Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: WMP 12 messed up....


12 Jan 2010   #1

Windows 7 Ultimate
 
 
WMP 12 messed up....

"Windows media player is not installed properly and must be reinstalled."

Trying to downgrade to WMP 11 and followed these steps.

Downgrade to Windows Media Player 11 from Windows Media Player 12 in Windows 7 - Tips & Tweaks

Im not blaming anyone for the way I messed up the registry. Im just wondering can anyone help me put it pack the way it was? Im new to all this coming from XP... Thanks for the help!


My System SpecsSystem Spec
.

13 Jan 2010   #2

Win 7 Ultimate 64-bit SP1 (desktop)
 
 

Just out of curiosity, what don't you like about WMP12, and what's better about WMP11 for you?
My System SpecsSystem Spec
13 Jan 2010   #3

Windows 7 Ultimate - 64-bit | Windows 8 Pro - 64-bit
 
 

Hi, Welcome to SF,

You could try these steps

Go To Control Panel > Programs > Programs and Features > Turn on or off Windows Features
Look for Windows Media Player (Mostly under Media)
Uncheck that then click on then Reboot the System then Turn it back on see whether that fix your problem.

If that didn't help follow the steps in the below thread

General Troubleshooting to Fix WMP Issues

Hope this helps,
Captain
My System SpecsSystem Spec
.


13 Jan 2010   #4

Windows 7 Ultimate
 
 

I love WMP12 accept for the fact that I have Windows 7 installed on an older laptop and it doesnt run smoothly. It glitches alot and my desktop shows through during these strobe like flashes.
My firefox and photoshop cs4 were doing the same thing but I changed compatability settings back to Windows XP service pack 2 and it fixed it in both. Went to do it to WMP 12 and it didnt allow me to. So I went to downgrade to 11 and thats when I started messing things up


EDIT: Tried above fixes... None of them worked. It started when I deleted part of the registry. I need to put it back somehow.
My System SpecsSystem Spec
13 Jan 2010   #5

Windows 7 Ultimate
 
 

BUMP... Can someone help me get this going again?
My System SpecsSystem Spec
13 Jan 2010   #6

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Pro 64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by boostin20lbs View Post
BUMP... Can someone help me get this going again?
You might want to try this and see if that fixes it... SFC /SCANNOW Command - System File Checker
My System SpecsSystem Spec
13 Jan 2010   #7

Windows 7 Ultimate - 64-bit | Windows 8 Pro - 64-bit
 
 

I look the artilce that you followed it mentioned about backing a backup of your registry before perfrorming those steps. Did you make one ??
My System SpecsSystem Spec
13 Jan 2010   #8

Windows 7 Ultimate
 
 

"I look the artilce that you followed it mentioned about backing a backup of your registry before perfrorming those steps. Did you make one ?? "

No lol. Lessons learned i guess. I did a system restore and got it working again. All my settings went back to when I first installed winddows 7 (5 days ago). I know it probably doesnt belong in this forum but then only thing I cant figure out is before I did system restore, when I hover the pointer over an open program in the taskbar, it would display a small window of what was happening.. Now all it displays is just text of whats in that window. Whats the setting to get that back displaying a pic of whats going on?? Thanks for all the help so far guys! I appreciate it!
My System SpecsSystem Spec
13 Jan 2010   #9

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Pro 64 SP1
 
 

This tutorial might help, Aero Peek - Turn On or Off or try the troubleshooter in the control panel.
My System SpecsSystem Spec
13 Jan 2010   #10

Windows 7 Ultimate
 
 

Says I dont have the drivers to support areo peek. I had them before. It was working....
My System SpecsSystem Spec
Reply

 WMP 12 messed up....




Thread Tools



Similar help and support threads for2: WMP 12 messed up....
Thread Forum
Win 7 Pro x64 fonts messed up Browsers & Mail
I Messed up Installation & Setup
Win 7 got messed up after... Graphic Cards
Icons MESSED UP! General Discussion
Think I've messed up - help! Customization
I messed up... Installation & Setup

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:12 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33