGE_atikmpag.sys
BiosReleaseDate = 02/26/2009
SystemManufacturer = System manufacturer
SystemProductName = System Product Name
CPUID:        "Intel(R) Core(TM) i7 CPU         920  @ 2.67GHz"
MaxSpeed:     2670
CurrentSpeed: 2672
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7601.17944.amd64fre.win7sp1_gdr.120830-0333
Debug session time: Sun Dec  2 10:53:38.700 2012 (UTC - 5:00)
System Uptime: 0 days 2:55:14.668
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmpag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmpag.sys
Probably caused by : atikmpag.sys ( atikmpag+8efc )
BUGCHECK_STR:  0x116
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x116_IMAGE_atikmpag.sys
BiosReleaseDate = 02/26/2009
SystemManufacturer = System manufacturer
SystemProductName = System Product Name
CPUID:        "Intel(R) Core(TM) i7 CPU         920  @ 2.67GHz"
MaxSpeed:     2670
CurrentSpeed: 2672
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7601.17944.amd64fre.win7sp1_gdr.120830-0333
Debug session time: Fri Nov 30 22:23:07.076 2012 (UTC - 5:00)
System Uptime: 0 days 11:52:03.044
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmpag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmpag.sys
Probably caused by : atikmpag.sys ( atikmpag+8efc )
BUGCHECK_STR:  0x116
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x116_IMAGE_atikmpag.sys
BiosReleaseDate = 02/26/2009
SystemManufacturer = System manufacturer
SystemProductName = System Product Name
CPUID:        "Intel(R) Core(TM) i7 CPU         920  @ 2.67GHz"
MaxSpeed:     2670
CurrentSpeed: 2672
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7601.17944.amd64fre.win7sp1_gdr.120830-0333
Debug session time: Sat Nov 24 07:35:06.603 2012 (UTC - 5:00)
System Uptime: 0 days 1:03:27.571
*** ERROR: Symbol file could not be found.  Defaulted to export symbols for watchdog.sys - 
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmpag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmpag.sys
Probably caused by : dxgmms1.sys ( dxgmms1!VidSchiVerifyDriverReportedFenceId+ad )
BUGCHECK_STR:  0x119
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x119_dxgmms1!VidSchiVerifyDriverReportedFenceId+ad
BiosReleaseDate = 02/26/2009
SystemManufacturer = System manufacturer
SystemProductName = System Product Name
CPUID:        "Intel(R) Core(TM) i7 CPU         920  @ 2.67GHz"
MaxSpeed:     2670
CurrentSpeed: 2672
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7601.17944.amd64fre.win7sp1_gdr.120830-0333
Debug session time: Sat Jan 12 08:10:57.325 2013 (UTC - 5:00)
System Uptime: 0 days 0:07:45.402
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmpag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmpag.sys
Probably caused by : atikmpag.sys ( atikmpag+78f0 )
BUGCHECK_STR:  0x116
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x116_IMAGE_atikmpag.sys
BiosReleaseDate = 09/21/2010
SystemManufacturer = System manufacturer
SystemProductName = System Product Name
CPUID:        "Intel(R) Core(TM) i7 CPU         920  @ 2.67GHz"
MaxSpeed:     2670
CurrentSpeed: 2672
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7601.17944.amd64fre.win7sp1_gdr.120830-0333
Debug session time: Sat Jan 12 08:21:53.213 2013 (UTC - 5:00)
System Uptime: 0 days 0:03:57.290
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmpag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmpag.sys
Probably caused by : atikmpag.sys ( atikmpag+78f0 )
BUGCHECK_STR:  0x116
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x116_IMAGE_atikmpag.sys
BiosReleaseDate = 09/21/2010
SystemManufacturer = System manufacturer
SystemProductName = System Product Name
CPUID:        "Intel(R) Core(TM) i7 CPU         920  @ 2.67GHz"
MaxSpeed:     2670
CurrentSpeed: 2672
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7601.17944.amd64fre.win7sp1_gdr.120830-0333
Debug session time: Tue Jan  8 13:11:43.651 2013 (UTC - 5:00)
System Uptime: 0 days 0:11:48.618
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmpag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmpag.sys
Probably caused by : atikmpag.sys ( atikmpag+8efc )
BUGCHECK_STR:  0x116
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x116_IMAGE_atikmpag.sys
BiosReleaseDate = 09/21/2010
SystemManufacturer = System manufacturer
SystemProductName = System Product Name
CPUID:        "Intel(R) Core(TM) i7 CPU         920  @ 2.67GHz"
MaxSpeed:     2670
CurrentSpeed: 2672
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7601.17944.amd64fre.win7sp1_gdr.120830-0333
Debug session time: Tue Jan  8 14:22:08.715 2013 (UTC - 5:00)
System Uptime: 0 days 0:26:07.793
*** ERROR: Symbol file could not be found.  Defaulted to export symbols for watchdog.sys - 
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmpag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmpag.sys
Probably caused by : dxgmms1.sys ( dxgmms1!VidSchiVerifyDriverReportedFenceId+ad )
BUGCHECK_STR:  0x119
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x119_dxgmms1!VidSchiVerifyDriverReportedFenceId+ad
BiosReleaseDate = 09/21/2010
SystemManufacturer = System manufacturer
SystemProductName = System Product Name
CPUID:        "Intel(R) Core(TM) i7 CPU         920  @ 2.67GHz"
MaxSpeed:     2670
CurrentSpeed: 2672
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7601.17944.amd64fre.win7sp1_gdr.120830-0333
Debug session time: Tue Jan  8 18:56:25.612 2013 (UTC - 5:00)
System Uptime: 0 days 4:13:17.689
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmpag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmpag.sys
Probably caused by : atikmpag.sys ( atikmpag+8efc )
BUGCHECK_STR:  0x116
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x116_IMAGE_atikmpag.sys
BiosReleaseDate = 09/21/2010
SystemManufacturer = System manufacturer
SystemProductName = System Product Name
CPUID:        "Intel(R) Core(TM) i7 CPU         920  @ 2.67GHz"
MaxSpeed:     2670
CurrentSpeed: 2672
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
  


