Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: GIGABYTE GT-P5100 problem


06 Dec 2010   #1

windows 7 ultimate x32
 
 
GIGABYTE GT-P5100 problem

hello,i have GT-P5100,hm,and a problem...
i attached the TV card to the computer properly,also the cable to the TV card,properly...
I have installed ALL the software/drivers from the CD that came in the package,and the problem was there...next I also installed the latest software/drivers from the GIGABYTE site and the problem still exists...

problem :

when i go to "auto scan" and it finishes,giving me around 200 channels ,and when i acctually want to watch TV -.- there is no video...yes...only sound,no video...

ONLY a top,horizontal 1pixel long row of the actual image i should be getting...
here is the picture.. :


system specs:
ati radeon hd 3650 graphic card
2 gb ram memory
MSI mother board
dual core amd athlon x2 ,2600MHz 5000+




nowhere have I found a solution to my problem...and the" delete existing drivers and install new ones" didn't work for me...
I have sent a ticket to GIGABYTE and still no answer...

please help me ?:/


ah yes...installed new directx (idk why) and ffdshow(i also don't know why xD)

My System SpecsSystem Spec
.

06 Dec 2010   #2

Systems 1 and 2: Windows 7 Enterprise x64, Win 8 Developer
 
 

My System SpecsSystem Spec
06 Dec 2010   #3

W7 Professional x64
 
 

It seems to me that it might be a hardware issue. When did you send the ticket to GB?
My System SpecsSystem Spec
.


06 Dec 2010   #4

windows 7 ultimate x32
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Lemur View Post
yes : "and the" delete existing drivers and install new ones" didn't work for me..."

Quote   Quote: Originally Posted by LiquidSnak View Post
It seems to me that it might be a hardware issue. When did you send the ticket to GB?
this morning
My System SpecsSystem Spec
06 Dec 2010   #5

windows 7 ultimate x32
 
 

any1? :/
My System SpecsSystem Spec
06 Dec 2010   #6

Windows 7 Ultimate 32bit
 
 

Hello...

I hope I can help you...

You can try a few things to make your card work... video & sound together !

First, I think you have picture, indeed, but it is totally dark (black).
If you click on video tab in settings options in Presto PVR utility, you'll see that all options are "greyed"... non-adjustable. Try to find somewhere little prog named "Enable Button 1.1" and try to unlock this options and now... try to raise brightness, contrast to see picture as it should be.

If first "trick" doesn't work for you... try to uninstall Presto PVR... and before you install again (but make sure you have latest driver installed and latest PVR version ready for install), right click on setup.exe of PVR and tick "RUN AS ADMINISTATOR" in compatibility tab.

I hope it will help....

I'm waiting for your reply.

Good luck.
My System SpecsSystem Spec
06 Dec 2010   #7

windows 7 ultimate x32
 
 

aaaaaaaaaah good sir......... im on it right away
ill brief you asap! ^^

hah...it did work,with windows enabler....
thanks so much
but now.............i think i broke my remote controller xD
it isn't working now,at all ... xD
My System SpecsSystem Spec
07 Dec 2010   #8

Windows 7 Ultimate 32bit
 
 

Huh ?
Remote controller gone ?

Did you try to reinstall remote driver (latest one) ?

Let me know what is going on... ASAP.

I'll try my best to help you.

Good luck.
My System SpecsSystem Spec
07 Dec 2010   #9

windows 7 ultimate x32
 
 

uh...I opened it,there seemed to be a problem with a little wire...it fell out of it's socket when my remote fell down(zilion times xD)...so,now everything is great...........
except xD some channels have good quality,and others ..... hm........
look for Your self bro :
bad bad image..see the vertical stripes? and damn its discovery :///////////////////////

and,a local channel,has ok quality ....but still,it isn't like on my actual TV....I mean,why is there a difference at all!?
My System SpecsSystem Spec
07 Dec 2010   #10

Windows 7 Ultimate 32bit
 
 

Very good... it's all right now, at last...

So, picture on most TV tuners is worse than picture on most TVs, unfortunately.

There is many reasons for that... it's a long story.

Bratski pozdrav, brate Srbine.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 GIGABYTE GT-P5100 problem




Thread Tools



Similar help and support threads for2: GIGABYTE GT-P5100 problem
Thread Forum
Gigabyte GTX 670 problem Graphic Cards
Gigabyte Radeon HD 4650 AGP Problem Graphic Cards
USB2.0 HD Transfer over Gigabyte Network to Gigabyte NAS Network & Sharing
i have a problem in p5100 tv card Hardware & Devices
Gigabyte P5100 TV Card Hardware & Devices
Gigabyte P5100 remote problem Music, Pictures & Video
Gigabyte gt-ptv-af-rh driver problem Drivers

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:59 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33