Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: PFN_List BSOD less than 24hours after fresh install

06 Jul 2013   #11
Britton30
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

What are the specs listed on your RAM labels, is it all the same type and brand? IF not it can cause issues.

Some hardware tests to run.


Hard drive(s)test(s):
Pick one for your HDD brand or use Seatools.
7 Free Hard Drive Testing Software Tools

RAM (memory) test:
This will require memtest on a bootable CD or USB stick.
RAM - Test with Memtest86+



My System SpecsSystem Spec
.
06 Jul 2013   #12
mushibu09

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Driver Downloading and I Downloaded New Driver not a month ago!
File Version 8.97.100.7
Product Name Catalyst 13-1-legacy

And Outside temp is 26C where I am now! which is hottest day yet! at night CPU at 43C

Also could running my RAM at 1.8v cause a problem, as if i have it at 1.5 or even 1.6v the computer seizes up before i get to the log in screen! (I have bulging Capacitors I'm not compitaint enough to replace by self)

Leo
My System SpecsSystem Spec
06 Jul 2013   #13
mushibu09

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Britton30 View Post
What are the specs listed on your RAM labels, is it all the same type and brand? IF not it can cause issues.

Some hardware tests to run.


Hard drive(s)test(s):
Pick one for your HDD brand or use Seatools.
7 Free Hard Drive Testing Software Tools

RAM (memory) test:
This will require memtest on a bootable CD or USB stick.
RAM - Test with Memtest86+

Hi sorry missed your message,

My RAM is a Set of Two from Same package! only basic Kingston ValueRAM the first lot I had worked perfect but i stood on one snapped it so bought new as i knwo SAME from same package is better!
MEMTest86 passed 2 nights ago witha 9 hour test! HDD HD Tune passed FAST and Slow Error/IO Test and graphics never thought to test it, I don't knwo much about them other than they get HOT!! mine hits 123C when playing Assassins Creed Brotherhood on full if i don't set the FAN to 50%
My System SpecsSystem Spec
.

06 Jul 2013   #14
Britton30
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Britton30 View Post
What are the specs listed on your RAM labels, is it all the same type and brand? IF not it can cause issues.
Need the info and do the HDD tests as listed. HD Tune is a benchmark, not a repair utility.
My System SpecsSystem Spec
06 Jul 2013   #15
mushibu09

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Okay so I have uploaded pictures of stuff RAM HDDs PSU And back on PC the maker of the memory modules on RAM sticks is ELPIDA on both sticks will do HDD test now!

Graphics test screen went black about 2 mins in see report below

Code:
<->[NORMAL]#00000001#Sat Jul 06 20:16:01 2013#FurMark 1.10.6 is starting up...
<->[NORMAL]#00000002#Sat Jul 06 20:16:01 2013#OpenGL renderer (main graphics card): ATI Radeon HD 3870 X2
<->[NORMAL]#00000003#Sat Jul 06 20:16:01 2013#OpenGL version detected: 3.3
<->[NORMAL]#00000004#Sat Jul 06 20:16:01 2013#OpenGL max viewport size: 8192X8192 pixels
<->[NORMAL]#00000005#Sat Jul 06 20:16:01 2013#Device ID string (main graphics card): PCI\VEN_1002&DEV_950F&SUBSYS_25421028&REV_00
<->[NORMAL]#00000006#Sat Jul 06 20:16:01 2013#CPU/System info:
<->[NORMAL]#00000007#Sat Jul 06 20:16:01 2013#- CPU: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     E8200  @ 2.66GHz
<->[NORMAL]#00000008#Sat Jul 06 20:16:02 2013#- CPU speed: 2666 MHz
<->[NORMAL]#00000009#Sat Jul 06 20:16:02 2013#- System memory: 4093 MB
<->[NORMAL]#00000010#Sat Jul 06 20:16:02 2013#- OS: Windows 7 64-bit build 7601 [Service Pack 1]
<->[NORMAL]#00000011#Sat Jul 06 20:16:02 2013#Detecting GPUs...
<->[NORMAL]#00000012#Sat Jul 06 20:16:02 2013#Found 1 GPUs.
<->[NORMAL]#00000013#Sat Jul 06 20:16:02 2013#- GPU 1:  ATI Radeon HD 3870 X2
<->[NORMAL]#00000014#Sat Jul 06 20:16:02 2013#  - Cores: 640
<->[NORMAL]#00000015#Sat Jul 06 20:16:02 2013#  - Memory size: 512MB
<->[NORMAL]#00000016#Sat Jul 06 20:16:02 2013#  - Memory type: DDR3
<->[NORMAL]#00000017#Sat Jul 06 20:16:02 2013#  - TDP: 190W
<->[NORMAL]#00000018#Sat Jul 06 20:16:02 2013#  - Bus ID: 4
<->[NORMAL]#00000019#Sat Jul 06 20:16:02 2013#  - Bios: 113-B40002-104
<->[NORMAL]#00000020#Sat Jul 06 20:16:02 2013#  - GPU temperature: 60.0C
<->[NORMAL]#00000021#Sat Jul 06 20:16:02 2013#  - Graphics driver: 8.970.100.7000
<->[NORMAL]#00000022#Sat Jul 06 20:16:02 2013#WARNING: true GPU core and memory clocks for GPU 1 are not available on this platform. Only Pstate clocks will be displayed.
<->[NORMAL]#00000023#Sat Jul 06 20:16:02 2013#  - PState 0 - GPU clock: 300MHz - Memory clock: 901MHz - GPU voltage: 1.244V
<->[NORMAL]#00000024#Sat Jul 06 20:16:02 2013#  - PState 0 - GPU clock: 300MHz - Memory clock: 901MHz - GPU voltage: 1.244V
<->[NORMAL]#00000025#Sat Jul 06 20:16:02 2013#  - PState 0 - GPU clock: 825MHz - Memory clock: 901MHz - GPU voltage: 1.304V
<->[NORMAL]#00000026#Sat Jul 06 20:16:02 2013#  - Fan speed: 49%
<->[NORMAL]#00000027#Sat Jul 06 20:16:02 2013#GPU monitoring thread started up ok.
<->[NORMAL]#00000028#Sat Jul 06 20:16:02 2013#oZone3D Engine is starting up - kernel build: [v3.3.0 - Apr 16 2012 @ 11:03:16] - codename: Zhadanas
<->[NORMAL]#00000029#Sat Jul 06 20:16:02 2013#oZone3D initialization in progress...
<->[NORMAL]#00000030#Sat Jul 06 20:16:02 2013#oZone3D - OpenGL renderer creation ok.
<->[NORMAL]#00000031#Sat Jul 06 20:16:02 2013#o3RendererOpenGL INFO: OpenGL version: 3.3.11672 Compatibility Profile Context
<->[NORMAL]#00000032#Sat Jul 06 20:16:02 2013#o3RendererOpenGL INFO: OpenGL Shading Language (GLSL) version: 3.30
<->[NORMAL]#00000033#Sat Jul 06 20:16:02 2013#oZone3D initialization ok.
<->[NORMAL]#00000034#Sat Jul 06 20:19:14 2013#oZone3D shutdown ok.
<->[NORMAL]#00000035#Sat Jul 06 20:19:14 2013#FurMark shutdown OK.
What should I do with the test above let it go on with black screen or not?

