Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Background changer issue


03 Feb 2009   #11

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

I have no problems running the backgrounds that Windows 7 came with but I haven't tried to run any other types of back grounds.


My System SpecsSystem Spec
.

03 Feb 2009   #12

Vista Ult 64 bit Seven Ult RTM x64
 
 

I'm not having any problems. I haven't yet run any MS backgrounds in this build. I usually have it set on every 10 mins. Sometimes 5, no faster than that.

Gary
My System SpecsSystem Spec
03 Feb 2009   #13

7 x64 + XP Pro x86
 
 

How many pictures do you have?

I want mine to change every 10 seconds, but the faster the pictures change, the faster it goes to a black background.

10 seconds = In a couple minutes it will be at a solid black background
30 seconds = In a couple hours it will be at a solid black background

I'm sure the other intervals have the same effect, just need to have it running nonstop for a lot longer to have it happen. ALL of my pictures show up fine in the Photos Slideshow Screensaver and in the Pictures Slideshow Gadget and in the Windows Photo Viewer, so I don't know why the Slideshow Background is having so much trouble.
My System SpecsSystem Spec
.


03 Feb 2009   #14

XP/win7 x86 build 7127
 
 

just to note, i know global you are on x64, as i am on x86... both affected

only new info to offer is that i dont believe its the % sign, as i dont have ANY named included.... i do have "-","_", and "."

Longest filename is 58 characters, few with spaces in filename, although those dont seem to be the ones affected, its soooo random here as to which file it is. Therefore i would go out on a limb and say its not our files. I have around 40% bmp and 60% jpg, just fyi and have used just jpg or just bmp with the same issue, non specific to a particular file.

Am starting to think you may be onto something with the "timer" and time elapsed. Am starting to believe that, or its the number of files gone thru... then maybe somekind of buffer/cache problem is the issue.?
My System SpecsSystem Spec
03 Feb 2009   #15

7 x64 + XP Pro x86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Digger View Post
Am starting to think you may be onto something with the "timer".

That would actually make the most sense. When the timer is set to 10 seconds, I'm lucky if I see more than 50 pictures. When the timer is set to 30 seconds, I usually see around 200+ pictures.
My System SpecsSystem Spec
04 Feb 2009   #16

 

Same thing with me: I've compiled some themes using the backgrounds I have on my system. Always the same: black backdrop after some changes.

All of the backgrounds work fine when selected individually.

Marc
My System SpecsSystem Spec
04 Feb 2009   #17

7 x64 + XP Pro x86
 
 

Just avoid the 10 second option. The background slideshow will last much longer when set to 30 seconds. I'm going through all my 1100+ pictures and organizing them for low res and hi-res, and then hi-res splits into fill and fit, for the background slideshow options. The feature WORKS but there are definitely bugs in it.
My System SpecsSystem Spec
04 Feb 2009   #18

7 x64 + XP Pro x86
 
 

It seems to be very picky with pictures. Even if the name is simply alphanumeric it may still reject the picture. I have also now created a DoesntWork folder and am putting certain images in their that the background slideshow refuses to display. I already tried opening them and saving them as new .jpg images from paint, but the background slideshow still refused to show them, and would stop when it reached them. I'm a little more than halfway through my pictures, probably about 400 more to go. So far it's looking pretty good, starting to see light at the end of the tunnel .
My System SpecsSystem Spec
04 Feb 2009   #19

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

What are your power options set to in control panel > power options?

Monitor Turn off display *** never ?

I am running about 200 backgrounds I downloaded from InterFaceLift.

Nice pics there.
My System SpecsSystem Spec
05 Feb 2009   #20

XP/win7 x86 build 7127
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by McBlzr View Post
What are your power options set to in control panel > power options?

Monitor Turn off display *** never ?

I am running about 200 backgrounds I downloaded from InterFaceLift.

Nice pics there.

at what interval?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Background changer issue




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Background changer issue
Thread Forum
Solved Windows 7 Folder Background Changer Help Software
Photo Viewer Background Changer Free Developer Programs and Projects
WMP12 Background Changer v2 Customization
Background 1 day changer not working Themes and Styles
Background changer (oceanice) Customization

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:31 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33