Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: USB 3.0 HUB speed problem

04 Apr 2011   #1
Commodore Pet

Windows 7 Home Premium 64 bit SP1
 
 
USB 3.0 HUB speed problem

I just purchased a Ultra Aluminous 4 port USB 3.0 Hub.

My computer has been relocated and it is now very difficult to get at my 3.0 ports on the back of the machine so I thought this would make life easy.

My latest Renesas USB 3.0 driver software sees the new hub as USB 2.0 and installs that driver. I have 2 USB 3.0 drives that work fine if plugged directly into the back ports, but if I plug them into my new hub I get a message telling me they can go faster.

Is there a way to manually install the USB 3.0 hub driver? I believe the Renesas driver package includes it. I tried using device manager manual install but it does not list Renesas drivers when it lists all available drivers.

I have tried removing and re-installing the latest driver software with no luck.

Thanks


My System SpecsSystem Spec
.
04 Apr 2011   #2
whs
Microsoft MVP

Vista, Windows7, Mint Mate, Zorin, Windows 8
 
 

If this is not a self-powered hub, there may be a problem with the devices starving from power.
My System SpecsSystem Spec
04 Apr 2011   #3
sygnus21

Windows 10 Pro
 
 

Have you looked at the manual or visited the manufacturer's website to see what they have to say about your issue. That might help. Also as whs hinted, if the item came with a power cord, is it hooked up?
My System SpecsSystem Spec
.

04 Apr 2011   #4
Commodore Pet

Windows 7 Home Premium 64 bit SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by whs View Post
If this is not a self-powered hub, there may be a problem with the devices starving from power.
I have the hub plugged in to a live outlet.
My System SpecsSystem Spec
04 Apr 2011   #5
Commodore Pet

Windows 7 Home Premium 64 bit SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by sygnus21 View Post
Have you looked at the manual or visited the manufacturer's website to see what they have to say about your issue. That might help. Also as whs hinted, if the item came with a power cord, is it hooked up?
No manual came with it, but I will do some digging around on the company website.
My System SpecsSystem Spec
04 Apr 2011   #6
sygnus21

Windows 10 Pro
 
 

Let us know what you find out. The info could help others.

Thanks.
My System SpecsSystem Spec
04 Apr 2011   #7
Commodore Pet

Windows 7 Home Premium 64 bit SP1
 
 

I searched Ultra's website and had no luck. I also did several web searches and came up empty.
My System SpecsSystem Spec
04 Apr 2011   #8
whs
Microsoft MVP

Vista, Windows7, Mint Mate, Zorin, Windows 8
 
 

But as things are it definitely looks like a driver problem. I would call the company and ask them what they suggest.
My System SpecsSystem Spec
04 Apr 2011   #9
sygnus21

Windows 10 Pro
 
 

Out of curiosity are you using the same cables? Are the cables USB 3.0 compliant?

Maximum PC | Everything You Need to Know About USB 3.0, Plus First Spliced Cable Photos
My System SpecsSystem Spec
04 Apr 2011   #10
Commodore Pet

Windows 7 Home Premium 64 bit SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by sygnus21 View Post
Out of curiosity are you using the same cables? Are the cables USB 3.0 compliant?

Maximum PC | Everything You Need to Know About USB 3.0, Plus First Spliced Cable Photos

I am using the supplied cable, which is USB 3.0 compliant.


Attached Thumbnails
-usb-hub.jpg  
My System SpecsSystem Spec
Reply

 USB 3.0 HUB speed problem




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Problem with USB speed
Hi everyone. I am having a major issue with slow USB speeds (1.30MB/second usb 3.0). I thought I had solved it but apparently not. Slow speeds occur on every USB port. I have attached a screenshot of my device manger and the usb ports that are no my system. Note: I have no hubs or anything...
Hardware & Devices
Internet Speed Problem
Over the last 3 or 4 days my wireless connection has started becoming very slow and oddly it uploads faster than it downloads at th moment. I have tried scanning with MBAM which reports its clean and I have laso used SuperAntiSPyware which cleaned a couple of items and now says that it's clean....
Network & Sharing
Internet speed problem
My internet speed is 256 kbs (download) when i go to speedtest it shows that my speed is 1.8 mb/s My ISP sais that it should be 2048kb/s But its never over 250kb/s NEED HELP!!:cry: Its a ADSL(broadband)connection with modem: Paradigm PTI-8411 Annex A (its from ISP) and TP-Link wireles...
Network & Sharing
Odd speed problem behind a router
This is from my last post moving to the next confusing problem. My customer has 4 computers hooked up to his router. The customer recently got his line repaired and is hooked right up to his node directly outside his house. Going right to his modem he gets 60mb. Once he hooks up to his router...
Network & Sharing
Speed problem
Hey there I'm subscribed to 8mb/s connection. There's no connectivity issue, no disconnects but the porblem is speed. My few YouTube videos buffer, downloading speed normally from sites is 200-300 kb/s. Only few sites like Ubuntu, Microsoft sometimes gives me full speed. Is there any problem with...
Network & Sharing
download speed problem w/ openDNS
i noticed a problem on my download speed. when i tried using openDNS a few hours ago, i noticed that my download speed goes up and down. my max DL speed is 700kB/s. but when i used openDNS, it goes down to about 1/2 to 3/4 in speed when im browsing the internet w/c does not happen before i use...
Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:01.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App