Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: Problem -disappearance of NVIDIA nForce 10/100/1000 Mpbs Ethernet

03 Jun 2012   #1

window 7
Problem -disappearance of NVIDIA nForce 10/100/1000 Mpbs Ethernet

I have windown 7 o/s, Mother Board: ASUS M2N68-AM PLUS, with broadband internet connection. All of a sudden the internet got disconnected. On further checking the Network Adapter NVIDIA nForce 10/100/1000 Mpbs Ethernet has also got disappeared from the Device Manager. I have tried to update the drivers from the NVIDIA site and Windows update. Also tried restoring the system to a former date. Nothing works.

While trying to uninstall the old driver from C drive, I get the remark that "NAM" can not be uninstalled.

While trying to uninstall NVIDIA ForceWare Network Access Manager 1.00.7305, I get the remark that "Unable to Change directory to C:\Program files\NVIDIA Corporation\Network Access Manager\profile\Eth fail: Set Factory Default()"

My System SpecsSystem Spec

03 Jun 2012   #2

window 7

I want to add that o/s is windows 7 Professional x 32 bits. The same modem is connected to my other computer with Windows xp and in it no problem of connection.
My System SpecsSystem Spec

 Problem -disappearance of NVIDIA nForce 10/100/1000 Mpbs Ethernet

Thread Tools

Similar help and support threads
Thread Forum
intel pro/1000 ct gigabit ethernet never can connect at 1000 only 100
This is a builtin device to motherboard, Intel server S875WP1-e I tried different cables, and moved switch next to PC. I also tried Ubuntu. The cables do work at gigabit speeds. So does anyone know why? It is enabled in the bios. And latest bios p18 is installed. I tried installing the...
Hardware & Devices
NVIDIA nForce 10/100/1000 Mbps Ethernet card not detecting cable
Hi Had this problem for a few years, but hasn't really bugged me until lately when I need it!! I have a Dell Studio XPS M1330 Laptop, has NVIDIA motherboard. I think ever since I purchased the PC this problem has occurred. Problem: NVIDIA nForce 10/100/1000 Mbps Ethernet card will only...
Hardware & Devices
nvidia 10/100/1000 onboard card problem
hi there... newbie here :) i have a HP CQ-420SA latop with the following spec amd Athlon X2 QL65 PROCESSOR nVidia Geforce 8200m chipset (wistron 303c mobo) nVidia 10/100/1000 Mbps onboard ethernet card atheros ar5007 onboard wifi ok, my problem is that until yesterday i never used the...
Network & Sharing
NVIDIA nForce Networking Controller has driver problem
I have HP pavilion dv6500 laptop, recently I noticed that my wireless connection is disappeared. Now I can not access internet at all. After troubleshoot checking I got a message that Nvidia nforce networking controller has driver problem. I have installed nvidia nforce network controller driver...
Hardware & Devices
NVIDIA nForce Network Controller Problem
Hey All, This is my first ever post so please go easy on me:-) Ok, here's the deal... I'm running Win7 Ultimate x64 and my PC has a ASUSTeK M2N32 WS Professional motherboard. ALL IS WORKING PERFECT!!!! nForce network controller!
Hardware & Devices
nVidia nForce Ethernet driver issues
I had this same issue on the RC but am now getting it on the retail. Windows 7 Pro x64 Asus P5N32-E SLI with nFocrce 680i chipset On RC, if i installed the nForce driver package then my ethernet would randomly fallover under high network activity (only internet would fall, LAN would...

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 13:36.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App