Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Crash on startup


07 Apr 2010   #1

Windows 7
 
 
Crash on startup

Hey, guys. Sorry if this is a repeat of an older post, but I couldn't find one that fit this scenario.

I have had Windows 7 for about 4 months and everything was going swimmingly. The only problem with it was that my Hauppauge TV Tuner card would always show pixelated, lagged live TV. After discovering a few 'band-aid' methods that would only work for a short period of time, I decided I would uninstall the card and have windows reinstall it and hopefully everything would work again. So I went into device manager, uninstalled it and then rebooted. When Windows was back up and running it alerted me that the card was now installed and operational (and it was. There was no lag or pixelation). About an hour after, my entire computer froze including the mouse. I did a hard reboot and it froze before it got to the login screen. It wont even let me get into safemode - It will freeze before it can load. I have tried removing the tuner from my computer altogether but the problem persists.

Does anyone know how I can fix this? Thanks!

(I'm running a 64bit Windows 7 Professional)


My System SpecsSystem Spec
.

07 Apr 2010   #2

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by nolis View Post
Hey, guys. Sorry if this is a repeat of an older post, but I couldn't find one that fit this scenario.

I have had Windows 7 for about 4 months and everything was going swimmingly. The only problem with it was that my Hauppauge TV Tuner card would always show pixelated, lagged live TV. After discovering a few 'band-aid' methods that would only work for a short period of time, I decided I would uninstall the card and have windows reinstall it and hopefully everything would work again. So I went into device manager, uninstalled it and then rebooted. When Windows was back up and running it alerted me that the card was now installed and operational (and it was. There was no lag or pixelation). About an hour after, my entire computer froze including the mouse. I did a hard reboot and it froze before it got to the login screen. It wont even let me get into safemode - It will freeze before it can load. I have tried removing the tuner from my computer altogether but the problem persists.

Does anyone know how I can fix this? Thanks!

(I'm running a 64bit Windows 7 Professional)
If you can boot from the dvd you can do a repair install.
My System SpecsSystem Spec
07 Apr 2010   #3

Windows 7
 
 

It froze while Windows was reading the files on the DVD.
My System SpecsSystem Spec
.


Reply

 Crash on startup




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Crash on startup
Thread Forum
BF3 Crash on startup Gaming
Crash to bootscreen on startup, startup repair black screen BSOD Help and Support
progams get crash at startup BSOD Help and Support
Oblivion crash at startup Gaming
Regular crash after startup BSOD Help and Support
Win 7 Crash on Startup BSOD Help and Support
Startup Crash Windows Updates & Activation

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:28 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33