Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: LR 5.2 Crash

03 Oct 2013   #1

Windows 7 home premium x64
 
 
LR 5.2 Crash

I have had BSOD with Lightroom 5.2 running. Nothing else going on. Well that's obviously not really coerrect but I was only working with LR. The dump file is attached. as aguden.zip. It is the output of the SF Diag program zipped.




Attached Files
File Type: zip aguden.zip (1.09 MB, 3 views)
My System SpecsSystem Spec
.

03 Oct 2013   #2

Win7 Ultimate X64
 
 

Your dump file reports an error with the Driver Reference Table - rusb3hub.sys driver which is quite old
Try updating this driver

This driver also seems to be faulting RtsUStor.sys
My System SpecsSystem Spec
04 Oct 2013   #3

Windows 7 home premium x64
 
 

Thank you for your reply. I think you have found the problem. It is a USB3 SD card reader. The driver (version 3.0.8.0) is old. I followed your suggested link but cannot find the actual updated driver. Googling the driver comes up with a version 3.0.23.0 but I can't seem to find anyplace to download it. Any ideas?

I did unplug the device and have not had a BSOD or any problems since then. Fingers crossed! If there is no readily available updated drive, I could remove the device and maybe buy a different one. I use the device to import my RAW images into Lightroom and the increase in speed when compared to USB2 is amazing!

Again thanks so much for pinpointing the problem.
My System SpecsSystem Spec
.


04 Oct 2013   #4

Win7 Ultimate X64
 
 

Have you checked the manufacturers website for any drivers ? If you state the exact make & model of the device i will have a look and see what i can find
My System SpecsSystem Spec
04 Oct 2013   #5

Windows 7 home premium x64
 
 

The card reader has "Uspeed" and "USB 3.0 Card Reader" on one side and "09N0JH" on the reverse.
My System SpecsSystem Spec
04 Oct 2013   #6

Win7 Ultimate X64
 
 

Have a look here
Anker | Support
if this is your product most items seem to be plug and play, if this is the case try uninstalljng device reboot and plug back in again, windows should auto configure the appropriate driver
My System SpecsSystem Spec
05 Oct 2013   #7

Windows 7 home premium x64
 
 

Pauly. I have explored this problem some more. The actual culprit is the USB 3 board in the Dell Alienware PC. Not the plug in card reader. And I'm guessing the reason I haven't seen problems is that with the it unplugged, the Dell component isn't used. I went to the Dell support site and downloaded the driver and it is the same one I have installed. I have "reinstalled" the driver and it says something like it is repairing the existing driver. What I was wondering is if it would make sense to to uninstall the devices (root and hub) and then reinstall again? Or should I just leave well enough alone and just only put the card reader in when needed and then remove it as soon as I'm done with the upload. Thought? I have also ordered another plug in card reader by Lexar. Just to see! Thank you again for your help. Ver professional response on this forum.
My System SpecsSystem Spec
05 Oct 2013   #8

Win7 Ultimate X64
 
 

Not going to hurt uninstalling and reinstalling device but if you already have latest driver installed then may not achieve much, you could see if there is an alternative driver available from windows update but be aware that dell often mod there drivers so they are custom to the machine but being what it is for i doubt it.
Personally i would uninstall and reboot and see what happens, if windows cant provide a driver then you always the dell one to install

Let us know how it goes
My System SpecsSystem Spec
07 Oct 2013   #9

Windows 7 home premium x64
 
 

Pauly. After a couple of days with no BSOD or mouse freezes, I think I will just leave it alone. I have. Been able to insert the USB 3.0 card reader with an SD card and importing 100+ raw photos successfully. I then remove the reader and card and all has been fine. Did it again and removed it. I'm going out of town for a week but will try leaving the reader and card in when I get back to see if I can get it to fail.

Thanks again for you help. Much appreciated.
My System SpecsSystem Spec
07 Oct 2013   #10

Win7 Ultimate X64
 
 

No problem, hope you get sorted
My System SpecsSystem Spec
Reply

 LR 5.2 Crash




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:00 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33