Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: apphangs


24 Dec 2009   #1

Windows7 64 bit
 
 
apphangs

Hello, all I am having alot of problem with a few programs

1 spore
2 explorer ( not IE )
3 windows live/photo gallery
4 my internet

I am getting side by side / apphangs ( in Event log it shows for some

Spore
The program SporeApp.exe version 3.0.0.2818 stopped interacting with Windows and was closed. To see if more information about the problem is available, check the problem history in the Action Center control panel.
Process ID: c14
Start Time: 01ca84b62fa6313d
Termination Time: 14
Application Path: C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\SPORE_EP1\SporebinEP1\SporeApp.exe
Report Id:


Windows live
Activation context generation failed for "c:\program files (x86)\windows live\photo gallery\MovieMaker.Exe".Error in manifest or policy file "c:\program files (x86)\windows live\photo gallery\WLMFDS.DLL" on line 8. Component identity found in manifest does not match the identity of the component requested. Reference is WLMFDS,processorArchitecture="AMD64",type="win32",version="1.0.0.1". Definition is WLMFDS,processorArchitecture="x86",type="win32",version="1.0.0.1". Please use sxstrace.exe for detailed diagnosis

Internet ISP
Name resolution for the name isatap.oc.cox.net timed out after none of the configured DNS servers responded.

And i also get this sometimes

Failed extract of third-party root list from auto update cab at: <http://www.download.windowsupdate.com/msdownload/update/v3/static/trustedr/en/authrootstl.cab> with error: A certificate chain could not be built to a trusted root authority.
.

This is a OEM ver of windows 7 64 bit done on a new HDD 3 months ago

If you guys can help me figur out whats going on would be grate. I dont get any BSOD I have ran prime 95 for 2.5 hours no problems memtest86+ ver 4.0 for 9 hours no problem Intels burn test on high no problems.

I have MSE for my AV

If you need any info plz just ask, not sure what to think of this hardwhare problem or a softwhare conflict ?

I have tryed to clean boot the system

Thanks

My System SpecsSystem Spec
.

24 Dec 2009   #2

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by niklas View Post
Hello, all I am having alot of problem with a few programs

1 spore
2 explorer ( not IE )
3 windows live/photo gallery
4 my internet

I am getting side by side / apphangs ( in Event log it shows for some

Spore
The program SporeApp.exe version 3.0.0.2818 stopped interacting with Windows and was closed. To see if more information about the problem is available, check the problem history in the Action Center control panel.
Process ID: c14
Start Time: 01ca84b62fa6313d
Termination Time: 14
Application Path: C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\SPORE_EP1\SporebinEP1\SporeApp.exe
Report Id:


Windows live
Activation context generation failed for "c:\program files (x86)\windows live\photo gallery\MovieMaker.Exe".Error in manifest or policy file "c:\program files (x86)\windows live\photo gallery\WLMFDS.DLL" on line 8. Component identity found in manifest does not match the identity of the component requested. Reference is WLMFDS,processorArchitecture="AMD64",type="win32",version="1.0.0.1". Definition is WLMFDS,processorArchitecture="x86",type="win32",version="1.0.0.1". Please use sxstrace.exe for detailed diagnosis

Internet ISP
Name resolution for the name isatap.oc.cox.net timed out after none of the configured DNS servers responded.

And i also get this sometimes

Failed extract of third-party root list from auto update cab at: <http://www.download.windowsupdate.com/msdownload/update/v3/static/trustedr/en/authrootstl.cab> with error: A certificate chain could not be built to a trusted root authority.
.

This is a OEM ver of windows 7 64 bit done on a new HDD 3 months ago

If you guys can help me figur out whats going on would be grate. I dont get any BSOD I have ran prime 95 for 2.5 hours no problems memtest86+ ver 4.0 for 9 hours no problem Intels burn test on high no problems.

I have MSE for my AV

If you need any info plz just ask, not sure what to think of this hardwhare problem or a softwhare conflict ?

I have tryed to clean boot the system

Thanks
Nicklas hi and welcome

you have several problems I feel. I dont think it is memory, but we need to start somehwere.