The Samsung HDD is for OS
THe Western Digital HDD for Data

wouldn't let me upload pics so had to zip them and dropbox them ---> https://dl.dropboxusercontent.com/u/...c%207forum.zip

Leo
My System SpecsSystem Spec
06 Jul 2013   #16
mushibu09

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Both HDD passed WD diagnosis Seagate tools couldnt' find any HDD
My System SpecsSystem Spec
06 Jul 2013   #17
Britton30
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

The RAM syas it is 1.5V, earlier you said you'd set it at 1.8V and that will cause issues.
Go Into BIOS and check what voltages you have in the hardware area, it seems your GPU is defective or the PSU is not supplying enough power.
My System SpecsSystem Spec
06 Jul 2013   #18
mushibu09

Windows 7 Ultimate x64
 
 

it is at 1.8V any less and PC won't boot and I think it's the GPU it's old and nothing but problems since i got it! (well since windows 7 came out!)

what Graphics would you recommend - I need equal or better GFX and I don't want one that's like 200GBP Budget of 80GBP to 100GBP MAX!! even 2 cheap ones that are Xfire or SLI not bothered just need it to be equal!
My System SpecsSystem Spec
06 Jul 2013   #19
Britton30
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

Here's some in the general price range: Newegg.com - Computer Hardware, Video Cards & Video Devices, Desktop Graphics Cards, NVIDIA, $100 - $200, GeForce GTX 600 series, GeForce GTX 650 Ti I don't know the UK vendors so you can look one up. !00GPB is about $149USD.

There is something wrong elsewhere too or the RAM would run at 1.5V. I tried to find a ref for your board but only found them for laptops.
My System SpecsSystem Spec
06 Jul 2013   #20
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

OP post #13

MEMTest86 passed 2 nights ago witha 9 hour test! HDD HD Tune passed FAST and Slow Error/IO Test and graphics never thought to test it, I don't knwo much about them other than they get HOT!! mine hits 123C when playing Assassins Creed Brotherhood on full if i don't set the FAN to 50%

If these reading are correct your cards are running way to hot.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 PFN_List BSOD less than 24hours after fresh install




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
BSOD's PFN_list, Power_Management, Memory_Management.
I'm having some BSOD's since maybe 1-3 months now. It first started with the Power_Management BSOD a month or maybe more before which was occuring once a day. Now, since a week or so the Memory_Management BSOD is occurring as well. Still 1 BSOD a day, Memory_management more often. Today I checked...
BSOD Help and Support
BSOD playing Guild Wars 2, recent SSD install and fresh install of W7
I just added a new SSD drive and installed a fresh copy of Win 7 Enterprise. I have had a previous driver issue with this system in the past. The amazing people on this site helped me work it out. Now for the life I just can't seem to sort it out again myself this time. I ran and uploaded the...
BSOD Help and Support
BSOD on fresh install when install updates, misc error codes
My system info is in my profile, installing Windows 7 x64 Ultimate Retail. Attached is all of the report info. I have no idea what is going on. Whenever I try to install all of the Windows updates it blue screens. Then it will reboot, try to apply the updates, and blue screen again. I've run...
BSOD Help and Support
pfn_list corrupt BSOD
Hello, this is my first post. This is a bit long-winded :shock: Note: I have never successfully installed w7 with the video card plugged in. Before the partition screen in setup, it freezes, or pops up with a missing resources error. I pull the card, and install windows with my onboard ...
BSOD Help and Support
BSoD install windows7 professional 32bit PFN_List error
Hi everybody, i really need some help, i was trying to put windows7 pro 32bit on my gf's desktop she was using vista, and it was working just fine only really slow and i wanted to wipe it clean, i reformatted the partition and tried installing, it worked fine until about 25% and it blue screened...
BSOD Help and Support
Random BSOD - Fresh install, fresh system
Hi. I have installed a whole new windows 7 pro x64. My new mobo an ASus p5e3 pro along with new ram pc12800 gskill 2x2 ddr3 (running in 1066mhz due to my q6600) Everythingi s running perfectly...except some random BSOD. 4 total this week. I have posted a pack of dump file in here, the last 4...
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:18.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App