Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: System Won't Boot into Windows 7

22 Jan 2010   #1

Windows
 
 
System Won't Boot into Windows 7

Hello Friends
I had windows 7 Prof. installed about a month ago and everything was running find, usually all I do to start my computer is to touch the mouse and the system will come to life. Yesterday I did that and everything was working find, then I tried using Nero Digital Media Software, but Nero won't load. I decided to reboot the system and maybe Win 7 will then load all the system resource that will enable Nero to run as usually. I went to START and click on RESTART, for the next twenty minutes the screen say windows is shutting down. As this has taken longer than usual, I decided to pressed the Reboot button on the Case, it started rebooting and hung up at the mobo logo and won't boot into Windows 7. I try using the windows 7 install disk to boot from it, but it still hung at the mobo logo and won't boot from the disk.
Can anyone help me solve this issue? Thanks in advance.


My System SpecsSystem Spec
.

22 Jan 2010   #2

Windows 7 Professional x64
 
 

Welcome!

First, I will say this sounds almost like a hardware issue to me, but I will hope for the best.

Where does it hang when you boot from the disc? What is the mobo logo?

~JK
My System SpecsSystem Spec
22 Jan 2010   #3

Windows
 
 

It doesn't even get to "press any key to boot from disk" it hang just when the screen shows the Asus Motherboard Logo and doesn't go any further.
My System SpecsSystem Spec
.


22 Jan 2010   #4

Windows 7 Professional x64
 
 

Definitely sounds like a hardware issue now.

Do you have a desktop or laptop?
My System SpecsSystem Spec
22 Jan 2010   #5

Microsoft Community Contributor Award Recipient

ME/XP/Vista/Win7
 
 

Can you post your specs?
My System SpecsSystem Spec
22 Jan 2010   #6

Windows 7 Professional x64
 
 

I hope it's not a motherboard problem. This may be a job for the warranty department...
My System SpecsSystem Spec
22 Jan 2010   #7

Windows
 
 

It is a Desktop System, and here is the spec:
Mobo: Asus M2N-SLI Deluxe
CPU: AMD Athlon 64 X2 6000+Windsor 3.0GHz Socket AM2 Dual-Core
RAM: Kingston 8GB (4X2GB) DDR2 800 PC2 6400
Video Card: Diamond Radeon HD 4890 1GB GDDR5
HD: (6) WD 500GB SATA (Internal), (6) WD 500GB USB Enclosure



My System SpecsSystem Spec
22 Jan 2010   #8

Windows 7 Professional x64
 
 

What I would advise is unplug everything from your motherboard except the power cable. In other words, unplug all hard drives, CD drives, graphics cards, etc. Leave the RAM in.

Unplug all peripherals from your machine, too, except the monitor and keyboard.

Then power on your machine, and see if it passes the POST.
My System SpecsSystem Spec
22 Jan 2010   #9

Microsoft Community Contributor Award Recipient

ME/XP/Vista/Win7
 
 

Good advice, Jonathan_King
My System SpecsSystem Spec
22 Jan 2010   #10

Windows 7 Professional x64
 
 

Thanks, theog. Can you think of a way to determine if the MB is bad?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 System Won't Boot into Windows 7




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:07 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33