Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: SB600 ATI RAID AHCI drivers? (BSOD on boot if in RAID/AHCI mode.)

06 Jan 2009   #1

Windows Vista x64
 
 
SB600 ATI RAID AHCI drivers? (BSOD on boot if in RAID/AHCI mode.)

Ah, good ole BSOD, how I hardly missed ye...

anyways, my main drive is a RAID 0 with Vista x64, but I have a second HD that is a SATA 250GB, which I installed Windows 7 on. The only way I could get install to work was to switch my BIOS to IDE mode rather than RAID. I would of course though, like to be able to access my Vista drive from Windows 7 (and more importantly, not have to switch between IDE/RAID mode at all in the BIOS, it's a pain).

Now, the one odd this about this all is that the drivers I have for Vista (x86/x64 drivers) for this mobo's RAID controller WORK when loaded on installation to identify and install to the drive, but seem to not load or not work in any way once the first reboot on install occurs. Maybe this is because I installed from within Vista x64, though.

(Incedentally, my motherboard is an M3A Asus, using ATI's SB600 for a RAID controller)

I've tried loading the drivers from within Windows 7 while in IDE mode, but the install program won't let me. At first it didn't allow because of version restrictions, but then I altered the ini file to get around that, but it encounters some sort of error when installing and quits.

Any help that can be offered, would be grateful. I realise it's a beta and not a real release, so I can get past the BSOD from my odd setup, and I really am enjoying playing around with it so far. Very very impressed.

Edit: Just in case anyone thinks of suggesting me to right-click the inf file and install that way, already tried, won't allow for it.

My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 SB600 ATI RAID AHCI drivers? (BSOD on boot if in RAID/AHCI mode.)




Thread Tools



Similar help and support threads for2: SB600 ATI RAID AHCI drivers? (BSOD on boot if in RAID/AHCI mode.)
Thread Forum
Switching SATA Mode from RAID to AHCI Hardware & Devices
Switching BIOS SATA RAID/AHCI setting causes BSOD at Windows Start Hardware & Devices
Asus M3A / ATI SB600 / ATI Chipset RAID drivers 64-bit Drivers
Solved Can I switch my boot disk from ahci mode to raid mode? Hardware & Devices
Solved Can a Raid 1+0 configuration work in AHCI mode? Drivers
SATA that support AHCI and RAID mode only Hardware & Devices
AMD790/SB600 RAID controller drivers!!! Drivers

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:19 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33