Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Sound & Playback drivers not working?


17 Jun 2009   #1

Vista
 
 
Sound & Playback drivers not working?

Hey I am a total noob with this stuff, and I upgraded to windows 7, and now my sound drivers and my playback (recording) drivers aren't working.

In Device manager it says I have High Definition Audio Device
And Sigmatel High Definition Audio CODEC

And i'm guessing it's realtek? already downloaded it, it didn't work. and i'm on a gateway 32 bit.

Thanks. I know this isn't much help, but i'm not good with sound drivers and stuff.

Anything helps

-RyeRye

My System SpecsSystem Spec
.

17 Jun 2009   #2

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by RyeRye View Post
Hey I am a total noob with this stuff, and I upgraded to windows 7, and now my sound drivers and my playback (recording) drivers aren't working.

In Device manager it says I have High Definition Audio Device
And Sigmatel High Definition Audio CODEC

And i'm guessing it's realtek? already downloaded it, it didn't work. and i'm on a gateway 32 bit.

Thanks. I know this isn't much help, but i'm not good with sound drivers and stuff.

Anything helps

-RyeRye
Hi and welcome to SF. Have you graded your audio driver to win 7 driver? You can download them here. Sigmatel Audio Driver Downloads - Official Drivers
If after you install them you still dont have audio just reply and I will get an email.

Hope this helps somewhat

Ken
My System SpecsSystem Spec
17 Jun 2009   #3

Vista
 
 

What do I do with that?
It says for sound, video game controllers,
Sigmatel High Definition audio Codec theres no driver there, and when I click "Next" it says I have to enter a registration key.
My System SpecsSystem Spec
.


17 Jun 2009   #4

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by RyeRye View Post
What do I do with that?
It says for sound, video game controllers,
Sigmatel High Definition audio Codec theres no driver there, and when I click "Next" it says I have to enter a registration key.
On the download page there is a button for driver dective. it will find out what driver you need download and install it. its right where my cursor is on the picture.

Hope this helps

Ken
My System SpecsSystem Spec
17 Jun 2009   #5

Vista
 
 

isn't that just what I downloaded?
My System SpecsSystem Spec
17 Jun 2009   #6

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by RyeRye View Post
isn't that just what I downloaded?
Might be but I dont know. what was the driver you downloaded? did it install correctly? did the computer re-boot? In device manager what does the driver tab say?


Ken
My System SpecsSystem Spec
17 Jun 2009   #7

Vista
 
 

I downloaded the first download link. The one in the box.

It keeps saying I need a key though for the Driver Detective thing.
It says No drivers are installed for this device.
My System SpecsSystem Spec
17 Jun 2009   #8

Vista
 
 

Oh well. I'm going to sleep. get back too me, and ill check it in the morning .
My System SpecsSystem Spec
17 Jun 2009   #9

Win 8 Release candidate 8400
 
 
sigmatel audio driver

Quote   Quote: Originally Posted by RyeRye View Post
I downloaded the first download link. The one in the box.

It keeps saying I need a key though for the Driver Detective thing.
It says No drivers are installed for this device.

Ok lets try something different

download it from here there is only one driver listed. SigmaTel SigmaTel AC'97 Driver Download. When it is installed go into device manager and see what the driver listed is . Just let me know if it doesn't work.

This is the only driver I can find for that. If this doesn't work you may ahve to do a clean re-install of windows 7. I know win 7 has AC97 drivers built in.

Good luck

Ken
My System SpecsSystem Spec
17 Jun 2009   #10

Vista
 
 

Oh noes, a clean install?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Sound & Playback drivers not working?




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Sound & Playback drivers not working?
Thread Forum
Sound, networking, USB drivers all not working on HP G71 Windows 7 Drivers
Sound card drivers show as working but still no sound Sound & Audio
sound not working at all drivers Sound & Audio
Sound Application for playback Sound & Audio
No Sound on DVD playback Sound & Audio
PCI Sound Card drivers not working Drivers
Sound Playback skips with AC'97 Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:07 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33