All your crashes are being caused by your video card driver timing out. Follow the link below for some troubleshooting tips. You can also try uninstalling your video card driver and re-installing with the latest driver from ATI

STOP 0x116: VIDEO_TDR_ERROR troubleshooting


Code:
ASACPI.sys   Sun Mar 27 22:30:36 2005 (42476C4C)
A known BSOD maker in Windows 7. The 2005 version of this driver is known to cause BSOD on Windows 7 systems.
Download the ATK0110 utility from here - http://www.asus.com/Motherboards/Int.../P6T/#download

Expand the "Utilities" tab and it will be the 8th one down on the list
After you install it browse to C:\windows\system32\drivers and check the properties of ASACPI.sys and make sure it now says 2009.
My System SpecsSystem Spec
12 Jan 2013   #3
cheetopete

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

I did both of those and the ASACPI.sys now says 2009 as the year. It seems to have sped the PC speed up a bit. Like when I first log on after I put my password in is quicker. Any programs come up quicker than before. Is that due to updating that file?
My System SpecsSystem Spec
.

12 Jan 2013   #4
mgorman87

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by cheetopete View Post
I did both of those and the ASACPI.sys now says 2009 as the year. It seems to have sped the PC speed up a bit. Like when I first log on after I put my password in is quicker. Any programs come up quicker than before. Is that due to updating that file?
Could be.
My System SpecsSystem Spec
16 Jan 2013   #5
cheetopete

Windows 7 Professional 64 bit
 
 
second time

Ok it seemed to go well for a few days, but then this popped up again. I think it has to do with the video card but I'm not sure. I did uninstall the driver for it and then reinstalled the entire driver set for the Radeon card meaning i reinstalled the Catalyst control center.
My System SpecsSystem Spec
18 Jan 2013   #6
cheetopete

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Could anyone take a look at this please?
My System SpecsSystem Spec
18 Jan 2013   #7
Dsprague

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 enterprise 64 bit, Windows 7 Pro 64 bit ,Windows 8 64bit
 
 

You are receiving the bug-check 116 I would recommend that you have a look through this thread: STOP 0x116: VIDEO_TDR_ERROR troubleshooting
My System SpecsSystem Spec
Reply

 BSOD randomly while gaming, error 4ff3dO5f




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Various BSoD while gaming and some randomly while not gaming.
So over the past couple of weeks i've been getting alot of BSoD while gaming on my laptop, the most common being failure to reset display drivers. It seems to be a driver problem but I've tried re-installing them and it hasn't had an effect. I wasn't sure how to properly do a fresh install so if...
BSOD Help and Support
BSOD Occurring Randomly while gaming and when i am not gaming???
I dont know why. I recently bought a new computer and it has been doing this since i first got it. I dont know why but hopefully you can help me. :D My Computer Stats: -Intelо CoreЩ i7-3770K -GIGABYTE GA-Z77X-UD3H Z77 - NVIDIA GeForce GTX 660 Ti 2GB -Corsair Vengeance 8GB -2TB Hard Drive...
BSOD Help and Support
BSOD randomly while gaming, error 0x1A
Acer Aspire M3910, Intel(R) Core(TM) i3 CPU, 550@ 3.20GHz, 3.00GB RAM, 64-Bit Operating System, WIN 7. The original installed OS on the system, OEM. I think I've had this comp about 2 years, I reinstalled the OS about 6 months ago. The last few days my computer has been BSODing during game...
BSOD Help and Support
BSOD randomly but most of the time while gaming
Problem started about 2 or 3 weeks ago when I installed a new GPU (Geforce GTX500Ti). A couple of days after installation I started getting BSODs at least once if not multiple times a day. Also to include I did buy a new Power Supply, as the new GPU required at least 500w I bought a 600w. Called...
BSOD Help and Support
BSOD Randomly, Mostly while gaming. Error d1
I bought windows 7 upgrade before Thanksgiving and my computer was fine until around the beginning of December when it started to blue screen on me. I thought maybe the drivers, so I went to HP support and downloaded the BIOS drivers, sound, video, wireless card, and possibly a couple others that I...
BSOD Help and Support
BSOD Randomly and mainly While Gaming
I load a game, the video card literally starts to whir louder and i can play for a while, then it kinda fizzes and o get a BSOD. It also tends to happen randomly. Im sure the video card is bad as im hearing the noise and whatnot. Im going to try to get it upgraded through evga seeing as ive...
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

й Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:09.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App