Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: QuickCam Pro 9000

01 Jun 2009   #51
Muad Dib

XP Pro & Vista Home Premium (x86); Windows Ultimate 7600 x64 Retail
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Muad Dib View Post
I tried and tried, everyway from Sunday (never did understand that phrase).

Could not get it to work on 7100. I had it working at one point (recorded a video) then it hung again.

Most of my install attempts would hang at the microphone setup window. If I got past that the it would hang when I clicked on the microphine settings button.

And I was doing my install attempts from a image restore of my system that had never had ANY cameras installed.

I gave up. I just let MS install its drivers (Logitech) and I have IM working. Soob to try Skype. That will do until Logitech gets their ducks in a row.

Update Edit:

Spoke too soon. I can get it working briefly by any of the methods listed but as soon as ANYTHING attempts to access the Sound/Audio settings everything audio stops working.

This includes: Control Panel>Sound; Quickcam Menu>Audio; Windows Instant Messenger; Sound Forge; CD Architect; Windows Media Player; Skype

The video will still work (in QuickCam).

So it would appear it is the Quickcam Audio/Microphone drivers whether the are the ones from the Logitech install kit or the ones installed by Microsoft.

I booted into Vista Home Premium (32 bit) and installed Quickcam and Skype. Everything works perfectly so I doubt it is a hardware problem.

Just one more reason I wake in the night and go "Hmmmmmmmm......"
Update: I can boot WITHOUT the camera plugged in. All audio functions work. I plug the camera in and everything works for a brief time, the all audio functions "lock up" of hang - i.e. Control Panel>Sound will not open.

I upgraded from 7100 to 7127 - same result.


My System SpecsSystem Spec
.
03 Jun 2009   #52
dakpluto

Windows 7 x64 7100
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by dakpluto View Post
OK, everything seems to install ok, but I'm stuck on quickcam saying the camera is in use by another application, and no other program can recognize a webcam is present.
My System SpecsSystem Spec
09 Jun 2009   #53
dakpluto

Windows 7 x64 7100
 
 

Looks like I'm stuck waiting on Logitech to join 2009 since no replies.
My System SpecsSystem Spec
.

09 Jun 2009   #54
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by dakpluto View Post
MD
I had a quickcam a few years ago and got the same error "camera is in use" and there were 2 causes. one I installed the driver with the camera attached. At some point in the install it asks you to connect the camera (or it did back then). Second if I had their streaming driver installed it always took the resources so the camera saw another application using it. Not sure that any of this is relevant but

Good luck

Ken
My System SpecsSystem Spec
09 Jun 2009   #55
Muad Dib

XP Pro & Vista Home Premium (x86); Windows Ultimate 7600 x64 Retail
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by dakpluto View Post
Looks like I'm stuck waiting on Logitech to join 2009 since no replies.
Have you tried letting your computer go to sleep?

I am with you ... I have a weird problem too. It MAY be related to yours, For me it is my AUDIO.

Plugging in the camera - it works for a while - then all my audio functions cease to work. I.E. Control Panel>Sound will not open.

My latest discovery - if I plug in camera, wait for Control Panel>Sound to "not open" and THEN let the computer go into "sleep" mode - when the computer wakes from sleep ---- the Control Pane>Sound window opens immediately and audio function are restored - for a while - until the lock up again.

So..... there is some process that is not "sharing" very nicely.

