Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: SERVICE_EXCEPTION is the new one, after re installing windows

13 Apr 2014   #1
DurtyGemini

Windows 7 Professional x64 SP1
 
 
SERVICE_EXCEPTION is the new one, after re installing windows

i've barely even installed much mostly bc i figured that reinstalling windows would help. guess not. i have no idea what's causing this. and every error code (2) has been a different one, but it has not said anything about a driver. im not too sure what to think of this, any insight/tips would help.


My System SpecsSystem Spec
.
13 Apr 2014   #2
Arc

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 10 Pro Insider Preview 64-bit
 
 

Hi DurtyGemini.

The zip you uploaded does not contain any crash dump.

Follow it: Dump Files - Configure Windows to Create on BSOD
Go to Option Two, Point 2. Download the .reg file and merge it in registry by double clicking it.

Now wait for another BSOD. When it occurred, search the .dmp files manually in the default path: C:\Windows\Minidump or %SystemRoot%\Minidump. See if the crash dump is recorded or not (hopefully it will be recorded).Post it following the Blue Screen of Death (BSOD) Posting Instructions.

Dont run any disc cleanup program before you upload another zip.
My System SpecsSystem Spec
13 Apr 2014   #3
DurtyGemini

Windows 7 Professional x64 SP1
 
 

Alright im gathering all the info now, and my latest crash was given this error code, i was not around when it had happened as i was dowloading some games, but i came back logged back into my desktop, and was greeted with, "windows unexpectedly shut down," heres the code it had given me:

1000007e

Working on the zip as i post this.

Im not sure if it had fixed it and grabbed the info but here's my best shot.
My System SpecsSystem Spec
.

14 Apr 2014   #4
Arc

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 10 Pro Insider Preview 64-bit
 
 

Does it BSOD in the same way if you dont connect the linksys adpater? Have a test on it.
Code:
*** WARNING: Unable to verify timestamp for AE1200w764.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for AE1200w764.sys
*******************************************************************************
*                                                                             *
*                        Bugcheck Analysis                                    *
*                                                                             *
*******************************************************************************

Use !analyze -v to get detailed debugging information.

BugCheck 1000007E, {ffffffffc000001d, fffff8800e476a7e, fffff8800c0fe4c8, fffff8800c0fdd20}

Probably caused by : hardware ( AE1200w764+34a7e )

Followup: MachineOwner
---------
My System SpecsSystem Spec
14 Apr 2014   #5
DurtyGemini

Windows 7 Professional x64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Arc View Post
Does it BSOD in the same way if you dont connect the linksys adpater? Have a test on it.
Code:
*** WARNING: Unable to verify timestamp for AE1200w764.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for AE1200w764.sys
*******************************************************************************
*                                                                             *
*                        Bugcheck Analysis                                    *
*                                                                             *
*******************************************************************************

Use !analyze -v to get detailed debugging information.

BugCheck 1000007E, {ffffffffc000001d, fffff8800e476a7e, fffff8800c0fe4c8, fffff8800c0fdd20}

Probably caused by : hardware ( AE1200w764+34a7e )

Followup: MachineOwner
---------
uhm it was doing that when i used the TP-Link dual adapter. so maybe my pc only likes ethernet? lol im not too sure what else to do.
My System SpecsSystem Spec
14 Apr 2014   #6
Arc

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 10 Pro Insider Preview 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by DurtyGemini View Post

uhm it was doing that when i used the TP-Link dual adapter. so maybe my pc only likes ethernet? lol im not too sure what else to do.
Your situation is very similar to jon0507 of Seemingly random BSOD - PFN list corrupt

For the USB or PCI adapters, the regular update to the driver is very necessary. Otherwise they cause problems.

And, a few TP link adapters are out of drivers, that jon0507 also faced. Did you search for the update to the driver to the TP Link?

