Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: ATi display drivers Error "the inf was not found"

18 Mar 2012   #1
Thornton

windows 7 Professional
 
 
ATi display drivers Error "the inf was not found"

the error reads exactly as in the title, this may seem like a double thread to someone who has seen another thread i was recently receiving help on, however it is not, this is a separate issue.

my procedure

1.uninstall drivers from device manager
2.use ati installer to uninstall further
3.reboot
4.delete all ATI/AMD files from C: and prog fils / prog x86
5.drivercleaner.net 3.4.5 (ran updater first)
6.reboot
7.update vga drivers
8. reinstalled VCC 12.1 (last stable version on my machine)

bout 30% through the overall percent progress bar, i get a popup that reads "Error: the inf file was not found" despite my best efforts to give it the best case senario.

another fix for this someone gave is, to after this process, un install using the ati installer again and re install again and it should work... nope... people have said it may be a bloatware thing, but the problem is in the driver, not catalyst. im running out of options.

the drivers still seem to be functioning despite this, however, i worry it may be the updated vga and ati drivers from within device manager.

despite the drivers KIND OF still working, id feel more confident if i did not receive this error on installation


My System SpecsSystem Spec
.

18 Mar 2012   #2
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

uninstall as usually
now goto AMD Driver Autodetect and follow instructions
My System SpecsSystem Spec
18 Mar 2012   #3
Thornton

windows 7 Professional
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Kaktussoft View Post
uninstall as usually
now goto AMD Driver Autodetect and follow instructions
it recomends 12.2 which was causing me regular BSODs, which is why i looked in my downloads folder for my download of the 12.1 driver from when it recomended THAT for me... also, i have tried this with 12.2, 11.9, and 12.2 preview, all have the same problem
My System SpecsSystem Spec
.


18 Mar 2012   #4
Thornton

windows 7 Professional
 
 

Fixed it... kindof, what i did was

1, start install 12.1 (or whatever driver)
2, click ok on the error and continue the download
3, open device manager, manually update graphics driver from a file on the computer (C:\amd\support\12.1\packages\drivers\display\(###*_INF))
4, restart

all is well again, this wont fix the updater, from what i understand but it will put ur drivers back on track
My System SpecsSystem Spec
Reply

 ATi display drivers Error "the inf was not found"




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
When I click "install now", it's saying "No device drivers were found"
Ok, now I get another problem... When I click "install now", I get a msg box that is saying 'no device drivers were found. Make sure that the installation media contains the correct drivers, and then click OK' What should I do now?
Installation & Setup
"No Drivers were found.." Windows 7 installation
I just got this laptop off of a Facebook yard-sale page for my area. They were selling it because it would not boot. I bought it home and my current Studio 1747 laptop told me i needed to format the Hard drive from the Acer before i could use it. I formatted the drive. Now, I can install Windows...
Installation & Setup
installing windows 7 "No device drivers were found"
I have a HP ML110g5 server which I have disconnected the smart array and connected a HDD via sata directly to the motherboard. when installing windows 7 "No device drivers were found etc." does anyone know where I can get the drivers (I assume for the HDD) so windows will recognise where to...
Drivers
"No device drivers were found ..." when trying a clean Win7 install
Hi, I've a samsung with some extra samsung features (samsung update plus, speed up manager, recovery system etc.) and they bug me. Therefore I wanna do a clean installation on my laptop but when I boot up on my USB (works fine) I get the following message "No device drivers were found ..."...
Installation & Setup
Win7 pro startup error "Boot MGR missing"/"Operating System Not Found
I just upgraded from Vista Home Premium to Win7 professional x64 hoping to fix the above mentioned problem. After a complete re-install Im getting the same errors. Im not sure of the proper terminology here, but during startup the computer does a scan of all hardware and "Volume 0" has a...
Installation & Setup
Receiving a "CD/DVD drivers not found" error
I am currently using a: Gateway GM5478 Intel Core 2 Quad Processor Q660 Windows Vista 32 bit I read that my chip set is able to handle a 64 bit OS and I purchased the 64 bit version of windows 7. When I boot from the disk it loads up and begins the setup installation, but as its starting I...
Installation & Setup

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:34.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App