Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: "Missing" icons in W7 x64


30 Jan 2012   #1

Windows 7 x64
 
 
"Missing" icons in W7 x64

As the title says, it's been like this ever since I uninstalled a theme and icon package (7CONIFIER) that had been giving me error messages on boot.

Since then, ive deleted the IconCache.db, re/downloaded 7CONIFIER and IconPackager to use their restore functions.

Ive also tried pinning/unpinning to the taskbar, this works and the original icon is restored until I close it or right-click it where it just goes back to the blank white icon.

Any ideas?
Thanks




My System SpecsSystem Spec
.

30 Jan 2012   #2

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Hello ever1se

Firstly run this up to 3 separate times rebooting between each run or until it returns an error free result - SFC /SCANNOW Command - System File Checker

Then re run this and reboot - Icon Cache - Rebuild

Report back when done

Regards Danny
My System SpecsSystem Spec
09 Feb 2012   #3

Windows 7 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by xxxdannyxxx View Post
Hello ever1se

Firstly run this up to 3 separate times rebooting between each run or until it returns an error free result - SFC /SCANNOW Command - System File Checker

Then re run this and reboot - Icon Cache - Rebuild

Report back when done

Regards Danny
Sorry for the late reply, i've been away for a while.

I ran the scan through cmd twice before it came back with an error free result, then I ran it again to be sure. After that I tried to rebuild my icon cache which failed because there was no IconCache.db at the time, I restored my IconCache by changing the color settings through the monitor settings tab.

Aaaaand, still no luck, icons are still blank white pages.
My System SpecsSystem Spec
.


10 Feb 2012   #4

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Ok run the file scan again again then reboot and rebuild the icon cache again and reboot. That should do it really. If not,
Do you have a restore point to before you installed the icon packager?
Do you have a windows 7 disk?
Did you make and backups of the system files?

Danny
My System SpecsSystem Spec
14 Feb 2012   #5

Windows 7 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by xxxdannyxxx View Post
Ok run the file scan again again then reboot and rebuild the icon cache again and reboot. That should do it really. If not,
Do you have a restore point to before you installed the icon packager?
Do you have a windows 7 disk?
Did you make and backups of the system files?

Danny
alright, will do that soon. no, unfortunately i dont have either, unless a copy of the OS disc counts?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 "Missing" icons in W7 x64




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:00 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33