A WiFi network adapter with properly updated driver will not cause BSODs, I hope.
My System SpecsSystem Spec
14 Apr 2014   #7
DurtyGemini

Windows 7 Professional x64 SP1
 
 

im not too sure how to find one with updated drivers, i went to my local tiger direct store, and the linksys adapter was the one they had suggested to use. im not too sure how to even look for more updated or newer adapters.
My System SpecsSystem Spec
14 Apr 2014   #8
Arc

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 10 Pro Insider Preview 64-bit
 
 

Apply the TP Link adapter. If it BSODs, let us see the necessary files. I will try to search for the driver, if it is there.

But the Linksys one was not a viable suggestion. If you can have a replacement, get an Atheros one. You will never have a driver issue. Updates are always available.
My System SpecsSystem Spec
14 Apr 2014   #9
DurtyGemini

Windows 7 Professional x64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Arc View Post
Apply the TP Link adapter. If it BSODs, let us see the necessary files. I will try to search for the driver, if it is there.

But the Linksys one was not a viable suggestion. If you can have a replacement, get an Atheros one. You will never have a driver issue. Updates are always available.
the last time i did that, it was a nightmare. more bsods more frequently and it was just a mess. and to be completely honest, i no longer have the disk for it, let alone the drivers i had tried getting from the site never worked for me.

http://www.tp-link.com/lk/products/d...L-WDN4800#over

is the card i used to use, but because of the way my MoBo is, its a pain because of where my GPU has to be when i put that in.
My System SpecsSystem Spec
14 Apr 2014   #10
Arc

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 10 Pro Insider Preview 64-bit
 
 

BTW, Atheros driver Version: 10.0.0.274 should work for that.

Drivers for Atheros AR5008 and Windows 7

Release: 2013-11-28

The downloaded driver says .....
Code:
;/*++
;
;Copyright (c) 2001-2009 Atheros Communications, Incorporated All Rights Reserved
;
;Module Name:
;
;    netathw.inf
;
;Abstract:
;    INF file for installing Atheros AR5008 Wireless Network Adapter
;
;    Installs athw.sys (NDIS 5/5.1 driver) on NT platforms (2000, XP and greater)
;    Installs athwx.sys (NDIS 5 driver) on 9x platforms
My System SpecsSystem Spec
Reply

 SERVICE_EXCEPTION is the new one, after re installing windows




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
struggling to boot back to windows 8.1 after installing windows 7
Hi. i need some help. i recently installed windows 7 ultimate on a new partition after having installed windows 8.1 pro. Now, after windows 7 is up and running, i cant find a way to boot back to windows 8.1. i checked msconfig and there is only windows 7 ultimate there and i checked under advanced...
Installation & Setup
SERVICE_EXCEPTION and MEMORY_MANAGEMENT BSODs after PC rebuild
Hey, I've recently rebuilt my PC following an issue caused by a faulty PSU. It damaged the PC to the point where it wouldn't switch on. After trying a lot of fixes provided by the kind people on your sister site, EightForums, I RMA-ed the motherboard and processor. After installing their...
BSOD Help and Support
Windows Updates Not Installing : Error Unknown (Sits on Installing)
Hi, To give you some back story, I built my computer the end of August 2012. Ran Smoothly. I decided to get a 60 gig SSD to be the partition that stored Windows. I didnt have much stored on the Main HD so I deleted my original 2TB HD and tried installing on the SSD... found that the SSD was bad...
Windows Updates & Activation
Windows 7 hangs on 'Starting Windows' screen after installing updates
Hi, when windows updates, it then reboots, and just hangs on the 'starting windows' screen.. only after it updates, works fine before. I've re-installed it many times, but get the same result. this never used to happen until i did this fresh installation today. now it happens every...
Installation & Setup
Installing Updates and Installing features part of windows setup menu
How do I installing something during the Windows Setup Menu's Installing features and Installing updates? John:D:thumbsup::what:
Installation & Setup
Avg 9 is not installing after installing windows xp
:cry: AVG 9 IS NOT INSTALLING AFTER INSTALLING :orb: WINDOWS XP I HAVE INCLUDED THE REPORT WHAT IT SAYS.:cry: i have installed from that setup previously
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 14:57.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App