Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: Blank screen when starting windows

03 Feb 2010   #1

Windows Seven
Blank screen when starting windows

The problem started a few days ago where I start up my laptop and it will do one of two things, either come up with a black screen with nothing on it (sometimes just the cursor) or stay on the 'Welcome' screen for ages pretending it's loading.

It gets past the booting screens, just the Windows part of things is where it has trouble, i've had a Blue Screen come up once and i've added the error message below. I've also attached the .dmp file that it mentions in the message if anybody could look at this.

Im using 32 bit Windows Seven and have just added an extra gig of ram, unsure if this is anything to do with it. When I removed this extra RAM the problem persisted.

I would really appreciate it if anybody could help me out as it's getting frustrating.

Thanks a lot, Chris

Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7600.
Locale ID: 2057

Additional information about the problem:
BCCode: 1000007e
BCP1: C0000006
BCP2: 82EF2E5C
BCP3: 8E83BA2C
BCP4: 8E83B610
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1

Files that help describe the problem:

Read our privacy statement online:
Windows 7 Privacy Highlights - Microsoft Windows

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:

My System SpecsSystem Spec

03 Feb 2010   #2

Windows 7 Ultimate x64, Mint 9

Chris, it is very possible the RAM module is bad, and messing something up, though it is interesting it persisted after removal.

Lets try running MemTest with each RAM module:

Also, hit start and go to command prompt (right click, run as admin) and type: Check your RAM

sfc /scannow

My System SpecsSystem Spec

 Blank screen when starting windows

Thread Tools

Similar help and support threads
Thread Forum
Computer Stalling on MOBO spash screen and Starting Windows Screen
The computer I am having issues with was built this past March. Up until a couple days ago, it would only take about a minute to start up to the Windows log in screen. Now, once I push the button to start it up, it will stall for 30 seconds to a minute on the motherboard splash screen and a...
Performance & Maintenance
Black screen between Windows starting and login screen
Hi all, this is my very first forum post here, few people have recommended this site as a best W7 community on the internet. :) I have problem with black screen(lag) between windows starting message and login screen, lag is about 10 seconds and its very annoying, here is the video so you...
General Discussion
blank screen when starting up laptop
God.. I hate to return to this forum (sorry nothing personal =P, but I don't want to have any problems with my laptop :( ) Anyways when I start up my laptop this morning. The screen was blank/black as it didn't turn on, but it did. I could open the dvd drive. I tried running my laptop without my...
BSOD Help and Support
Clean install of Win7: blank screen with cursor after starting windows
Hi Guys and Gals, My old HDD was fried so I decided to use my External HDD to boot off. After reformatting the drive I have installed it into my laptop and have attempted to install Win7 64bit and its all going great until after the starting windows screen and then it just turns black with the...
Installation & Setup
HELP: New screen on laptop, Gets stuck on 'Windows starting; screen
Greetings, Please could someone help me, Recently i had my LCD screen on my 'Toshiba Satellite c660-119' replaced because it had become cracked, so i got it fixed and now started up my laptop, it boots up fine goes past the toshiba inavations screen and then goes to the ''Windows starting''...
General Discussion
Blank screen after windows screen symbol
windows 7 ultimate x64 OEM version (cyberpowerpc:() PC built ~June 2010 returned to OEM for repair to cooling system June July 2010 PC has never booted cleanly numerous efforts to fix this on my own (clean windows installs, removed OC, latest video drivers, latest bios) nothing has worked so...
BSOD Help and Support

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:48.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App