Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: PHPBB Question

18 May 2011   #1

Windows 8.1 Pro x64
PHPBB Question


I have a forum at work (hosted internally on a linux ubuntu VM machine - and i have an issue with what i believe to be cookie settings.

Basically, if i insert a link from one post to another it logs people out when they click it.
I believe it does this due to the SID being in the URL, when the user enters their credentials then it shows the post that the link was too.

The URL at work is http://techforum01 (This is obviously inaccessible externally)

I have also create an entry in the host file so i can access it at
My cookie settings are:
PHPBB Question-capture.jpg

Can anyone advise how to get the cookie settings working correctly so we don't keep getting logged out??

Are there any files i can upload that you can check or anything like that?


My System SpecsSystem Spec
18 May 2011   #2


I suspect your issue is that the cookie settings are not matching the url that the site is being accessed with. So hitting the site via www and then without, the server & browser treat it as 2 separate urls and the cookie will not work as the url has "changed".

So the easiest thing to do would be make them match. Set the cookie domain to (no leading "."). Then in your hosts file set the entry to (no leading "www."). Restart your browser and try the url just like you've set it in the cookie settings and hosts file. Any links that you post should match this format moving forward, and then you should be fine.

*Note: all users that use said site should also be accessing the site via the same url. Any current links that you have that are not in this format will need to be fixed to avoid this happening. You might need to manually clear your browser cookies, once everything is set, in order to function properly.*

Let me know if this doesn't work and I'll do a quick install here to see if I can dig a little deeper.
My System SpecsSystem Spec
18 May 2011   #3

Windows 8.1 Pro x64


Thank you for your reply, unfortunately this hasn't fixed it or i am missing something?

Accessing via

I can still see the SID in the URL, is this normal?
PHPBB Question-capture.jpg

Cookie Settings:
PHPBB Question-capture2.jpg

Host File:
PHPBB Question-capture3.jpg


My System SpecsSystem Spec

18 May 2011   #4


In the ACP, make sure that the "Cookie Domain" set in Cookie Settings is the same as "Domain Name" on the Server Settings tab. Perhaps they are different? While you're there enable "Force server URL settings" if it's not already.

I just did a test install here with the exact setup you have, url included. I'm able to post links and click them without breaking login so it's surely something with your setup/config. Possibly you have a remnant cookie still causing this behavior?

- To answer: Seeing the SID is normal behavior for phpbb3, nothing to worry about there.

I'd be happy to take a look remotely if you would like, it might be better to see something like this in action to determine exactly what is happening. Perhaps we can get together for a quick Teamviewer session later tonight or tomorrow?
My System SpecsSystem Spec

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
could anyone tell me, when i click start and then computer up comes the page and shows me the drives but it doesnt have the blue bar on them to tell me how much free space is on them. how do i set this so i can see the free space.
General Discussion
Thermal Paste Question..(Noobish Question)
Hey guys, I recently purchased Corsair H40 that came with pre applied thermal paste. Before I placed the H40 sink on my processor, I applied a thin layer on the on the processor with Cooler Master thermal paste. So essentially I mixed the H40 pre applied thermal paste with the Cooler Master thermal...
PC Custom Builds and Overclocking
Answer Question, Ask Question.
First (hope you get the reference): In a world where a piano is a weapon, not a musical instrument, on what does Scott Joplin play "The Maple Leaf Rag"?
Chillout Room
Logitech 5.1 surround question and soundcard question IDT and Realtek
So my situation is unique lol i have a Dell inspiron n5010 laptop running Windows 7 ultimate 64 bit the soundcard for this is either IDT 92HD79B1, v., A01 or A03 i dont know what the default one mine came with is. Documentation i hope that helps ^ and the attatchment i...
Sound & Audio
phpBB + MySQL + IIS7??
I am trying to install phpBB for testing purposes on my IIS "server". I have MySQL installed, and have created a db with the following info: name: wiki (don't ask me why) user: root password: ****** At the db config, I enter: Type: MySQL with MySQLi Extension DSN: or localhost...
Network & Sharing
.DLL Question
Hello, Have been trying to get an older program that ran fine under XP to run under Windows7. Although the Setup.exe didn't seem to work directly, I have had some luck in having part(s) of the program work after playing around with the W7 compatibility modes. Program came on 2 Floppies....

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:43.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App