Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: Local area connection problem - can't find it

14 Oct 2009   #1

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 
Local area connection problem - can't find it

Hello

I Installed newest Windows 7 Ultimate 64bit for my brother. After tweaking and optimizing we found out a problem. Windows 7 can't find local area connection. The internet connection still works, but for example my computer finds local area connection normally.

About the problem:

http://img133.imageshack.us/img133/3...centerwfiu.jpg
http://img203.imageshack.us/img203/765/network.jpg
http://img91.imageshack.us/img91/8981/network2.jpg

In first pic it says that dependency service or group failed to start so is this the problem or what? What services need to run?

Need help to solve this problem, thanks.

My System SpecsSystem Spec
.

14 Oct 2009   #2

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Atza View Post
Hello

I Installed newest Windows 7 Ultimate 64bit for my brother. After tweaking and optimizing we found out a problem. Windows 7 can't find local area connection. The internet connection still works, but for example my computer finds local area connection normally.

About the problem:

http://img133.imageshack.us/img133/3...centerwfiu.jpg
http://img203.imageshack.us/img203/765/network.jpg
http://img91.imageshack.us/img91/8981/network2.jpg

Need help to solve this problem, thanks.
OK
whats the wifi/NIC card on the machine. Have you installed a deiver? go into device manager by typing device manager in search and go to the network tab. expand it aand your wired, and wireliss devices should be there. If they arent or if either have a yellow triangle on them you need to re-install the driver.

Let us know the results

Ken
My System SpecsSystem Spec
14 Oct 2009   #3

64-bit Windows 8.1 Pro
 
 

Open you Device Manager and see if there is a yellow triangle on your Network Interface Card .. if there is, download the latest drivers and reinstall them...

A word to the wise... Make an image of your drive/partition as soon as you have your OS installed and running .... Then tweak... it saves a lot of problems...

Good Luck and welcome to the Forums!
My System SpecsSystem Spec
.


14 Oct 2009   #4

64-bit Windows 8.1 Pro
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by zigzag3143 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Atza View Post
Hello

I Installed newest Windows 7 Ultimate 64bit for my brother. After tweaking and optimizing we found out a problem. Windows 7 can't find local area connection. The internet connection still works, but for example my computer finds local area connection normally.

About the problem:

http://img133.imageshack.us/img133/3...centerwfiu.jpg
http://img203.imageshack.us/img203/765/network.jpg
http://img91.imageshack.us/img91/8981/network2.jpg

Need help to solve this problem, thanks.
OK
whats the wifi/NIC card on the machine. Have you installed a deiver? go into device manager by typing device manager in search and go to the network tab. expand it aand your wired, and wireliss devices should be there. If they arent or if either have a yellow triangle on them you need to re-install the driver.

Let us know the results

Ken
K

tag teaming again

<g>
My System SpecsSystem Spec
14 Oct 2009   #5

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

Well it worked normally when I fresh installed the os, but after little tweaking it didn't worked. Strange is it?
My System SpecsSystem Spec
14 Oct 2009   #6

64-bit Windows 8.1 Pro
 
 

Is it working now???
My System SpecsSystem Spec
14 Oct 2009   #7

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Atza View Post
Well it worked normally when I fresh installed the os, but after little tweaking it didn't worked. Strange is it?

A

You need to be careful of tweaking. You can kill your machine now, or it can be flakey and you will not know why. Does it reakky need tweaking?


Ken
My System SpecsSystem Spec
14 Oct 2009   #8

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Tews View Post
Is it working now???
No. I installed network drivers and nothing happened
My System SpecsSystem Spec
14 Oct 2009   #9

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Atza View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Tews View Post
Is it working now???
No. I installed network drivers and nothing happened
Laptop or desktop? can you go into search type cmd then ipconfig /all. make a screenshot of it and upload it to us


Ken
My System SpecsSystem Spec
14 Oct 2009   #10

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by zigzag3143 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Atza View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Tews View Post
Is it working now???
No. I installed network drivers and nothing happened
Laptop or desktop? can you go into search type cmd then ipconfig /all. make a screenshot of it and upload it to us


Ken
Desktop. Getting screenshot asap, brb
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Local area connection problem - can't find it





Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:34 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33