Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Network Driver Problem

05 Aug 2009   #11

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by afgzee View Post
Netgear WGR614 v7
It looks like the Netgear web site will be very helpful, lots of tips:

Answer

And you can get a copy of the manual here:

Answer

Hopefully this will get you started: The manual says:

"Tip: Connect to the router by typing any one of these three URLs in the address field of your
browser, then clicking Enter:
http://www.routerlogin.net
http://www.routerlogin.com
http://192.168.1.1
The router will prompt you to enter the user name of admin and the password."

The user name is admin and the password is password unless you have changed it. Once inside you can look around. Check each page and see what's on it. The software is different for each brand so I can't tell you exactly where stuff will be. Look for things like DHCP and Wireless. After that we can work on tweeking the settings.

Robert


My System SpecsSystem Spec
.

05 Aug 2009   #12

Windows 7 x86 Buold 7600
 
 

Thanks for the help.

I think i may have detected the problem here.

It is highly likely it was something to do with AVG Internet Security (Firewall) because i tried with direct connection (without the router) then i tried with the router connected and AVG Firewall disabled and now when i restart windows will find the connection automaticly.

Lets just hope websites don't hang anymore.

So i guess i need to look for a new Firewall for windows 7.
My System SpecsSystem Spec
05 Aug 2009   #13

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by afgzee View Post
So i guess i need to look for a new Firewall for windows 7.
Just making sure: you did turn the built-in Windows firewall off when you installed the AVG Firewall? Just asking?
My System SpecsSystem Spec
.


05 Aug 2009   #14

Windows 7 x86 Buold 7600
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by iseeuu View Post
Just making sure: you did turn the built-in Windows firewall off when you installed the AVG Firewall? Just asking?
AVG automaticly turned it off during installation, but i did double check after AVG was installed that it was completly off.

I'm using ZoneAlarm AntiVirus w/ Firewall 9.0 Beta 2 now and all is working fine at the moment.

Now to use the internet for one day to see if these websites will hang.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Network Driver Problem




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:46 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33