Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Black Screen after Windows load, works on external, suspect Sketchup8

05 Jun 2013   #21
tom982

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 8.1 Pro x64
 
 

I've updated my last set of instructions to cover your Windows Update issue.


My System SpecsSystem Spec
.
05 Jun 2013   #22
x BlueRobot

 

Quote   Quote: Originally Posted by tom982 View Post
I've updated my last set of instructions to cover your Windows Update issue.
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2013   #23
neverends

Windows 7 Home Premium 64bit (6.1, Build 7601)
 
 

Well, finally had time to get on here again,
Tom.
I'm glad you weren't overwhelmed by my long posts….I try to be diligent, which doesn’t work well with also being concise. Especially when saw that there were BSODs going on before I got ahold of this thing. I doubt that my daughter ever took the time to research and resolve any of those problems as long as she was able to boot back up, so that isn’t helping. Anyway, I suspected a driver was cause of the black screen when windows loads, but now know that it could also be caused by user account, power settings/plans, problems with Windows updates, etc…All of which I have found evidence of on this machine.
Since you didn’t really say much about the corrupt file, when it happened & the cause? I’m getting a lot of heat from my daughter to get this back to her so the sooner I have ANY answers for her the better. Since Sketchup uses .Net, it, I still really want to know if Sketchup was the cause of this or not.
Anyway…I won’t be able to get started until tomorrow morning, so until then, I just want to ask if I’ll be able to use your fix for the corrupt .NET file while in safe mode since I wasn’t able to install & run GPU-Z for some reason and when I tried to uninstall the Skype toolbar, I got “ The Windows Installer Service could not be accessed” pop up.

Harry…. (now that I know your real name ; ) Thanks for putting things in order for me.

Both of you...Since this no longer looks like it’just going to be a matter of updating drivers and uninstalling some programs, do you guys think that it would be less time consuming/better to try either a repair install or clean reinstall? I have been trying to avoid that route but will if that is best I guess. What would you guys do?
My System SpecsSystem Spec
.

07 Jun 2013   #24
tom982

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 8.1 Pro x64
 
 

Hi neverends,

It's hard to say what caused this file corruption but there's a good chance that your hard drive is at fault. It's nothing to worry about though, everyone gets one or two files corrupt eventually, I would only be concerned if I had to deal with 10+ files from different folders. When we've fixed the corruption, we can attempt a few diagnostics to make sure you're hard drive isn't on the brink of failure.

I'd put money on the Skype issue being related to this corrupt file. Like Sketchup, the Skype installer uses .NET and the corrupt file we have here, Microsoft.Build.Tasks.v3.5.dll, is used in the process of compiling .NET applications. With a bit of luck, fixing this file will solve everything!

Code:
2013-06-04 13:19:01, Info                  CSI    000001cb [SR] Beginning Verify and Repair transaction
2013-06-04 13:19:04, Info                  CSI    000001cc Hashes for file member \??\C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v3.5\Microsoft.Build.Tasks.v3.5.dll do not match actual file [l:60{30}]"Microsoft.Build.Tasks.v3.5.dll" :
  Found: {l:32 b:IIlvccegeN7k4pfcD5ancVCBouUU9xbs5/wmAm97gWE=} Expected: {l:32 b:rVqNJ/ZoVfL6tVwiPKkQOMJB6yrgXaq9dh9ZRP8aeuU=}
2013-06-04 13:19:04, Info                  CSI    000001cd Hashes for file member \SystemRoot\WinSxS\msil_microsoft.build.tasks.v3.5_b03f5f7f11d50a3a_6.1.7601.17514_none_e8818a0573561a67\Microsoft.Build.Tasks.v3.5.dll do not match actual file [l:60{30}]"Microsoft.Build.Tasks.v3.5.dll" :
  Found: {l:32 b:IIlvccegeN7k4pfcD5ancVCBouUU9xbs5/wmAm97gWE=} Expected: {l:32 b:rVqNJ/ZoVfL6tVwiPKkQOMJB6yrgXaq9dh9ZRP8aeuU=}
2013-06-04 13:19:04, Info                  CSI    000001ce [SR] Could not reproject corrupted file [ml:520{260},l:86{43}]"\??\C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v3.5"\[l:60{30}]"Microsoft.Build.Tasks.v3.5.dll"; source file in store is also corrupted
2013-06-04 13:19:05, Info                  CSI    000001cf Repair results created:
I think it's best for us to run my fix, which should take a matter of seconds, then see where we are at that point. Depending on the remaining issues, if any, we'll decide on the best way forward - incorporating how quickly your daughter wants this back

Tom
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2013   #25
x BlueRobot

 

Follow Tom's instructions first, and from the outcome of those, we can decide what are the best steps to take
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2013   #26
neverends

Windows 7 Home Premium 64bit (6.1, Build 7601)
 
 

Tom.....If that fix solves everything, I might just have to hop on a plane to England and kiss you, then to East Midland to get you next "Blue Robot", but I'm not getting my hopes up yet.
I wish that I could say that I was going to be able to do it before work but I wasted too much time trying to figure out the easiest way to make another back up of my daughters stuff this morning and still didn't even do that.
Action Center shows back up is not set up and even typing that in the search box doesn't bring up options.
I already copied her files (one by one) awhile back, but just wanted to be sure that I got everything....Guess that will have to do because I'm sick of trying to figure out how Windows 7 thinks at this point.

