Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: After Reboot WiFi has to be re-installed.

08 Aug 2009   #1
joker31

Windows 7 Ulitmate RC (7100)
 
 
After Reboot WiFi has to be re-installed.

Hi Guys! This is my first ever post :P
My Problem is: Every time I turn on my laptop I have to uninstall and then re-install my WiFi drivers to connect to any network. It works fine after I uninstall the driver through Device Manager and Re-install it. I can connect to most networks fine...

Any Help will be greatly appreciated!

My Specs:

Asus X55Sv
OS Windows 7 Ulitmate RC (7100)
CPU Core 2 Duo T8300 2.40GHz
Memory 3GB
WiFi Card Intel(R) Wireless WiFi Link 4965AGN
LAN Marvell Yukon 88E8055 PCI-E Gigabit Ethernet Controller
Graphics Card(s) nVidia GeForce 9500M GS 512MB
Monitor(s) Displays 15.6"
Screen Resolution 1440x990
Hard Drives 250GB+500GB eSATA External
Internet SpeedADSL2+


My System SpecsSystem Spec
10 Aug 2009   #2
joker31

Windows 7 Ulitmate RC (7100)
 
 

Any suggestions?
My System SpecsSystem Spec
10 Aug 2009   #3
eli2k

Windows 7 x64
 
 

Have you updated the drivers by downloading updated drivers from Intel website? I recommend updating the driver in Device Manager, and not running the EXE, so grab the ZIP file.
My System SpecsSystem Spec
11 Aug 2009   #4
joker31

Windows 7 Ulitmate RC (7100)
 
 

It says its running the latest driver when I download them off the intel website (both exe and zip) and when i click update drivers through device manager....


Thanks
My System SpecsSystem Spec
11 Aug 2009   #5
eli2k

Windows 7 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by joker31 View Post
It says its running the latest driver when I download them off the intel website (both exe and zip) and when i click update drivers through device manager....


Thanks
That's so strange, I'm sorry I don't have any other ideas. I notice, however, you are running release candidate version, then maybe the final RTM will work for you once you get your hands on that.
My System SpecsSystem Spec
19 Feb 2010   #6
lightningpace

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

I'm having this same problem, except my "temporary fix" is disabling then enabling it.

Don't suppose there was any chance of the OP saying how he fixed it....
My System SpecsSystem Spec
19 Feb 2010   #7
Frostmourne

Windows 7 Ultimate x86-64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by lightningpace View Post
I'm having this same problem, except my "temporary fix" is disabling then enabling it.

Don't suppose there was any chance of the OP saying how he fixed it....
Can't you get the driver from your manufacturer's site and install it?
My System SpecsSystem Spec
20 Feb 2010   #8
lightningpace

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Frostmourne View Post
Quote   Quote: Originally Posted by lightningpace View Post
I'm having this same problem, except my "temporary fix" is disabling then enabling it.

Don't suppose there was any chance of the OP saying how he fixed it....
Can't you get the driver from your manufacturer's site and install it?
Yes I have. I tried that quite a few times now with no result. Each time I switch my PC on it still says I have the latest driver (which I downloaded and installed from the manufacturers website), but it is disabled and has that little yellow exclamation mark next to it.
My System SpecsSystem Spec
21 Feb 2010   #9
joker31

Windows 7 Ulitmate RC (7100)
 
 

whoa this thread is old, i fixed it by going into the windows mobile panel thing, (win key+X) and then i saw wireless was off so i clicked turn on. no more probs here
My System SpecsSystem Spec
21 Feb 2010   #10
lightningpace

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

thanks for replying but i have fixed it now

Wifi, WLAN and USB drivers disable after every reboot
My System SpecsSystem Spec
Reply

 After Reboot WiFi has to be re-installed.




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
W7 Installed 100% but first reboot equals BSOD.
Hey all, Its very rare that I have to post for help but this ones got me. A colleagues asked me to sort her laptop out. Its a Dell Inspiron 15 AMD (1546)-4570. Formatted, partitioned and installed W7 without a hitch, all drivers present and correct. Ran like a dream. Now, as soon as I...
Installation & Setup
Installed otf fonts disappear after reboot
hello, this is my first post here. (i've been reading this forum for sometime, good stuff) i've stumbled upon this weird bug when i was trying to install .otf fonts... fonts installing fine and applications can see/use them with no problem. i can see fonts in 'fonts' list, everything is fine...
General Discussion
Cannot get any windows version installed, infinite reboot loop?
I built my own custom PC through parts I ordered from newegg last week. Putting the computer together was surprisingly the easy part, while installing a windows OS has been ridiculous. I tried installing windows xp for a few days after running into 0x7b bsod errors, finally getting it to the point...
Installation & Setup
Wifi, WLAN and USB drivers disable after every reboot
Hi, the problem I have is that every time i shutdown and power back on, my Wifi, WLAN and all the USB drivers are not working. I found all I have to do is disable and then enable the Wifi / WLAN drivers in device manager, to start them working. And I found that If I uninstall all the USB devices...
Drivers
Random Reboot / BSOD using work WiFi
weird problem.....Bought a new Acer Aspire Timeline 1810t about 3 months ago. Right out of the box, it has randomly rebooted / BSOD when accessing public WiFi at work (IT there told me they use Cisco Routers). No problems with WiFi anywhere else (wireless G at other workplace and at home, hotels,...
BSOD Help and Support
Help W7 after installed, always reboot
Hello my friends, i got a big problem, my notebook is a ROG ASUS G53J(just used 2days), i format and installed windows 7, everything is ok, but after system "configuring for the first time use", he canīt go to another step, always reboot, and reboot. I need help my friends, big trouble here. ...
Installation & Setup

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Đ Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:31.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App