Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Notebook worked fine until change in MSCONFIG and/or Windows issues

28 Feb 2013   #1
EddieTripod

Windows 7 Home Premium 64 bit SP1
 
 
Notebook worked fine until change in MSCONFIG and/or Windows issues

I've tried several combos of Logitech mice and keyboard combos. I settled on using my Logitech G15 keyboard and my Logitech G5 mouse. They each have their own separate programs. I also had a bluetooth combo, all Logitech. Everything was working great with my system then I think having all the mouse and keyboard programs caused everything to freeze up or work very slowly.

I also went into MSCONFIG to try to keep one of the Setpoint programs from starting. It was set to "Selective Start". It said the goal was to eliminate programs with issues and get back to Normal Startup, so I unchecked the Setpoint program and selected normal startup. That's when things REALLY bogged down.

I uninstalled EVERYTHING Logitech related, but I'm still getting BSODS and "Windows has recovered from an unexpected shutdown messages upon a very long startup. I did a system restore to a few days ago, but that didn't seem to help.

I will upload the zip file, snip of reliability record, and the texts of the startup messages I'm getting. Thanks.

2-27 - 9pm after uninstalling all logitech and doing a system restore

Windows has recovered from an unexpectd shutdown

Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.768.3
Locale ID: 1033

Additional information about the problem:
BCCode: 9f
BCP1: 0000000000000004
BCP2: 0000000000000258
BCP3: FFFFFA800C75A040
BCP4: FFFFF80000B9C3D0
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 768_1

Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\022713-8611-01.dmp
C:\Users\Tripod\AppData\Local\Temp\WER-11450-0.sysdata.xml
---------------------------------------------
Tried restarting a while later - got this msg after a very long wait for a restart:

Windows has recovered from an unexpectd shutdown

Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.768.3
Locale ID: 1033

Additional information about the problem:
BCCode: 9f
BCP1: 0000000000000004
BCP2: 0000000000000258
BCP3: FFFFFA800C767B50
BCP4: FFFFF80004BF73D0
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 768_1

Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\022713-14742-01.dmp
C:\Users\Tripod\AppData\Local\Temp\WER-17050-0.sysdata.xml

Zip file uploaded
Thanks for any input.


My System SpecsSystem Spec
.
28 Feb 2013   #2
Arc

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 10 Pro Insider Preview 64-bit
 
 

The display driver seems to be the problem here.
Code:
fffff800`00b9c8c8  fffff880`0f6d0a9eUnable to load image nvlddmkm.sys, Win32 error 0n2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for nvlddmkm.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for nvlddmkm.sys
 nvlddmkm+0x2b0a9e
And it is old.
Code:
fffff880`0f411000 fffff880`101d8000   nvlddmkm T (no symbols)           
    Loaded symbol image file: nvlddmkm.sys
    Image path: nvlddmkm.sys
    Image name: nvlddmkm.sys
    Timestamp:        Sat Feb 25 21:16:07 2012 (4F49023F)
    CheckSum:         00DB4EA8
    ImageSize:        00DC7000
    Translations:     0000.04b0 0000.04e4 0409.04b0 0409.04e4
Apply the latest version of nVidia display driver.
You may download it directly, from our forum link Latest NVIDIA ForceWare Video Drivers Windows 7; or you may opt for the Option 2 of Drivers- Download NVIDIA Drivers for “Automatically find drivers for my NVIDIA products” (it requires java installed).



And, Disable USB Selective Suspense too.
USB Selective Suspend - Turn On or Off

Let us know the results.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Notebook worked fine until change in MSCONFIG and/or Windows issues




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Windows 7 Clean Install - Worked fine until restart
Hi there, my first post here and hoping some knowledgable people will be able to help me with my problem. EDIT: May well be fixed, manually booted onto my second hard drive and it booted fine. Must've accidentally installed OS onto that one instead. I'll change the BIOS order and it should all...
General Discussion
Can't boot windows after it worked fine for a day after reinstall.
(Writing this on a phone) So I was using my computer just fine one day though I had noticed it running a bit slower Than usually. Next day when I boot it up I get a black screen where windows runs some kind of repair on the registry. After that it goes to the windows login and I could a sees...
General Discussion
New Laptop, Worked fine, now Windows 7 locks up right after start up.
I just bought this laptop. Amazon.com: Samsung Series 9 NP900X1A-A01US 11.6-Inch Laptop (Black): Computers & Accessories I know the specs aren't amazing, and I can't expect the performance I get from my built desktop, but I primarily bought this for something portable for school. Anyway,...
General Discussion
Hitachi Ext HD worked fine until importing Pix from camera
I was importing Pix from my Kodak Easy Share camera. After doing that, I unplugged my USB plug, but inadvertently unplugged my Ext HD USb plug(formerly Drive F). I then removed the USB for the camera and then plugged in the HD USB plug. My computer now showed my Camera as an external device. I...
Hardware & Devices
I cannot get my internet to connect... worked fine before.
Hi everyone. I hope I am posting this in the right spot. One day my internet is working, the next day its not. My computer shows an error that says, "the realtek pcie fe family controller adapter is experiencing driver or hardware problems." I have an hp desktop model #p6533w. I am not...
Hardware & Devices
Win 7 Upgrade worked fine, but a few issues...
I upgraded Vista x64 Ultimate to Win 7 x64 Ultimate. The upgrade went fine - no major issues with the upgrade process. I am, though, having some small issues when running 7: 1. Outlook 2007 process remains open after closing Outlook. 2. Very slow closing certain programs/games. 3. ...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:09.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App