Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Having Aero and internet problems on startup

10 Mar 2010   #1
Kyle Easter

windows 7
 
 
Having Aero and internet problems on startup

Hello, i have been using Windows 7 since the day it was released in the UK, i love it works fine and all. but Trust windows to some how break itself >.<

Well whats happening is when i turn my computer on after the power being off
Aero stops working and goes to the "non-transparent" look and my internet stops working completly not even bothering to try connect, i then have to run diagnostics on Transparency and internet before they work again and sometimes it only lasts a while. i thought maybe and update would fix this but ive been waiting for so long. its Realy annoying having to do this everytime i start my computer up.


Please help!
thanks, Kyle Easter


My System SpecsSystem Spec
.

10 Mar 2010   #2
Tews

64-bit Windows 8.1 Pro
 
 

try doing a repair install .... Repair Install
My System SpecsSystem Spec
10 Mar 2010   #3
Anthony

Microsoft Community Contributor Award Recipient

MS Windows 7 Professional 64-bit SP1
 
 

Aero problems are usually caused by a program that is not compatible with aero!!

Type 'msconfig' in search then go to the 'startup' tab uncheck anything you have recently installed, usual suspects are adobe, apple products, etc.
My System SpecsSystem Spec
.


10 Mar 2010   #4
Kyle Easter

windows 7
 
 
solved

Hello thanks both for the reply, i tried the second Post first as it seemed Faster but i dont have much on my pc in terms of 3rd party. my pc is used for Game design only to be honest and Gaming.

i did as the 1st post instructed and everything works fine, and the speed has increased to wich im happy about. thanks for the tip didnt realise you could re-install windows without loosing anything on windows 7
My System SpecsSystem Spec
10 Mar 2010   #5
Tews

64-bit Windows 8.1 Pro
 
 

Im glad that you are up and running again!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Having Aero and internet problems on startup




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Problems with AMD 12.8 and AERO
http://i46.tinypic.com/377ly.jpg Here are the error messages that I keep getting. As you can tell Aero is disabled and I can't seem to get it to run properly. I have followed the other topics open on the forum and nothing seems to work for me. I started receiving these errors just after I...
Graphic Cards
Windows Aero Not Showing Up On Startup, DWM Is Enabled
I am sorry if something similar to this was posted elsewhere, but I searched and couldn't find the fix for my specific issue. About 8 months ago, when I had my windows 7 on a 1TB HDD and mostly stock parts on my computer, an issue started happening where every time I would start up my computer...
Themes and Styles
Problems with Aero
If somebody could help me it would be greatfully appreciated. I installed a program and suddenly it took me back to widows 7 basic. I've tryed everything to we enable aero(Toolbar Transparency) but it will not allow me. I ran a dianostic and it came up with this "Mirror drivers don't support...
Customization
Problems with Aero
Hi everybody! I've upgrade my Vista Ultimate to Win7 Ultimate - everything is ok, but I have some problems with Aero working: only when I open or close windows I see that windows a little bit "jumping" or "twitch" - it's really annoying. But when i minimize and maximize same windows everything is...
Customization
Aero problems
This is the problem: When aero is active titles are blurry or cut. Gadgets also have problems. Often aero deactivates with a error. The problem disappears with the basic theme. That may be? My video card is a radeon 3450 hd. The windows 7 is the 7600 build... Can you help me?:huh:
General Discussion
Anyone having Aero Problems??
Hey everyone, Is anyone experiencing Areo problems with the color?? Like I set my theme to the nice blue glass look and then when I open recycle bin or something it will make it go back to black glass for some reason. Anyone heard about this? Any replies would be great!
General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:20.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App