Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: BSOD Clock interrupt not received on a secondary processor ...

27 May 2014   #11
scattycat69

Windows 7 64 bit Home Premiu
 
 

Hi Thedoctor44

Many thanks for picking up my post and apologies I havent replied. I didn't see your reply and as my laptop is blue screening, freezing and other weird and wonderful stuff now, I seem to be spending more time re-doing my work than anything else. Ive been tryin gto update the drivers as per the 'my dell' console, but this may be why it's starting to play up as they don't give a sequence in which you should load the drivers (It says 44 out of date drivers, which I thought my system was set to update these as and when they came up!).
I will try and work through your instructions later.
Thanks again for your help, it is VERY much appreciated

kind regards

Julie


My System SpecsSystem Spec
.
03 Jun 2014   #12
scattycat69

Windows 7 64 bit Home Premiu
 
 

I have printed off your instructions and started to proceed, but have come across a problem

My laptop does not have a file in the windows folder c:/windows/memory.dmp. I've searched the whole c drive for *.dmp files and only came up with those I have already sent and a mini dump file, but that is dated 18/5.
I read in the link for BSOD that if you have 2 gb or more to download a file, which I have now done. Waiting for next BSOD.... it shouldnt be long!
Thanks again
My System SpecsSystem Spec
03 Jun 2014   #13
Thedoctor44

 

The directory C:/Windows/memory.dmp isn't a folder it's a Kernel Memory Dump, make sure your dump files are set to it as we cannot properly analyse 0x101 bugchecks with Small Memory Dumps.
My System SpecsSystem Spec
.

05 Jun 2014   #14
scattycat69

Windows 7 64 bit Home Premiu
 
 

Hi doc

I have attached the file, hopefully, fingers crossed it helps. not atrtached problem as below
p.s. keep trying to upload file, but connection resetting?
My System SpecsSystem Spec
05 Jun 2014   #15
scattycat69

Windows 7 64 bit Home Premiu
 
 

I've found the file and have been trying to upload but it keeps 'connection to server reset'. Could this be the size of the file? I have zipped it down to 194mb?
My System SpecsSystem Spec
05 Jun 2014   #16
Thedoctor44

 

I've said before, you need to upload it to a file sharing site like OneDrive then post the download link.
My System SpecsSystem Spec
05 Jun 2014   #17
scattycat69

Windows 7 64 bit Home Premiu
 
 

Oh gosh, sorry now I remember reading that. So sorry, I'm so busy at the moment I can't keep track. Sorry will do now.
Thanks and sorry again!
My System SpecsSystem Spec
05 Jun 2014   #18
scattycat69

Windows 7 64 bit Home Premiu
 
 

Hi doc
Thanks for all the instructions. I think I have it all correctly.
http://1drv.ms/1jVImUJ

msinfo32.exe I couldn't attach but it is in the one drive

Thanks again
My System SpecsSystem Spec
05 Jun 2014   #19
Thedoctor44

 

Not the bugcheck I was hoping for to be honest, it's a 0x116 we've got at the moment, It's alright though.

Code:
BugCheck 116, {fffffa800ae98390, fffff8800f57f034, 0, d}

*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for nvlddmkm.sys
Probably caused by : nvlddmkm.sys ( nvlddmkm+153034 )
This bugcheck indicates an attempt to reset the display within the allocated time interval had failed.
This is mainly caused by bad display drivers or a faulty graphics card.

Are you using a laptop?
If so then remove all Nvidia software, then go to Windows Update and install the display driver from there.

Code:
6: kd> lmvm nvlddmkm
start             end                 module name
fffff880`0f42c000 fffff880`10063000   nvlddmkm   (no symbols)           
    Loaded symbol image file: nvlddmkm.sys
    Image path: \SystemRoot\system32\DRIVERS\nvlddmkm.sys
    Image name: nvlddmkm.sys
    Timestamp:        Wed Oct 23 07:21:50 2013 (52676AFE)
    CheckSum:         00C0CF0F
    ImageSize:        00C37000
    Translations:     0000.04b0 0000.04e4 0409.04b0 0409.04e4
Stress test your graphics card with Furmark

I recommend running it for around 30 minutes

warning   Warning

Furmark will increase the temperature of your GPU rapidly so keep and eye on your temperatures


My curiosity got the best of me...

