Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: X-fi Creative audio console Error

08 Jun 2011   #1
pasky

Windows XP 32bit
 
 
X-fi Creative audio console Error

Hello everyone,a few days ago i've installed Windows 7 64-bit(ultimate),everything seems to be going well except for the sound card -.-, I go on the creative site and download the drivers for 64 bit windows seven, but when it comes to the end of the installation gives me a message saying the device is not supported as well if I try to open the audio console same message, I tried the modified drivers and the problem seemed to be resolved, but it is not the same as the original drivers, does anyone know how to fix? My sound card is a Creative X-fi Extreme Audio

P.S. Sorry for the English I'm not good


My System SpecsSystem Spec
.

08 Jun 2011   #2
stormy13
Microsoft MVP

Win 7 Ultimate x64
 
 

pasky, welcome to the Seven Forums.

The card PCI or PCI-E? Despite the cars being identical except for the slot they go in, the drivers are different for each.
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2011   #3
pasky

Windows XP 32bit
 
 

Everest tell me it's PCI
My System SpecsSystem Spec
.


08 Jun 2011   #4
stormy13
Microsoft MVP

Win 7 Ultimate x64
 
 

This the one you installed,

Creative Worldwide Support > Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio

or this one,

Creative Worldwide Support > PCI Express Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio

file names are the same but there is small difference in the file sizes; ~39 MB for the PCI version and ~83 MB for the PCI-E, and one won't work with the other.
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2011   #5
pasky

Windows XP 32bit
 
 

Mmmmm i think ive installed the second version,but if i not wrong i've try to install the first verisone too and i've the same problem....maybe i wrong ,but at 100% i've installed the second version the ~83 MB

P.S. Ty for welcome on forum =)
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2011   #6
RonLane

Windows 7 Professional- 64
 
 

I have recently installed your card and only installed the latest driver (1.400) - 83 Mg. and the Beta Console(63Mg?). So far so good. If you have installed both drivers I do not think that is a good thing. I was lucky enough to have a disk image of windows 7-64 Pro to fall back to before trying the right drivers. I have also used the install disk which only works if you install everything and then upgrade them with the built-in program.
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2011   #7
pasky

Windows XP 32bit
 
 

The fact is that when I installed the driver had taken all seven automatic, good Saturday I try to put it back again and see what happens a little in case I have problems I try to take the driver from the site but we hope not _
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2011   #8
seekermeister

W7x64 Pro, SuSe 12.1/** W7 x64 Pro, XP MCE
 
 

Just in case you installed the wrong driver, and it has left bits of itself that causes problems installing the right one, use Driver Sweeper to clean it up, before installing it.
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2011   #9
pasky

Windows XP 32bit
 
 

Ok,back all Saturday and will let you know, thank you ^ ^
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2011   #10
pasky

Windows XP 32bit
 
 

Sorry for double post,but can anyone link the right driver ,i've found this but i think it's for X-fi PCI-E version i dunno...help me _ <_>
My System SpecsSystem Spec
Reply

 X-fi Creative audio console Error




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Creative X-Fi MB issues on Windows 7 - CMSS 3D and Creative Console
I have a 5.1 system and I play it through the Sound Blaster X-Fi MB audio card. As I'm playing a stereo file in Winamp, I have enabled CMSS 3D upmixing (surround). It would play in the surround (upmixed state) for a while and if I play any movie on VLC and return to Winamp, the CMSS 3D won't play...
Sound & Audio
Console Window Host crash in lame.exe/Exact Audio Copy
I freshly installed Win 7 Pro 32-bit on Sunday and have been tweaking, installing, testing, and personalizing. So far, everything's gone perfectly until - of course! - my very last software app, Exact Audio Copy. When converting ripped wav files to .mp3, EAC has the option of displaying a...
General Discussion
Creative THX Console missing. Can't get it back.
Hey all. I asked this question before but in a different manner. Basically I may have caused some confusion as to what my problem is and as yet, I still haven't found a solution. Ok, I have the Creative XF-i Extreme Audio soundcard on my system and since upgrading to Windows 7, I am missing the...
Sound & Audio
Creative Audio Center Error
I keep getting this error whenever I try to open creative audio center to access cmdss, eax effects, bass settings, etc. I am using Sigamtel HD Audio Codec, Logitech X-540 ( Decreased Volume output from vista to 7, instead of leaving my volume knob halfway i have to turn it max). Any help would...
Software
Creative X-Fi Xtreme Audio
Does anyone know where i can download drivers for this card for the Windows 7 RC1? ive tried the Beta drivers off Creative and had no joy, the ones that came out when the "leaked" RC1 was out and im gettin majorly cheesed off.... ive got everythig else set up how i want except the fact ive no sound...
Sound & Audio
Creative X-Fi Xtreme Audio x64
Hello, my Windows 7 x64 (7100) found after a clean install new optional updates which included drivers for my soundblaster X-Fi Xtreme Audio. I also used the drivers I got with the cd and installed them on my system. Everything is working now except a few options. I get sound in 5.1, but when I...
Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:09.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App