Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Stuck @ "starting windows" screen, everything was FINE!

19 Dec 2009   #1

Win XP
 
 
Stuck @ "starting windows" screen, everything was FINE!

Hey this is probably my first time ever creating a thread on troubleshooting something about my PC.okay lets startoff that in the very beginning i had XP and decided to upgrade to Windows 7 ultimate x64. It worked out awesome no problems. Last night i was playing a game and i fell asleep on my bed. i woke up in the middle of the night and shut it down with the power button method. This morning i wokeup and i couldnt get into windows, it just wouldnt boot up. I tried doing the repair, restore, nothing worked. I was just stuck on "Starting windows" screen, it was really random. I tried reformatting with windows 7 thinking it would fix the "starting windows" problem but it just kept getting stuck after the fresh install of windows 7. I've wasted 7 hours of my day just frustrated/pissed trying to see wat can possibly be causing this problem. The thing is i went back to installing XP and it works fine. Which is wat im operating under now. I even tried installing XP and then reformatting with windows 7, and nothing..same exact problem getting stuck on the loading screen after the format was done. Could it be BIOS? I cant think of anything else. Especially when windows XP is working, its not like one of my hardware devices are defected. Its just weird because just last night windows 7 was working fine. I dont know wat couldve went wrong just from the time i shut it down to the next morning when i wokeup and i couldnt get past my loading screen. And about my computer knowledge ide say im not total newbie..but im pretty mediocre at common sense troubleshooting problems i usually encounter..i just dont see wat else to do after a fresh clean install of an OS usually that solves most problems. I have a EVGA 790i mb, 2gb ocz sli ram, 1tb Western D HD, 9800gx2. All the help is appreciated, Thank you.

My System SpecsSystem Spec
.

19 Dec 2009   #2

Windows 7 Professional x64
 
 

Hello Electroh0lic, Welcome!

I must confess I am having difficulty understanding your post. No offense intended, could you please try again, this time using proper punctuation and capitalization?

Don't know if this is applicable, but you can try looking in my post http://www.sevenforums.com/installat...-problems.html to see if anything in there helps.

Thanks,
~Jonathan
My System SpecsSystem Spec
19 Dec 2009   #3

Win XP
 
 

done, sorry about that just trying to rush. lol. I also checked your link out but my issue wasnt listed. Thanks though..
My System SpecsSystem Spec
.


19 Dec 2009   #4

Windows 7 Professional x64
 
 

Do you have a recovery partition on the hard drive?
My System SpecsSystem Spec
19 Dec 2009   #5

Win XP
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Jonathan_King View Post
Hello Electroh0lic, Welcome!

I must confess I am having difficulty understanding your post. No offense intended, could you please try again, this time using proper punctuation and capitalization?

Don't know if this is applicable, but you can try looking in my post http://www.sevenforums.com/installat...-problems.html to see if anything in there helps.

Thanks,
~Jonathan
I looked into that link but nothing helped..i also redid my post. So its more understandable lol. Sorry about that. i was in a hurry, lol.
My System SpecsSystem Spec
19 Dec 2009   #6

Win XP
 
 

Im sorry im a newbie when it comes to forums..idk when its adequate to use the Quote option or just randomly reply..I dont know if u get noticed regardless of what method i do..and no i do not have a recovery partition. I am also using the USB flash drive method to install windows 7. And as i said, it worked fine before. I just dont know what couldve possibly happen when i force shut down my computer last night.
My System SpecsSystem Spec
19 Dec 2009   #7

Windows 7 Professional x64
 
 

So, let me make sure I understand your problem. Even after you do a clean install, it gets stuck on the loading Windows screen? Does this mean that it installed okay?
My System SpecsSystem Spec
19 Dec 2009   #8

Win XP
 
 

well it installed all the files first like it usually does..and then it reboots one more time to "complete installation" and it never completes. I believe both times i tried reformatting it never reboots. I just think i get a black screen eventually, and then i manually reboot and it wont go into windows. =[
My System SpecsSystem Spec
19 Dec 2009   #9

Windows 7 Professional x64
 
 

Have you disconnected all non-essential hardware from your computer before installing?

How are you installing? (DVD, Thumb drive) Where did you get your copy of Windows?

Have you tried removing all but 1 stick of RAM before installing?
My System SpecsSystem Spec
19 Dec 2009   #10

Win XP
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Jonathan_King View Post
Have you disconnected all non-essential hardware from your computer before installing?

How are you installing? (DVD, Thumb drive) Where did you get your copy of Windows?

Have you tried removing all but 1 stick of RAM before installing?
I removed all major USB connection, the only thing i havnt removed it obviously my video card because i dont have an ONboard.

Yes i am using flash drive which i believe is a thumb drive. My copy of windows is legit but i had to make a USB boot of it on a buddies computer because my CD drive beefed up. So i used the thumb drive..Which worked fine. And no i have no tried using 1 stick of ram. Everything people are suggesting is just driving me crazy because i once installed it with all the default settings even bios default settings i have now. Is it possible something has to be tweaked around now even though before it was the same and it worked fine? I just dont get what can possible be wrong. And it stinks that in order to try 1 of the solutions u suggested i have to reinstall windows 7 and then if it doesnt work i have to reinstall XP to come back and reply to you. I do have an iphone i can check the forum out on i guess. It just stinks having to deal with such a harsh problem.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Stuck @ "starting windows" screen, everything was FINE!




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:21 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33