Can we
Start with event viewer. go to windows log>application tab. Look for errors that say app hang, app crash, etc. Errors have red in the left hand column. You can use the built in snipping tool to make a screen shot, and the attachment icon to upload it. see pics


thanks

Ken
My System SpecsSystem Spec
24 Dec 2009   #3

Windows7 64 bit
 
 

hello and thanks for the reply ok i got a few apphangs

Thanks
My System SpecsSystem Spec
.


24 Dec 2009   #4

Windows7 64 bit
 
 

I made some more from a few days ago
My System SpecsSystem Spec
25 Dec 2009   #5

Windows7 64 bit
 
 

bump
My System SpecsSystem Spec
25 Dec 2009   #6

Windows 7 Ultimate (32 bit)
 
 

[QUOTE=niklas;460662]/QUOTE]

I'm not the ultimate answer but if I had what you have I would totally uninstall both programs and start clean.
I would make sure 100% was uninstalled and also us CClean to make sure the HD and Registry is clean of those prorams.

Reboot and check my even logs are looking good.

After that I would verify the programs are good within Windows 7 by checking websites.

Then I would install the most used program first. and do a reboot and check event log and see if I still have a problem. If not I would decide another program to use that may work better with Windows 7

This may sound simplistic but that is the way I think.

Have a merry....
My System SpecsSystem Spec
25 Dec 2009   #7

Windows 7 Ultimate (32 bit)
 
 

Found out someone else had a similiar problem.
Here is their message below.
Iggy
**************************************************************************

I seem to have stumbled across a fix for my sporeapp.exe hanging, and the game never loads. The problem seems to be that spore is having difficulties with my multiple core CPU computer.

When I force spore to only use 1 cpu to load the game, it launches everytime, without sporeapp.exe hanging.

Before I explain what I had to do to get spore running, I will tell you I am using Windows Vista, Intel Core 2 Quad CPU, and 2 NVIDIA 8800 GTS running in SLI mode.

First thing I had to do was turn off SLI mode on my 2 graphics cards. Apparently there is some kind of bug making Spore not function in SLI mode.

Secondly, I made a shortcut on the desktop to sporeapp.exe since Spore installer didn't do this for me. Another bug.

Thirdly, I went into the properties of the shortcut I had created, and in the field that says "Target:", IN FRONT of the directory listed I put the following information : "C:\Windows\System32\cmd.exe /C start /AFFINITY 1 ". This changes the shortcut to look like a command prompt, but don't worry, that's ok. Now just run the shortcut. It forces the game to run on 1 cpu only instead of all 4, and the game launches every time.

Again, for reference, my full line in the "target:" box now says : "C:\Windows\System32\cmd.exe /C start /AFFINITY 1 D:\Games\SPORE\Sporebin\SporeApp.exe"

D:\games\spore\sporebin is where I told the install to install my game. It's my personal preference, yours may look different.

Give it a shot and let me know if it works for anyone else. This may not work for XP users, I have not tried it.
My System SpecsSystem Spec
25 Dec 2009   #8
Microsoft MVP

 
 

Also, please check Device Manager for ISATAP devices (under Network Adapters) that aren't recognized or have an error condition.

Right click on each of the ISATAP devices and select Uninstall.
They shouldn't come back when you reboot, so don't be worried.
They will respawn if a program needs them - so there's no worry with removing them.


Another suggestion is to remove the .NET framework from your system, reboot, then reinstall it (I recall using this for SideBySide errors a long time ago).
My System SpecsSystem Spec
25 Dec 2009   #9
Microsoft MVP

 
 

Oops! Forgot one more thing:

Generate memory dump files for the hung apps using this link: http://www.sevenforums.com/crash-loc...g-process.html
My System SpecsSystem Spec
25 Dec 2009   #10

Windows7 64 bit
 
 

Ok i used cclean to clean up my reg. I have uninstall netffram 1.1 and went to reinstall it now it said this has know problems. So my question is what do i do is they a new one for Windows 7 64 bit like 3.5 Help plz i also looked into the device manager i didnt find any problems there
My System SpecsSystem Spec
Reply

 apphangs




Thread Tools



Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:10 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33