Later, when I have time, I will try stopping individual services/startup programs until I find the offender. You could try the same.
My System SpecsSystem Spec
09 Jun 2009   #56
dakpluto

Windows 7 x64 7100
 
 

Well, gonna go from 7100 -> 7201 this week, maybe that will help
My System SpecsSystem Spec
09 Jun 2009   #57
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by dakpluto View Post
Well, gonna go from 7100 -> 7201 this week, maybe that will help
mmight want to wait a day or two. 7227 is out and 7230 is soon

Ken
My System SpecsSystem Spec
12 Jun 2009   #58
joejoequickam1

windows 7
 
 

hey all.. great forum.. thanks! Using the instructions here, I was able to get the quickam drivers and software working great. As is usual .. as new builds come out .. I update to them. I'm on 7201 now and immediately upon starting for the first time, I got the dreaded "This program is blocked due to compatibility issues." message. The program as it had been installed just didn't work any longer. Okay.. I uninstalled it.. and tried to go through the steps again with running the setup program in compatibility mode for Vista as administrator... which just isn't working.. I contiue to get that same message. Is there a way to tell Wondows to STOP blocking the program? Or is there another work around. Again.. following the above instructions from this board.. I got the drivers and software up and running perfectly on 7100.. now the DRIVERS still work.. software is being blocked.

Thanks for any help you can give.

j
My System SpecsSystem Spec
13 Jun 2009   #59
Muad Dib

XP Pro & Vista Home Premium (x86); Windows Ultimate 7600 x64 Retail
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Muad Dib View Post
Update: I can boot WITHOUT the camera plugged in. All audio functions work. I plug the camera in and everything works for a brief time, the all audio functions "lock up" of hang - i.e. Control Panel>Sound will not open.

I upgraded from 7100 to 7127 - same result.
Another Update: I can boot up with no camera plugged in, all audio functions fine. I plug the camera in and after a brief time all audio functions "hang" as described.

NOW..... If I click on Control Panel>Sound, nothing happens. I then start Sound Forge. The executable appears in the process list but does not "open". I then wait and let the computer go into "sleep" mode. When I "wake" the computer, voilą - immediately - the Control Panel>Sound window opens AND the Sound Forge window opens. All audio functions are working.... for a while... then the audio function "hang" again.

I hope some Logitech person is reading this thread....

P.S. This happens even if I use MSCONFIG to disable all startups and non-MS services.
My System SpecsSystem Spec
16 Jun 2009   #60
sansor

win 7 build 7232 x64
 
 

Good news. As of 06-16-09 Logitech has updated software for Vista x64. I installed it on win 7 build 7232 x64 and it workd like a charm.

Finally....
My System SpecsSystem Spec
Reply

 QuickCam Pro 9000




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Quickcam Pro 9000 Windows 7 fix
If you can't get the software or drivers to install right, here's how. 1.Don't use the disc it came with. Go here to get it http://www.logitech.com/index.cfm/435/3056&cl=us,en 2. Choose Windows Vista as the OS then 64 or 32 bit depending if you're running 64 or 32 bit Windows 7. 3. When...
Drivers
Logitech Quickcam Pro 9000
I recently purchased a Logitech webcam C500 ($35), however Best Buy has the Quickcam Pro 9000 on sale for $70. The C500 works quite well with Win7 x64, so I'm just wondering if the Quickcam Pro 9000 works with the 64-bit version? And is it really worth an extra $35 for it?
Hardware & Devices
Logitech Quickcam Pro 9000
I want to start by saying that I love Windows 7. The only driver issue I have is with this Logitech Quickcam Pro 9000 which I just purchased. I am on a 32-bit system and based on some of the things I've heard on here, they have had no trouble. Here are the issues that I've been having. 1) I try...
Drivers
Logitech QuickCam 4000
I have downloaded the Windows 7 Release Candidate and I enjoy it. However, I cannot seem to find Logitech QuickCam 4000 drivers that are compatible. Can anyone help me?
Drivers
Logitech QuickCam Pro 9000
Has anyone gotten the Logitech QuickCam Pro 9000 to work with Windows 7? I've tried with Vista compatibility and also with XP and it just doesn't want to work. Any help out there? Thanks
Drivers
Logitech Quickcam 9000 pro Controls missing
I am using Windows 7 x64 build 7000. I have my Logitech Pro 9000 working fine apart from all the Quickcam controls Rightlight and zoom features disappear basically all the advanced controls for the webcam. How do I fix it?
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:56.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App