Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: SB Audigy Se and Realtek AK889a and NO SOUND

14 Jun 2009   #1

Windows 7 64bit
 
 
SB Audigy Se and Realtek AK889a and NO SOUND

I am going literally insane, i have been trying to get the sound to work on this #%$^$#@ windows for 4 hours now. I have the windows 7 RC version with all updates to date.

First i tried to install the SB Audigy SE driver, tried with the pack you guys made with drivermax and nothing works, all i get is this "Windows cannot load the device driver for this hardware. The driver may be corrupted or missing. (Code 39)" every time. I even changed the pci slots with no help

After failing to install the Audigy i then turned to my onboard card the Realtek AK889a HD Audio card. I also installed the latest driver from the Realtek webiste like 10 times with 10 restarts but nothing works. I get the same damn error "Windows cannot load the device driver for this hardware. The driver may be corrupted or missing. (Code 39)".

Strange thing is if i uninstall the drivers then run the setup and i restart the pc after its over, windows automatically installs the winupdate drivers ....

I need help please or its back to win xp for me

*edit i read all the posts about these 2 sound cards and most people seem to have probs with the sound after the drivers are installed but i never had any sound....


My System SpecsSystem Spec
.

14 Jun 2009   #2

Windows 7 Ultimate x64, Mint 9
 
 

Hello Hypnotise, welcome to the forums.

I don't believe that the Creative SB Audigy card works in Seven.... But I am not sure. The realtek HD Audio works pretty well however.

Try this: Go into device manager and find the Realtek Audio. Right click and select "Update driver". That might fix it for you.

~Lordbob
My System SpecsSystem Spec
14 Jun 2009   #3

Windows 7 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Lordbob75 View Post
Hello Hypnotise, welcome to the forums.

I don't believe that the Creative SB Audigy card works in Seven.... But I am not sure. The realtek HD Audio works pretty well however.

Try this: Go into device manager and find the Realtek Audio. Right click and select "Update driver". That might fix it for you.

~Lordbob
thanx for the quick responce, i just did that and it says that i have the latest driver installed. In dxdiag i see that no audio card is installed and the same goes for the sound option in control panel.
My System SpecsSystem Spec
.


14 Jun 2009   #4

Windows 7 Ultimate x64, Mint 9
 
 

Ok. So it looks like the typical Realtek audio situation. Installing the Realtek HD driver from HERE should fix it. Assuming that you can DL and install it.

~Lordbob
My System SpecsSystem Spec
14 Jun 2009   #5

Windows 7 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Lordbob75 View Post
Ok. So it looks like the typical Realtek audio situation. Installing the Realtek HD driver from HERE should fix it. Assuming that you can DL and install it.

~Lordbob
I did that also like 10 times, after the restart windows seems to be installing the default drivers again for some reason. For example if i uninstall the sound drivers and i select check for hardware changes the sound drivers appear right back.
Maybe i should try to run win in safe mode? If so how do i do that caz i forgot
My System SpecsSystem Spec
14 Jun 2009   #6

Windows 7 Ultimate x64, Mint 9
 
 

Interesting that it did not work..........

To start Safe Mode: When you reach the BIOS, hit F8, which should bring up extra options for start up. Select Safe mode with Networking.

~Lordbob
My System SpecsSystem Spec
14 Jun 2009   #7

Windows 7 64bit
 
 

nope didnt work, any other ideas?
My System SpecsSystem Spec
14 Jun 2009   #8

Windows 7 Ultimate x64, Mint 9
 
 

Try uninstalling the drivers from safe mode, then restart (into safe mode) and reinstall the realtek ones.

~Lordbob
My System SpecsSystem Spec
14 Jun 2009   #9

Windows 7 64bit
 
 

Just did that, also uninstalled all the win updates i did. Still no luck
If no other suggestions i will try to reinstall the windows i guess, and if that dosent work back to xp
My System SpecsSystem Spec
14 Jun 2009   #10

Windows 7 Ultimate x64, Mint 9
 
 

What driver are you using now?

~Lordbob
My System SpecsSystem Spec
Reply

 SB Audigy Se and Realtek AK889a and NO SOUND




Thread Tools



Similar help and support threads for2: SB Audigy Se and Realtek AK889a and NO SOUND
Thread Forum
Sound Blaster Audigy 2 Platinum ex does not sound in Win7x64 Sound & Audio
SB Audigy SE 5.1 sound card Drivers
Creative Sound Blaster Audigy 24bit Sound Card Drivers
Sound Blaster Audigy Sound & Audio
No sound with Audigy 2 sound card? Sound & Audio
Weird sound problems, Audigy 2 ZS. Sound & Audio
SB Audigy Se and Realtek AK889a and NO SOUND Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:18 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33