Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: X1950 working driver


16 Jul 2009   #21

Win7 64bit Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Nauscar View Post
I have a PCI-E problem with my Radeon X1300. I have posted a forum here: Windows 7 & ATI Radeon X1300
So far even 9.1 has failed for my situation..
You should stick to the thread you started for this problem.

X1300 are older and are probably going to have some issues. Try installing the older catalyst 8.1 driver but DO NOT reboot after they are installed instead go to device manager and find the old drivers windows was using and try to remove those. Be careful not to remove the drivers you just installed (Catalyst 8.1) This will ensure you do not have conflicting drivers when windows reboots. After the older catalyst drivers are installed and the other drivers that might have caused problems are removed you can reboot and everything should work.

My System SpecsSystem Spec
.

17 Jul 2009   #22

Windows 7 Build 7600 x64
 
 

thats right jwmghf! its about time everyone dropped their crany old dx9 cards and either wait for the new dx11 cards to come out or get a dx10 one
My System SpecsSystem Spec
17 Jul 2009   #23

Windows 7RC (Build 7100) 32-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Corpsecrank View Post
You should stick to the thread you started for this problem.

X1300 are older and are probably going to have some issues. Try installing the older catalyst 8.1 driver but DO NOT reboot after they are installed instead go to device manager and find the old drivers windows was using and try to remove those. Be careful not to remove the drivers you just installed (Catalyst 8.1) This will ensure you do not have conflicting drivers when windows reboots. After the older catalyst drivers are installed and the other drivers that might have caused problems are removed you can reboot and everything should work.
You're a genius! That solved my problem, thank you so much.. I can't believe it was something so simple.
My System SpecsSystem Spec
.


19 Jul 2009   #24

Win7 64bit Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Nauscar View Post
You're a genius! That solved my problem, thank you so much.. I can't believe it was something so simple.
I'm glad I could help I read that people using older radeon cards were having trouble with newer drivers and that the 8.1 drivers were solving the issue.

The biggest thing to remember though is that once you install the 8.1 drivers you can't reboot until you have any other drivers that may have been installed removed.
My System SpecsSystem Spec
08 Aug 2009   #25

Windows 7 64bit
 
 

I also think it is a shame the X1950 pro isn't supported anymore!!!
I also tried a lot. Also this way did not work for me.
I deleted the drivers before installing 8.1 with hotfix, but he extracted them again I guess.
I have the powercolor X1950 AGP.
My System SpecsSystem Spec
08 Aug 2009   #26

Windows 7 RTM
 
 

9.3 drivers work for mine old 1950gt also powercolor but psi-e. But now i have new graphic card hd4850 ad i dont worry anymore about this ... also i heard that agp versions of 1950gt have problems withdrivers...
My System SpecsSystem Spec
08 Aug 2009   #27

Windows 7 64bit
 
 

I also think it's a different for the PCI-E or the AGP. But not sure...
My System SpecsSystem Spec
08 Aug 2009   #28

Windows 7 RC
 
 

I've got a 1950 Pro AGP in my son's computer (my old one) and am about to install Windows 7 on it. I presume that we will be stuck with the MS stock driver that is included with Windows 7 (x86). Based on my read of this thread, is that correct? Thanks!
My System SpecsSystem Spec
10 Aug 2009   #29

Windows 7 64bit
 
 

In my experience, till now: yes. And I haven't read a single clear story of someone with an X1950 AGP card who managed to get it working...
My System SpecsSystem Spec
24 Aug 2009   #30

Windows 7 64bit
 
 

AMD Game Forums - ATI Radeon X1950 Pro on Windows 7

I will give this a go tonight...
My System SpecsSystem Spec
Reply

 X1950 working driver




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:31 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33