Code:
Unloaded modules:
fffff880`0e477000 fffff880`0e499000   ENG64.SYS
fffff880`0e271000 fffff880`0e477000   EX64.SYS
fffff880`11813000 fffff880`1184e000   rapportiaso64.sys
fffff880`117d8000 fffff880`11813000   rapportiaso64.sys
fffff880`0e4b7000 fffff880`0e4e2000   jmcr.sys
fffff880`1179d000 fffff880`117d8000   rapportiaso64.sys
fffff880`11762000 fffff880`1179d000   rapportiaso64.sys
fffff880`11727000 fffff880`11762000   rapportiaso64.sys
fffff880`116ec000 fffff880`11727000   rapportiaso64.sys
fffff880`116b1000 fffff880`116ec000   rapportiaso64.sys
fffff880`11676000 fffff880`116b1000   rapportiaso64.sys
fffff880`1163b000 fffff880`11676000   rapportiaso64.sys
fffff880`11600000 fffff880`1163b000   rapportiaso64.sys
fffff880`1199a000 fffff880`119d5000   rapportiaso64.sys
fffff880`1195f000 fffff880`1199a000   rapportiaso64.sys
fffff880`118e9000 fffff880`118fb000   usbaapl64.sys
fffff880`116be000 fffff880`118c8000   hiber_iaStor.sys
fffff880`118c8000 fffff880`118db000   hiber_dumpfve.sys
fffff880`087e8000 fffff880`087f6000   monitor.sys
fffff880`0e5c0000 fffff880`0e5cc000   pcdsrvc_x64.pkms
fffff880`0e200000 fffff880`0e271000   spsys.sys
fffff880`0e4a4000 fffff880`0e4b7000   PHLASHNT.SYS
fffff880`0e499000 fffff880`0e4a4000   PhLdrX64.SYS
fffff880`0e5cc000 fffff880`0e5ce000   MSPQM.sys
fffff880`0ee00000 fffff880`0f3d4000   iqvw64e.sys
fffff880`0b360000 fffff880`0b3d1000   spsys.sys
fffff880`0e585000 fffff880`0e5c0000   rapportiaso64.sys
fffff880`0e54a000 fffff880`0e585000   rapportiaso64.sys
fffff880`0e50f000 fffff880`0e54a000   rapportiaso64.sys
fffff880`0e4d4000 fffff880`0e50f000   rapportiaso64.sys
fffff880`0e499000 fffff880`0e4d4000   rapportiaso64.sys
fffff880`0e200000 fffff880`0e23b000   rapportiaso64.sys
fffff880`0e5c0000 fffff880`0e5fb000   rapportiaso64.sys
fffff880`0e585000 fffff880`0e5c0000   rapportiaso64.sys
fffff880`0e54a000 fffff880`0e585000   rapportiaso64.sys
fffff880`0e50f000 fffff880`0e54a000   rapportiaso64.sys
fffff880`0e4d4000 fffff880`0e50f000   rapportiaso64.sys
fffff880`0e499000 fffff880`0e4d4000   rapportiaso64.sys
fffff880`01d87000 fffff880`01d95000   crashdmp.sys
fffff880`04672000 fffff880`0487c000   dump_iaStor.sys
fffff880`0487c000 fffff880`0488f000   dump_dumpfve.sys
I'm seeing your Trusteer Ltd. Rapport Security software driver being loaded and unloaded multiple times, remove the driver completely.

Code:
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for RapportKE64.sys
Another Trusteer driver, I would remove all Trusteer software.

Your NEC Electronics USB 3.0 Host Controller Driver is also causing issues, I don't believe this driver is necessary so I would remove it completely, it has been known to cause BSODs.

Code:
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for nusb3xhc.sys
As always, Intel Rapid Storage Technology has been found...

Code:
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for iaStor.sys
This software has quite the reputation for causing issues.

