Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: New SSD detected in bios but not by install, requires drivers

22 Jan 2013   #1
mm2222

W7 64bit
 
 
New SSD detected in bios but not by install, requires drivers

I have a HP and I am trying to do a clean install of Windows 7. My SSD is detected in the Bios. But during the Windows 7 installation, the part where I supposed to select which hd/partitioned to install Windows 7 on, my hdd is not listed. It ask for drivers but I think I have the wrong ones or am doing it wrong?


My System SpecsSystem Spec
.

22 Jan 2013   #2
Pauly

Win7 Ultimate X64
 
 

Need abit more info
Type of system ? laptop
What type of drive/how is it connected ? sata
Bios type ? efi
Is it a new drive ?
My System SpecsSystem Spec
22 Jan 2013   #3
mm2222

W7 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Pauly View Post
Need abit more info
Type of system ? laptop
What type of drive/how is it connected ? sata
Bios type ? efi
Is it a new drive ?
Hp M9652Uk desktop
Silicon Power 2.5" 60gb ssd
Sata connected
Brand new drive
Not sure bios efi means? How can I check
Thanks
My System SpecsSystem Spec
.


22 Jan 2013   #4
Pauly

Win7 Ultimate X64
 
 

Your mobos sata ports are all different colours not sure why or if its relevant
Name:  Capture.PNG
Views: 109
Size:  59.8 KB

If you boot into windows on old disk does it show ?

Have you unplugged original HDDs ?
If not i would try unplugging and putting your new drive in original sata port (should be sata0)
If drive still doesnt show you could try accessing it through disk part commands
Press shift + F10 when at installer screen you mentioned then type diskpart, then list disk, see if it shows, if it does you can manipulate disk from there to partition and setup for install
Alternatively you can do this from a command prompt within windows or at boot

Check your diskmanagment window to see if disk is listed
start>type diskmgmt.msc>enter
if your not sure post a snip of it


My System SpecsSystem Spec
22 Jan 2013   #5
mm2222

W7 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Pauly View Post
Your mobos sata ports are all different colours not sure why or if its relevant
Attachment 251453

If you boot into windows on old disk does it show ?

Have you unplugged original HDDs ?
If not i would try unplugging and putting your new drive in original sata port (should be sata0)
If drive still doesnt show you could try accessing it through disk part commands
Press shift + F10 when at installer screen you mentioned then type diskpart, then list disk, see if it shows, if it does you can manipulate disk from there to partition and setup for install
Alternatively you can do this from a command prompt within windows or at boot

Check your diskmanagment window to see if disk is listed
start>type diskmgmt.msc>enter
if your not sure post a snip of it
It shows if connect my laptop,
There is no Sata 0 just 1,2,3,4
My System SpecsSystem Spec
Reply

 New SSD detected in bios but not by install, requires drivers




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Radeon HD7570 Not Detected - Can't install drivers
Hi all. I recently installed a Radeon HD 7570 GPU into my Dell Inspiron 660s and everything was going fine until I got around to installing the relevant drivers. I opened up Device Manager to see the card being listed as "Standard VGA Graphics Adapter". Attempting to update drivers results in...
Graphic Cards
Re-install Windows 7, Drivers Loaded, No Network Adapters Detected
Hi, I've got a Dell Inspiron M5040 with Windows 7. It had the annoying cursor jumping all over the place issue. I tried to load Windows XP x64, but no, go. So, back to Windows 7, but this time, Ultimate. It's loaded, but no network adapters detected. I've loaded all the network drivers...
Drivers
Windows 7 install requires BIOS update, no operating system to boot
I have searched and been unable to find the information. Specs are HP G60-445DX 3GB RAM AMD Turion X2, 64 bit Etc. Upgrading from Vista Home Premium that was reset to factory specs in hopes of repairing "local only" issue on network. Here's what is happening, booted from Windows 7...
Hardware & Devices
Win 7 setup & requires drivers
Alright, so here I am, enjoying some new PC parts I bought (hey, an upgrade is an upgrade) and now I am trying to install Windows 7 Ultimate 32bit (maybe the whole problem for me?). Anyway, my Motherboard is ECS GF8100VM-M5, AMD Athlon II X2 at 2,8 GHz is my CPU, ATI Radeon HD 3450 GPU (old I know,...
Installation & Setup
MBR to raid drive (which requires drivers)
Hey all. I just done a really nice install, so didnt want to brick this drive so wanted to find out the best solution to my issue. I have windows 7(enterprise), installed over 2 harddrives in raid0 (using sil controller), which during instillation requires drivers to see the hard drive. ...
Installation & Setup
Drivers folder requires authentication!?
Hi all, I'm trying to add a driver to windows>system32>drivers but every time I drag the .sys file in it tells me I need to authorise the folder for this to work. I have only one user on the lap top and have ensured that this is the admin account and it has full permissions yet it still...
Drivers

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 00:45.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App