Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Wireless Card TP Link TL-WN951N


10 Jun 2011   #1

Windows 7 64 bit
 
 
Wireless Card TP Link TL-WN951N

I've just been having trouble trying to update the drivers for this card.

The latest drivers have been downloaded and unzipped into a folder on the desktop. In Device Manager I click on the card's properties and select "Upgrade Driver" and point it to the correct location. Windows 7 thinks about it for a while and then tells me that "The latest driver is already installed".

It's not, the older driver is still showing.

I tried running the setup file in the driver folder which seemed to install OK.

Restart and check but still the old driver is showing.

I was thinking of uninstalling the old driver and then trying again, but not sure if this will work.

Anyone got any ideas, please? I'd be very grateful.


My System SpecsSystem Spec
.

10 Jun 2011   #2

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Hi beauparc.
Try running the setup instead of installing it via the device manager as you did. Another thing to take into account is that there are probably other files that need to be updated and not just the driver, which would explain Windows behavior - "the best driver is already installed".
Hope that helps.
My System SpecsSystem Spec
11 Jun 2011   #3

Windows 7 64 bit
 
 

Hi Wallonn7 and thanks for your reply.

I've tried running the setup file which came with the driver. Everything seemed to install properly and it told me to restart, which I did. Having done so, I found that the older drivers were still installed.

I'm going to dig a bit deeper over this weekend and see what's going on. Hopefully I'll get it sorted and let you know on Monday.

Have a good weekend and thanks again for replying.
My System SpecsSystem Spec
.


11 Jun 2011   #4

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by beauparc View Post
Hi Wallonn7 and thanks for your reply.

I've tried running the setup file which came with the driver. Everything seemed to install properly and it told me to restart, which I did. Having done so, I found that the older drivers were still installed.

I'm going to dig a bit deeper over this weekend and see what's going on. Hopefully I'll get it sorted and let you know on Monday.

Have a good weekend and thanks again for replying.

My pleasure.
Try these guidelines:
  1. Turn off the PC.
  2. Disconnect the device from the motherboard.
  3. Completely uninstall the drivers.
  4. Reboot and reinstall the drivers.
  5. Turn off the PC and reconnect the device.
  6. Turn on the PC again and see if it worked.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Wireless Card TP Link TL-WN951N




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Wireless Card TP Link TL-WN951N
Thread Forum
Can't connect to wireless on D-Link DIR-600 Network & Sharing
Win7 64 problems with D-Link XtremeN DWA-552 Wireless Card Hardware & Devices
Solved TP-LINK TL-WN350G Wireless card problem Network & Sharing
TP-LINK TL-WN951N cannot connect to wireless network Network & Sharing
TP-Link TL-WN620G wireless card issue Network & Sharing
D-link Wireless DWA-547 probelm! Network & Sharing
Wireless DI-524 D-link router Hardware & Devices

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:02 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33