Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Installed Windows 7, No Audio Device, Sound Problems

30 Jan 2013   #1

Windows 7 Ultimate
 
 
Installed Windows 7, No Audio Device, Sound Problems

Hi Everyone,

I have recently changed my OS to Windows 7 and have sound problems saying No Audio Device.
When I used windows update, it installed VIA AC'97 Enhanced Audio Controller successfully, but that only works occasionally. The sound goes blank all of a sudden. I have tried other audio drivers like Real tek AC 97 V. 6305, but they do not work either. I have also tried few driver scan software, but no use.

Can someone please go through my system specifications mentioned below and suggest me compatible audio device and/or drivers. I do not have other audio device.

OS Name Microsoft Windows 7 Ultimate
Version 6.1.7601 Service Pack 1 Build 7601
System Manufacturer MICRO-STAR INTERNATIONAL CO., LTD
System Model KM400-8235
System Type X86-based PC
Processor AMD Sempron(tm) 2400+, 1666 Mhz, 1 Core(s), 1 Logical Processor(s)
BIOS Version/Date Phoenix Technologies, LTD 6.00 PG, 28-07-2004
SMBIOS Version 2.3

Thanks in advance.

Tanmi Gold.

My System SpecsSystem Spec
.

30 Jan 2013   #2
Arc

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium 64 Bit SP 1
 
 

upload your MSINFO32.nfo file.
  1. Click on the start button
  2. Type "msinfo32" (without quotes) in the search bar of the start menu, click the resulting link. It will open the System Information window.
  3. File>Save. In the "File Name" filed, put "MSINFO32" (without Quote), give the save location to desktop, and click the "save" button.
  4. Give the time for processing, it will save a .nfo file on your desktop.
  5. Zip it, and upload it following the instruction.
My System SpecsSystem Spec
31 Jan 2013   #3

Win7 Pro 32-bit, Win8 Pro 32-bit
 
 

You're using what MSI calles a "retired motherboard" -- which came out a LONG time ago!

The link below is to the MSI retired products forum, which you can then use to search for threads related to your KM400:

Retired motherboards
My System SpecsSystem Spec
.


Reply

 Installed Windows 7, No Audio Device, Sound Problems




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:06 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33