Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: BSOD atikmpag.sys after installing VGA Display drivers

16 Feb 2014   #1
Celestial1

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 
BSOD atikmpag.sys after installing VGA Display drivers

Hi guys! I have a Lenovo y470P laptop. I can't install the video driver for the AMD video card in the laptop. Apparently I have switchable graphics but I'm only able to use the Intel HD3000 right now. Anytime I install the correct drivers for the AMD 7670M I get the atikmpag.sys BSOD

I'm not sure if this is a hardware issue or if it is a software issue. I've tried installing so many different drivers from AMD including the ones from the Lenovo website Drivers and software - IdeaPad Y470p Notebook

BSOD viewer showed the 3 errors atikmpag.sys + dxgkrnl.sys + dxgmms1.sys , I have no idea what to do at this point.

Any help would be appreciated. Thanks!


My System SpecsSystem Spec
.
20 Feb 2014   #2
Arc

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 10 Pro Insider Preview 64-bit
 
 

Code:
*******************************************************************************
*                                                                             *
*                        Bugcheck Analysis                                    *
*                                                                             *
*******************************************************************************

Use !analyze -v to get detailed debugging information.

BugCheck 116, {fffffa800c438010, fffff880076c2dbc, 0, 2}

Unable to load image \SystemRoot\system32\DRIVERS\atikmpag.sys, Win32 error 0n2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmpag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmpag.sys
Probably caused by : atikmpag.sys ( atikmpag+bdbc )

Followup: MachineOwner
---------

4: kd> !analyze -v
*******************************************************************************
*                                                                             *
*                        Bugcheck Analysis                                    *
*                                                                             *
*******************************************************************************

VIDEO_TDR_FAILURE (116)
Attempt to reset the display driver and recover from timeout failed.
Arguments:
Arg1: fffffa800c438010, Optional pointer to internal TDR recovery context (TDR_RECOVERY_CONTEXT).
Arg2: fffff880076c2dbc, The pointer into responsible device driver module (e.g. owner tag).
Arg3: 0000000000000000, Optional error code (NTSTATUS) of the last failed operation.
Arg4: 0000000000000002, Optional internal context dependent data.

Debugging Details:
------------------


FAULTING_IP: 
atikmpag+bdbc
fffff880`076c2dbc 4883ec28        sub     rsp,28h

DEFAULT_BUCKET_ID:  GRAPHICS_DRIVER_TDR_FAULT

CUSTOMER_CRASH_COUNT:  1

BUGCHECK_STR:  0x116

PROCESS_NAME:  System

CURRENT_IRQL:  0

ANALYSIS_VERSION: 6.3.9600.16384 (debuggers(dbg).130821-1623) amd64fre

STACK_TEXT:  
fffff880`04630888 fffff880`07492140 : 00000000`00000116 fffffa80`0c438010 fffff880`076c2dbc 00000000`00000000 : nt!KeBugCheckEx
fffff880`04630890 fffff880`07491e4a : fffff880`076c2dbc fffffa80`0c438010 fffffa80`0c820ab0 fffffa80`0c943410 : dxgkrnl!TdrBugcheckOnTimeout+0xec
fffff880`046308d0 fffff880`07538f13 : fffffa80`0c438010 00000000`00000000 fffffa80`0c820ab0 fffffa80`0c943410 : dxgkrnl!TdrIsRecoveryRequired+0x1a2
fffff880`04630900 fffff880`07562cf1 : 00000000`ffffffff 00000000`00000b5b 00000000`00000000 00000000`00000002 : dxgmms1!VidSchiReportHwHang+0x40b
fffff880`046309e0 fffff880`07561437 : 00000000`00000102 00000000`00000008 00000000`00000b5b 00000000`00000000 : dxgmms1!VidSchiCheckHwProgress+0x71
fffff880`04630a10 fffff880`075342d2 : ffffffff`ff676980 fffffa80`0c943410 00000000`00000000 00000000`00000000 : dxgmms1!VidSchiWaitForSchedulerEvents+0x1fb
fffff880`04630ab0 fffff880`07560ff6 : 00000000`00000000 00000000`0000000f 00000000`00000080 fffffa80`0a6d6768 : dxgmms1!VidSchiScheduleCommandToRun+0x1da
fffff880`04630bc0 fffff800`045302ea : fffff880`04630e20 fffffa80`0c9b8b50 fffffa80`06d056f0 fffff980`06982e78 : dxgmms1!VidSchiWorkerThread+0xba
fffff880`04630c00 fffff800`042848e6 : fffff880`009b3180 fffffa80`0c9b8b50 fffff880`009be0c0 fffff880`012ccbf4 : nt!PspSystemThreadStartup+0x5a
fffff880`04630c40 00000000`00000000 : 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 : nt!KxStartSystemThread+0x16


