Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Here is an interesting problem I have

12 Jan 2010   #1
King Zapp

Windows 7 7100 build
 
 
Here is an interesting problem I have

I have the Windows 7 7100 build that worked fine for the first few months I had it, however, I live in South Africa and the humidity always causes a heat problem for my PC (Hench the air cooler I own).

About 2 months ago, my PC BSOD me and immediately shut down. I started it up and checked the BIOS to find that my PC was running a bit hot and I left it at that, but the BSOD happened evey once in a while after that.

Then the hard-drive fails started, where the system was not picking up a SATA device connected to the mother board. After a bit of tweaking with the wires I managed to get it reading again.

Then Windows 7 would not boot, so I loaded the Win 7 disc and attempted a system repair which discovered a boot file was missing. Which Windows happily replaced. But the problem was persistent, and eventually my windows disc wasn't even discoverring the problem.

Long story short, my PC ONLY boots into Safe Mode regardless of the setting I choose.

Can anyone help?


My System SpecsSystem Spec
.

12 Jan 2010   #2
mckillwashere

Windows 7 x86/x64, Server 2008r2, Web Server 2008
 
 

While In safe mode back up any critical data and try to reinstall....
It sounds like your mobo over heated....
Nasty thing to happen....
My System SpecsSystem Spec
12 Jan 2010   #3
King Zapp

Windows 7 7100 build
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by mckillwashere View Post
While In safe mode back up any critical data and try to reinstall....
It sounds like your mobo over heated....
Nasty thing to happen....
Motherboard is working fine, I've been testing that. I have narrowed it down to 2 possible hardware errors and that lies in the harddrive itself or in the PSU...
My System SpecsSystem Spec
.


12 Jan 2010   #4
mckillwashere

Windows 7 x86/x64, Server 2008r2, Web Server 2008
 
 

Have you tried to run hard drive diagnostics?
If you have a seagate drive. SeaTools is amazing
My System SpecsSystem Spec
12 Jan 2010   #5
Tews

64-bit Windows 8.1 Pro
 
 

My first suggestion would be to upgrade your version of Windows as the one you are using is set to expire in march... If you can navigate to c:/windows/minidump and zip up your .dmp file and attach it to your next post, we can take a look at it to see what the problem is...

Welcome to Seven Forums...
My System SpecsSystem Spec
12 Jan 2010   #6
King Zapp

Windows 7 7100 build
 
 

minidump folder is empty....
mckillwas here, my hardrive is Western Digital....
My System SpecsSystem Spec
12 Jan 2010   #7
mckillwashere

Windows 7 x86/x64, Server 2008r2, Web Server 2008
 
 

Sea tools still works with WD just some features are turned off...
You can still run basic diagnostics.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Here is an interesting problem I have




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Interesting problem booting I've never experienced before
Scratching my head on this one because there never been a problem with computers in the last 14 years I couldn't resolve... I've narrowed it down to two possible problems.. PSU or MB.. I'm leaning more towards PSU have problems under load, when booting video card draws a lot of power... I don't...
General Discussion
Interesting Desktop Icon Problem
Ok guys I have an interesting problem. I had the same thing happen to me in Vista (Almost) and its happening in 7 as well, but I cant get this one fixed. Anyways, everytime I log off or shut down the computer, when I get back on, the desktop icons not only grow in size, (to medium), but they...
General Discussion
Interesting problem
Hi, Recently I installed an SSD (OCZ VERTEX II 80 gB) in my Medio Akoya Notebook. I installed W7 Ultimate x64, made some tweaks like disable defrag en index en search. Everything worked fine. I installed some programs en everything still worked fine. Suddenly this problem came up. Every...
Hardware & Devices
Interesting install problem
This is kinda strange, but I've got two Win7 licenses, one for Home Premium and one for Professional. I installed the one that was an upgrade that came with my wife's computer on my (slightly older) Vista machine about six or eight months ago. No problem, blew my machine away and did clean...
Installation & Setup
Interesting problem
Your favorite person here with another question! The question is; How come when I am connected to my neighbors WIFI (1 bar signal, 11mbps connection speed) it will randomly drop and not allow me to load anything until it picks back up? It usually only does this when I play Xbox Live Games or...
Network & Sharing
Interesting problem with optical drive in windows 7
I've a problem with my optical drive. After finalizing the disk during burning when it is again inserted it is just throwing out the disk without reading the contents in it. But it is reading the disks which were previously written using the same optical drive.Those disks which are thrown out when...
Drivers

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:22.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App