Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Sound in Control Panel problem


12 Jan 2012   #1

Windows 7 x64 Home Premium
 
 
Sound in Control Panel problem

Hello All,

I was wondering. Does any one know how to get the "Apply" button working again?

In my Windows 7 x64 on the Sound options in the Control Panel it is shaded grey all the time. So, when I'm trying to set the default sound to Bluetooth it is not possible to Apply any changes. To this end, the sound has be switched over manually every time I boot up the laptop.

Any ideas?

My System SpecsSystem Spec
.

12 Jan 2012   #2

Win7 Pro SP1 x64
 
 

That's really weird. How about restoring your pc before that problems occurs?
How about the OK button is also disabled?
My System SpecsSystem Spec
12 Jan 2012   #3

Windows 7 x64 Home Premium
 
 

Have just started System Restore only to discover that I have one point to restore to. This point is after this issue with the "Apply" button started, so that would be ineffective. The "OK" button is fine.
My System SpecsSystem Spec
.


12 Jan 2012   #4

Windows 7 Ultimate SP1 - 64 Bit
 
 

Could you please upload a Screenshot:
Screenshots and Files - Upload and Post in Seven Forums

Additionally try an SFC Scan:
SFC /SCANNOW Command - System File Checker
My System SpecsSystem Spec
12 Jan 2012   #5

 

I'd disable bluetooth because your sound settings may be set to "allow devices/programs to take control" of the soundchip, and in this connection it might explain the "greyed out" apply option...

Had similar problems when I left my settings like that, and when using one particular IM client, the soundchip was bound to the IM client by association, even after closing that program... which mean't I lost audio in every other respect...
My System SpecsSystem Spec
12 Jan 2012   #6

Windows 7 x64 Home Premium
 
 

Name:  No_Apply.PNG
Views: 10
Size:  65.0 KB


My System SpecsSystem Spec
12 Jan 2012   #7

Windows 7 Ultimate SP1 - 64 Bit
 
 

My System SpecsSystem Spec
12 Jan 2012   #8

Windows 7 x64 Home Premium
 
 

Hey,

Iv'e tried to do the sfc /scannow repair thing using the original Windows 7 installation disk supplied with my laptop. I got the reply from the command prompt window of "Resource Protection could not start the repair service"

I think that I'm looking of a re-install of the Windows system.

So, this morning I decided to do a full Windows 7 re-installation. Now, would you believe it. The same greyed out "Apply" button is still there. This is odd!
My System SpecsSystem Spec
16 Jan 2012   #9

Windows 7 x64 Home Premium
 
 

Have now got that sfc /scannow working on my machine. It has reported that I did have some corrupt files, it has repaired them and then I rebooted. The lack of the "Apply" button is still evident.

Frustrating.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Sound in Control Panel problem




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Sound in Control Panel problem
Thread Forum
Sound Control panel takes 2 minutes to open; HDMI sound inconsistent Sound & Audio
Solved Editing the sound in Control panel Sound & Audio
Sound control panel configuration Sound & Audio
Can't open sound control panel Sound & Audio
Can't open sound control panel Sound & Audio
Can't open sound control panel Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:14 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33