STACK_COMMAND:  .bugcheck ; kb

FOLLOWUP_IP: 
atikmpag+bdbc
fffff880`076c2dbc 4883ec28        sub     rsp,28h

SYMBOL_NAME:  atikmpag+bdbc

FOLLOWUP_NAME:  MachineOwner

MODULE_NAME: atikmpag

IMAGE_NAME:  atikmpag.sys

DEBUG_FLR_IMAGE_TIMESTAMP:  52ebf973

FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x116_IMAGE_atikmpag.sys

BUCKET_ID:  X64_0x116_IMAGE_atikmpag.sys

ANALYSIS_SOURCE:  KM

FAILURE_ID_HASH_STRING:  km:x64_0x116_image_atikmpag.sys

FAILURE_ID_HASH:  {83e844bc-fe68-2042-4230-7f5d3e90b48a}

Followup: MachineOwner
---------

4: kd> lmvm atikmpag
start             end                 module name
fffff880`076b7000 fffff880`07759000   atikmpag T (no symbols)           
    Loaded symbol image file: atikmpag.sys
    Image path: \SystemRoot\system32\DRIVERS\atikmpag.sys
    Image name: atikmpag.sys
    Timestamp:        Sat Feb 01 00:58:51 2014 (52EBF973)
    CheckSum:         000A9D84
    ImageSize:        000A2000
    Translations:     0000.04b0 0000.04e4 0409.04b0 0409.04e4
Uninstall your installed version of the display driver.
Then clean up any possible leftover.
Then install version 13.9 WHQL only.
Lately this is the stable version there.

Stress test the Graphics Card using Furmark.
Video Card - Stress Test with Furmark

Is the computer hot? Report us the heat of the computer after a couple of hours of your normal usage. Upload a screenshot of the summery tab of Speccy. Alternatively, you can publish a Speccy snapshot too: Speccy - Publish Snapshot of your System Specs .
My System SpecsSystem Spec
Reply

 BSOD atikmpag.sys after installing VGA Display drivers




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
BSOD after installing display drivers
Greetings, yesterday while using my laptop it froze. I was watching a youtube video on my HP TouchSmart tm2 which comes with an ATI 5450 HD switchable graphic card, after while I decided to poweroff the laptop but after it finished showing the windows logo all it showed was a black screen. I...
BSOD Help and Support
BSOD if i install display drivers
Hi, Recently my son was playing online game and suddenly screen was blank and system restarted. But system displayed BSOD. I reinstalled windows 7 and installed drivers, system restarted with BSOD again. then restarted in safe mode and uninstalled display driver and installed standard driver. ...
BSOD Help and Support
No display after installing ATI 13.1 drivers
Hello, I've been trying to install the new ATI 13.1 drivers for my 7770's but during mid install my monitor goes black and never returns. I have waited for an hour, just to make sure its not still installing, but it still doesn't come back. This is not my first time installing drivers, its just...
Graphic Cards
BSOD related to display drivers (?)
Hey, Ive been having a lot of crashes (mostly freezes and display problems while playing games - no problems at all while playing Worms: Armageddon though as this one doesnt use DirectX afaik) as nicely described here and sometimes after freeze BSOD popped up so here i am as i still believe its...
BSOD Help and Support
Bsod -Display driver stopped working - Atikmpag.sys. Help required?
Hello, recently i have been getting popups in the task bar with the message my display drivers has stopped working, and then some moments later a bsodd and usually the problamatic driver is atikmpag.sys. now i had not updated my graphics driver i had been using the current drivers successfully...
BSOD Help and Support
Display drivers not installing after reformat of Windows 7
Hi there, new to these forums as I have run into a recent problem with my display drivers. To start I am running: Dell XPS L502X Laptop Windows 7 Home Premium 64 bit Intel(R) Core(TM) i7-2630QM 8 GB RAM Intel HD Graphics Nvidia GeForce GT 525M (Currently on 265.94)
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:24.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App