Uninstall it from Control Panel > Programs and Features. Then Uninstall the driver from device manager.
  1. Right click on "my computer" icon and click "manage" on the context menu.
  2. It will open the "computer management" window.
  3. Select "Device Manager" in the left pane, It will list all the existing devices up.
  4. Expand "Disc Drives" by clicking on the triangle in front of it.
  5. Select one item under it, right click, uninstall.
  6. Continue the process for all items under "Disc Drives"
  7. Now restart the computer. At restart, windows will auto configure the appropriate system driver, msahci.sys.

Well you also appear to have Norton installed which has quite the reputation for causing issues, it also will conflict with any other anti virus.

Code:
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for Ironx64.SYS
Use the uninstall tool to remove all Norton software.

https://support.norton.com/sp/en/uk/...rProfile_en_us

Lastly I see your Intel® Centrino® Bluetooth 3.0 + High Speed Virtual Adapter driver being flagged.

Code:
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for AMPPAL.sys
You could try an update here.

Intel® Wi-Fi Products — How to install Intel® PROSet/Wireless Software for Bluetooth® technology

Code:
6: kd> lmvm AMPPAL
start             end                 module name
fffff880`05000000 fffff880`0502d000   AMPPAL     (no symbols)           
    Loaded symbol image file: AMPPAL.sys
    Image path: \SystemRoot\system32\DRIVERS\AMPPAL.sys
    Image name: AMPPAL.sys
    Timestamp:        Thu Apr 11 10:06:11 2013 (51667D03)
    CheckSum:         000377F3
    ImageSize:        0002D000
    Translations:     0000.04b0 0000.04e4 0409.04b0 0409.04e4
My System SpecsSystem Spec
06 Jun 2014   #20
scattycat69

Windows 7 64 bit Home Premiu
 
 

I did have a BSOD yesterday before I sent you the dump file, so I was surprised that the dump file was a date from the day before. Ha, I like your curiosity got the better of you! I have started the list of things to do from your post and will run a stress test later.
Yes it is a laptop (or as they called it a desktop replacement, due to size I think) and it runs hot most of the time. I can't remember if it used to run hot or not, but the fan is on pretty much within a few mins of start up and the laptop does get very hot.
Where do I find ..."NEC Electronics USB 3.0 Host Controller Driver" to remove it?

Thanks again for all your help. Im looking forward to seeing my laptop running more efficient!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 BSOD Clock interrupt not received on a secondary processor ...




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
BSOD A clock interrupt was not received on the secondary processor
I keep getting a BSOD with the message "A clock interrupt was not received on the secondary processor". Its really starting to annoy me now and would really appreciate any and all help. I have been through the forum here to see if there's any suggestions but I would really appreciate some direct...
BSOD Help and Support
BSOD A clock interrupt was not received on the secondary processor
First of all my desktop specs are : AMD Phenom x4 9750 2.4ghz Quadcore 1 2gb Transcend 800mhz RAM 1 2gb KVR 800mhz RAM MSI ms-7309 mb 500gb Seagate HDD 600w PSU I had experienced this for over 3 months now and I just noticed that its getting real bad. I first experienced it while working...
BSOD Help and Support
BSOD 101 - A clock interrupt was not received on a secondary processor
I built this computer back at the beginning of 2009, and I started getting this same blue screen error, "A clock interrupt was not received...", about once every other week since the beginning of last year, 2011. I investigated it a little here and there but have found no solutions. Unfortunately...
BSOD Help and Support
[BSOD] A clock interrupt was not received on the secondary processor
Hello people, i just registered in hope for some fixes. This problem appared to me 2 weeks ago. Where my BSOD's were not often at all. However these other days in the week, they've been happening every 2 - 3 days. But that has also dissapeared. Now i BSOD really often, when ever the computer...
BSOD Help and Support
BSOD - Clock interrupt not received on secondary processor
I have had a fairly stable system until I decided to leverage 8gb of ram and 64bit through Windows 7. Now daily or more I get greeted with this consistent error that from reading in the various help sites could be one of a million things. I have tried: cleaning extensively with Spybot seek and...
BSOD Help and Support
BSOD A clock interrupt was not received on a secondary processor...
I just had a BSOD with my Clevo W860CU laptop with GTX 285M and 920XM OEM CPU. The BSOD contained this error message: A clock interrupt was not received on a secondary processor within an allocated time What could be the cause of it?
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 14:00.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App