Since I was unable to uninstall the Skype toolbar before, today I clicked on "change" to see what would happen.....got a pop up to "please wait until current program is finished uninstalling or being changed"...I waiting 5 min before hitting the OK button to close it.
I did also see that Facebook Video Calling - By Skype Unlimited - was installed 11/28/12 (or updated?? since I still don't get Windows 7 dates in control panel/programs).....So was Google Talk Plugin
Not sure how or why....part of a Windows update??? Due to around the day problem started...maybe I should uninstall those? If so, before or after running your fix??
Sorry that I have to run because I'm really anxious to try the fix now!
Do I need to make some restore/recovery discs first? I've been trying to figure out best way but still not sure and try to be as proactive as possible. Thanks!
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2013   #27
tom982

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 8.1 Pro x64
 
 

Don't worry about anything like that for now. There's no risk with running my fix - it simply backs up file permissions, replaces the file, then restores the permissions on that file.

Just run the fix and we'll see where we are


Tom
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2013   #28
neverends

Windows 7 Home Premium 64bit (6.1, Build 7601)
 
 

ok....I was getting ready to do this and noticed that "Bing Bar" was in Programs with install date of 10/29/12 and recallled seeing in one of your posts NOT to install that (when I asked about Windows updates I think) Blue Robot. (Ironically, that Power Report...whatever it was called, that I provided was from 10/31 so wonder what caused it to run and if at all related??) Anway, I've combed back through the thread but don't see anything about the Bing toolbar anymore??? Am I imagining things or is it possible that I read it when I followed link to run the FIXit for Microsoft that Tom provided? Anyway...frustrated that I have 15 minutes before leaving for work again so here goes....Hope you were right about it only taking a few seconds Tom.....Just wanted to mention that about the Bing Toolbar, so please advise. I'll post back result as soon as I can.
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2013   #29
neverends

Windows 7 Home Premium 64bit (6.1, Build 7601)
 
 

Phew....Ok...ran your fix Tom, but not the Microsoft one so here are the results.....didn't restart yet cause I gotta run so please reply about the Bing thing and about what you find...Ill check from my phone later....Thanks.

Code:
SFCFix version 1.5.5.0 by niemiro.
Start time: 2013-06-08 17:25:07.714
Using .zip script file at C:\Users\Kayla\Desktop\SFCFix.zip




PowerCopy::
Successfully took permissions for file or folder C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v3.5\Microsoft.Build.Tasks.v3.5.dll

Successfully copied file \\?\C:\Users\Kayla\AppData\Local\niemiro\Archive\Microsoft.Build.Tasks.v3.5.dll to \\?\C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v3.5\Microsoft.Build.Tasks.v3.5.dll.
Successfully copied file \\?\C:\Users\Kayla\AppData\Local\niemiro\Archive\Microsoft.Build.Tasks.v3.5.dll to \\?\C:\Windows\WinSxS\msil_microsoft.build.tasks.v3.5_b03f5f7f11d50a3a_6.1.7601.17514_none_e8818a0573561a67\Microsoft.Build.Tasks.v3.5.dll.

Successfully restored ownership for C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v3.5\Microsoft.Build.Tasks.v3.5.dll
Successfully restored permissions on C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v3.5\Microsoft.Build.Tasks.v3.5.dll
PowerCopy:: directive completed successfully.




Successfully processed all directives.
SFCFix version 1.5.5.0 by niemiro has completed.
Currently storing 1 datablocks.
Finish time: 2013-06-08 17:25:08.088
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2013   #30
tom982

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 8.1 Pro x64
 
 

Excellent, that's all gone through without any problems. Well I was wrong about it taking a few seconds, it actually took 0.374 seconds!

The Bing Toolbar isn't an issue, but I would personally uninstall it; I can't stand toolbars - they make browsing slower and don't improve your browser's functionality.

Remove the Bing Toolbar then run the FixIt in Aggressive Mode: You receive a "0x80070002" or "0x80070003" error code after you download an update from Windows Update, from Microsoft Update, or from Windows Server Update Services

Tom
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Black Screen after Windows load, works on external, suspect Sketchup8




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Laptop wont load past windows page, stuck with black screen and cursor
Hi I really hope someone can help me! I have a fujitsu lifebook with windows 7 on it I had an error message pop up when i tried to click on google chrome this morning, so I closed it and attempted to re-start my laptop, then AVG pops up telling me I have a virus so I allowed it to "clear" said...
General Discussion
Black Screen after Windows 7 Load.
Hello there this issue happened only once and pc is fine atm just wonder could have caused that. well, i did bootup my Pc just like the other days but for some reason after windows 7 loading screen, i got a black screen without messages or mouse cursor , i could normaly hear the sound from the...
General Discussion
Black screen w/cursor after Windows load screen - Nothing fixes it
Whenever the Windows loadscreen passes the screen goes black and I can move a cursor around the screen. I have had this happen before and fixed it with bootrec.exe but I can't seem to get that to work this time... Startup repair says it cannot help - Safe mode has the exact same black screen...
General Discussion
GTX580 Black Screen/Reboot in Games, Windows Logo, even at Bios load
I purchased a system with dual GTX580's about a year and a half ago. I have had issues with system crashes (lockups, no blue screen, and no alt-tabbing out of them) almost from the beginning. Since I am impressed with some of the technical responses I have seen on threads in this forum, thought...
BSOD Help and Support
Black Screen with Cursor on startup, but Windows works
Whenever I boot Windows 7, after it starts, instead of showing the login screen, it show a black screen with a movable cursor. Now, I can go into safe mode, and it works, but, hell, I can even put my password on that black screen, press enter and it will go into Windows and work just fine. But the...
General Discussion
Black screen with cursor stuck after windows load
I have windows 7 64 bit. I left my computer on over the weekend (was running a mine craft server from it) and I left to go on a trip. Sometime that night the server went offline. When came back today, I found m computer at the windows 7 recovery manager. I have no clue what happened, my...
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:28.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App