Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Creative Soundblaster X-Fi Xtreme Audio

18 Sep 2009   #1
Sikkest

Windows 7
 
 
Creative Soundblaster X-Fi Xtreme Audio

Hello. I'm running Windows 7 build 7600, and seem to have a sound card driver issue. Sound is successfully comming out, but it is screwed up, it fades in and out and has terrible quality (driver from clean install). I am using this sound card, have looked around the forum and have come across a post leading to this driver, unfortunately the download link is no longer working, and was posted several months ago, so maybe there is a newer driver available. Can anyone provide me with a link to the latest up-to-date driver for this sound card please?

Thanks.


My System SpecsSystem Spec
.
18 Sep 2009   #2
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

since that beta driver isn't available have you tried creative's site for a vista driver. the vista driver can be installed in compatibility mode.

Ken
My System SpecsSystem Spec
18 Sep 2009   #3
Sikkest

Windows 7
 
 

Yeah, I have done and they link to that same driver, guess I'll try the vista one for now, thanks.
My System SpecsSystem Spec
.

18 Sep 2009   #4
stormy13
Microsoft MVP

Win 7 Ultimate x64
 
 

My System SpecsSystem Spec
18 Sep 2009   #5
Sikkest

Windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by stormy13 View Post
Which interchangeable driver do you suggest I use, or is know to be working perfectly?
My System SpecsSystem Spec
18 Sep 2009   #6
stormy13
Microsoft MVP

Win 7 Ultimate x64
 
 

If you want more than just the Audio Console, go the the "Support Pack 2.0" from the second link.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Creative Soundblaster X-Fi Xtreme Audio




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Creative X-Fi Xtreme Audio plays no sound
Hi, I installed my soundcard, everything works perfect. I installed drivers and i get no trouble at device manager. After I plug my headphones in and try to play music, i get no sound. At the sound options in windows i see the soundcard and it looks like it works, because the green bar goes up...
Sound & Audio
Creative X-fi Xtreme Audio
Bought this card today. Because it said support for vista, I thought it would work in Windows 7 as well. Installed the card and I had immediately sound. Then I went to the creative site to install the drivers because I had only control over the volume. There was no EAX, no bass control, nothing....
Sound & Audio
Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio / Creative.com
Ok, so I read the stickied topic about the X-Fi Xtreme Audio driver, as I think this maybe a part of my computers less-than stable condition after recent Fresh Installs of Windows 7 Home Premium 64bit. I got 2 things... 1) When I install Drivers off my CD, I get a SpiRunE.dll error about a...
Sound & Audio
Creative X-Fi Xtreme Audio Driver Problems
I recently installed Windows 7 on my computer and downloaded the new .90 driver for my "Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio" PCI. I can't seem to switch between the recording device "Microphone"(front Jack) and "Line-In"(Back). Also I tried downloading the driver package that includes the...
Sound & Audio
Creative X-Fi Xtreme Audio
Does anyone know where i can download drivers for this card for the Windows 7 RC1? ive tried the Beta drivers off Creative and had no joy, the ones that came out when the "leaked" RC1 was out and im gettin majorly cheesed off.... ive got everythig else set up how i want except the fact ive no sound...
Sound & Audio
Creative X-Fi Xtreme Audio x64
Hello, my Windows 7 x64 (7100) found after a clean install new optional updates which included drivers for my soundblaster X-Fi Xtreme Audio. I also used the drivers I got with the cd and installed them on my system. Everything is working now except a few options. I get sound in 5.1, but when I...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:42.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App