Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: bsod, driver_irql_not_less_or_equal, information: storport.sys

05 Feb 2013   #1
peugot

windows 7 professional 64-bit
 
 
bsod, driver_irql_not_less_or_equal, information: storport.sys

as title says, thats what i got. when i run debug, it says iastorå.sys(i think), but i dont know which of these who are right. this started to happen after i installed corsair link which come with my H100i. but my H100i don't show up in corsair link either, i have to plug it in and out several times befor it gets detected, this is connected via one usb header on my mobo.(i also did a serious cleanup in my messy cable management, remapped all wires when i first had it open)! but when i installed clean windows on another disc to test, everything works fine, even corsair link and it have been showing up everytime there so far. from what i can see, this is a common issue with RSTe, but i got bsod after i uninstalled that aswell. there was an KB hotfix for storsys probs from microsoft, but when i try to run it it says it's not fr my computer..... what to do


My System SpecsSystem Spec
.
06 Feb 2013   #2
krabik

Win7 x64
 
 

Registered on this forum just to answer you.

I have the same problem. I've applied one solution, but not enough time has passed since to know whether it helped or not.

Check out this post and the link to another post inside it.

I've removed RSTe 3.5.xxx and installed this version, confirming that I want to overwrite the previous installed driver version.

P.S. driver itself won't be uninstalled, when you remove RSTe. But it should be removed, when you overwrite it with another version.

I will post back if the version downgrade helped me, but that won't happen earlier than in 7-8 hours.

---------------------

UPDATE: Uptime is about 3 hours now, and no bsod so far I will post back once more later.
UPDATE: Uptime is about 5 hours now, and still no bsod (it used to happen every 2h with 3.5.xxxx version). I think we can say that problem is solved.
My System SpecsSystem Spec
06 Feb 2013   #3
peugot

windows 7 professional 64-bit
 
 

thank you for your reply, i would be happy to hear if it worked for you =)
My System SpecsSystem Spec
.

06 Feb 2013   #4
krabik

Win7 x64
 
 

I'm still at work in the office, but I phoned my brother and he said that taskbar is full of running apps. That clearly means that everything is in the same state as it was when I wrote the first post. There was no bsod since I've installed RSTe version 3.1.xxx (for about 7 hours already).

P.S. there was bsod with storport.sys every 2 hours with RSTe 3.5.xxx

Problem is clearly solved.

I hope this works for you as well. Let me know if it does.

--------

One thing I have to check though, that there are no side-effects and version 3.1 does all I need it to do. However, even if it doesn't, I can live with that. No more bsods at least.
My System SpecsSystem Spec
06 Feb 2013   #5
peugot

windows 7 professional 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by krabik View Post
I'm still at work in the office, but I phoned my brother and he said that taskbar is full of running apps. That clearly means that everything is in the same state as it was when I wrote the first post. There was no bsod since I've installed RSTe version 3.1.xxx (for about 7 hours already).

P.S. there was bsod with storport.sys every 2 hours with RSTe 3.5.xxx

Problem is clearly solved.

I hope this works for you as well. Let me know if it does.

--------

One thing I have to check though, that there are no side-effects and version 3.1 does all I need it to do. However, even if it doesn't, I can live with that. No more bsods at least.
yes, i also dont have those bsod, anymore after reinstalling all corsair link stuff, and removed RSTe. so we're good so far with bsod's =) however, i still cant get my H100i to get recognized in corsair link, which i think started the bsod's. so im not sure where this is going.... but at least i dont have to deal with bsod's while trying to figure it out =) again, tnxfor your time so far and for sharing the fix!
My System SpecsSystem Spec
06 Feb 2013   #6
krabik

Win7 x64
 
 

I have got H100i as well. It worked out of the box, no problems, everything is recognized in Link.

CorsairLINK v2.2.0
Corsair H100i firmware v1.0.4
Corsair Hyrdo USB v2.0.0

Have you got USB cable connected from the controller to the mainboard?
Controller power cord should be connected to SATA power, and 1-wire connector is connected to CPU fan port on mainboard.

In other words everything should be connected as in the installation guide book, which comes together with H100i.

What goes to RSTe, I need it because I have got RAID installed. But now everything works fine with RSTe v3.1.xxx
My System SpecsSystem Spec
06 Feb 2013   #7
peugot

windows 7 professional 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by krabik View Post
I have got H100i as well. It worked out of the box, no problems, everything is recognized in Link.

CorsairLINK v2.2.0
Corsair H100i firmware v1.0.4
Corsair Hyrdo USB v2.0.0

Have you got USB cable connected from the controller to the mainboard?
Controller power cord should be connected to SATA power, and 1-wire connector is connected to CPU fan port on mainboard.

In other words everything should be connected as in the installation guide book, which comes together with H100i.

What goes to RSTe, I need it because I have got RAID installed. But now everything works fine with RSTe v3.1.xxx
everything is done right, tried all headers several times aswell. it does work sometime for a while but "disconnects" or does not respond...
My System SpecsSystem Spec
06 Feb 2013   #8
peugot

windows 7 professional 64-bit
 
 

nevermind, look and se if its the same as you
My System SpecsSystem Spec
06 Feb 2013   #9
krabik

Win7 x64
 
 

Almost the same.

You have got H100i x2 somewhy. I've got only one.
My System SpecsSystem Spec
06 Feb 2013   #10
peugot

windows 7 professional 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by krabik View Post
Almost the same.

You have got H100i x2 somewhy. I've got only one.
thats strange, i do only have one in my case.... how to fix this.........?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 bsod, driver_irql_not_less_or_equal, information: storport.sys




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
BSOD - drivers: storport.sys & smb_driver_intel.sys
Got this new Dell laptop for my wife last summer and started getting BSODs in a random nature. Sometimes when running applications such as Excel and often when laptop was closed (at rest). I did the Dell debug, research and downloaded supposed updated drivers and it seemed to help for a bit. Then...
BSOD Help and Support
Storport BSOD
Newly built custom server. Both my storage drive and OS drive are on the same Channel. When the storage drive is not connected I haven't had any BSODs (could be coincidence). I would rather not have to spend another grand and buy new drives for the SAS channels; would like to continue using...
BSOD Help and Support
BSOD IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL Storport.sys
I put together a brand new build and am struggling with reoccurring BSODs. BSOD #1: Stop 0xOOOOOO1E BSOD #2: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL Storport.sys Specs:
General Discussion
Freeze when idle/BSOD while gaming (storport.sys)
My computer is about a year old, and I've had the freeze problem from the very beginning. If I leave it idle for about 20 minutes, it'll freeze absolutely solid, with no remedy other than to hold down the power button. Even more strange, this freeze doesn't happen if I'm playing audio in windows...
BSOD Help and Support
BSOD stop error with storport.sys
Hi there, I've been struggling on with this all day and got absolutely nowhere so I thought it best to ask some people who probably know what they're talking about. I've searched high and low through forums and google and it seems this is a common problem but the range of answers are very...
BSOD Help and Support
BSOD storport.sys in Windows 7 setup
Hi there, I have a problem when installing Windows 7 x64 Enterprise. I boot from the DVD, the files are copied on my hard drive, then the setup loads and a BSOD appears : IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL for file storport.sys. Here is my PC specs: Intel Core 2 Duo E6600 ASUS P5N32-SLI Deluxe 4 gb...
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:42.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App