Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Sony VGN-FZ21Z "no audio output device installed"

26 Nov 2011   #1
Forestie30

Vista home premium 32 bit
 
 
Sony VGN-FZ21Z "no audio output device installed"

Hello All,

I am sorry if this has been addressed but I have been looking everywhere and have tried so many things to resolve this issue to no avail.

My Sony laptop VGN-FZ21Z VISTA home premium 32 bit has a little red x next to the audio on the bottom right toolbar. No Audio output device is installed is displayed when I hover over it. I have gone into the device driver to check the problem and no audio device is installed. I have tried to download the driver from the Sony UK website and it says object not found restart computer and try again. There is then a prompt to install with the correct settings and it tries again and says I have the wrong device. I have also reset my computer to factory settings and still that little red x is there. I have looked everywhere for the correct device driver but can't seem to find one for this model.

Thank you kindly for your time.


My System SpecsSystem Spec
.

26 Nov 2011   #2
thefabe

Windows 7 ultimate 64 bit / XP Home sp3
 
 

Welcome to Seven Forums:

Is the driver your trying the Sigma Tel: http://www.sony.co.uk/support/en/product/VGN-FZ21Z/updates?

And if so have you tried following these instructions? http://www.sony.co.uk/support/en/product/VGN-FZ21Z/downloads/STDAUD-01487701-UN_3275

Fabe
My System SpecsSystem Spec
26 Nov 2011   #3
Forestie30

Vista home premium 32 bit
 
 

Yes it is the same one. I tried both the update for vista and the device drivers... Both say the same thing, object not found restart and try again. Which I have also done.
My System SpecsSystem Spec
.


26 Nov 2011   #4
thefabe

Windows 7 ultimate 64 bit / XP Home sp3
 
 

I had a similar issue with my Mom's Gateway and ended up having to purchase a USB sound device, simply because your system isn't detecting any device.

Which leads me to believe it si not functioning, unless of course it did with a different OS.

Fabe
My System SpecsSystem Spec
26 Nov 2011   #5
Forestie30

Vista home premium 32 bit
 
 

sigh.. well that's not great news but at least I know I was looking in the right direction. And it has had the same OS since I bought it (new) it just stopped working one day.

Thank you for your reply!
My System SpecsSystem Spec
26 Nov 2011   #6
thefabe

Windows 7 ultimate 64 bit / XP Home sp3
 
 

Your welcome.
Don't give up hope maybe somebody else can help.

Fabe
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Sony VGN-FZ21Z "no audio output device installed"




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Sony VAIO laptop "No Audio Output Device Installed"
Warning, I am NOT a computer person at all, but have spoken to some and tried several repairs. I have a Sony VAIO VPCEA24FM laptop, running windows 7 64-bit and the sound has randomly stopped working (made no changes to anything that I know of). There is a red circle with an x in it on the volume...
Sound & Audio
Sound error "no audio output device is installed"
Recently when I was trying to enable my sound card so I could make YouTube videos, I managed to somehow break my sound. I have a windows 7 64bit computer that runs realtek hd audio and nvidia hd audio. I have tried reinstalling windows and that does not work, as it comes up with an error message...
Sound & Audio
Red X on Volume Icon, "No Audio Output Device is installed."
Hey, guys. I've been having that problem for a while now, but I could always just system restore back to a previous state and my sound comes back. But now, it seems that when I tried to do a system restore, one wasn't available. I've done everything that I've searched on, like...
Sound & Audio
Acer Aspire 3690 w/ Conexant: "No Audio Output Device is installed"
Greetings and salutations. I recently upgraded an Acer Aspire 3690 to Windows 7 (32bit) and everything went well, almost. See, for life of me I can't get audio to work. (That old chestnut.) The speaker icon in the notification area displays the white cross/red circle and informs me that "No...
Sound & Audio
Audio stops working, "No Audio Output Device Installed"
I'm running a Dell XPS 420, which came with Windows Vista. I decided this morning that I was going to give Windows 7 a try, backed up some media on another PC, and did a completely fresh install. Everything worked perfectly, I didn't even have to install any drivers. My native resolution was...
Sound & Audio
"Audio output device not installed", code 10, presario v3020US problem
Hello all! So, I've just installed a fresh version of Windows 7, coming from Ubuntu 10.04. Everything seems to work smoothly, except for the little problem of having NO SOUND! I've tried everything I can think of or find anywhere on the internet, and nothing seems to be making any difference....
Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 14:25.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App