Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Nvidia GeForce 8400M GT GPU Driver problem!!!

11 Oct 2009   #1

Vista Home Premium and Windows 7 Ultimate RC build 7100
 
 
Nvidia GeForce 8400M GT GPU Driver problem!!!

Hi guys,

I'm wondering if any of you could help me.
I'm using a Sony Vaio VGN-NR31Z/S laptop

Specs:
Intel core 2 duo @ 1.83Ghz
3Gb DDR2-SDRAM
Nvidia Geforce 8400M GT GPU
OS: Vista Home Premium SP2 32bit and Windows 7 Ultimate (RC build 7100) 32bit (Dual Boot)

I'm currently having problems with my graphic card driver and the aero effects in windows 7. It wont allow me to install the driver or use the aero effects and that is a bummer for me. I really wanted to try it out. I'll appreciate it if anybody could help me!!

Thx


My System SpecsSystem Spec
.

11 Oct 2009   #2

Windows 8.1 Pro RTM x64
 
 

Hi bleung and welcome to Windows 7 Forums

Try this driver NVIDIA DRIVERS 186.81 WHQL
My System SpecsSystem Spec
11 Oct 2009   #3

Vista Home Premium and Windows 7 Ultimate RC build 7100
 
 
thanks

thanks i'll give it a try,

if it doesn't work i'll pm u
My System SpecsSystem Spec
.


11 Oct 2009   #4

Windows 7 x64 Ultimate SP1
 
 

Hi and welcome.

Your model seems to be from Europe. Sony site is picky about country.

Did you install drivers from the official site?

If you use drivers from the Nvidia site, they might not work. Some laptop drivers are specific to company specs..
My System SpecsSystem Spec
11 Oct 2009   #5

Vista Home Premium and Windows 7 Ultimate RC build 7100
 
 
thats wat i tried lolz

thats what i tried first from nvidia and then from vaio

but the driver from vaio seems outdated.......i'll inform u
My System SpecsSystem Spec
11 Oct 2009   #6

Vista Home Premium and Windows 7 Ultimate RC build 7100
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Zardoc View Post
Hi and welcome.

Your model seems to be from Europe. Sony site is picky about country.

Did you install drivers from the official site?

If you use drivers from the Nvidia site, they might not work. Some laptop drivers are specific to company specs..
Pffttt the one from nvidia doesn't work.....i'm gonna try the one from sony but i suspect the driver might be out of date.......
My System SpecsSystem Spec
11 Oct 2009   #7

Windows 7 x64 Ultimate SP1
 
 

You can look for dirivers on this site.

HERE.

They specialise in tweaked laptop drivers.

You might find what you need.

My System SpecsSystem Spec
11 Oct 2009   #8

Vista Home Premium and Windows 7 Ultimate RC build 7100
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Zardoc View Post
You can look for dirivers on this site.

HERE.

They specialise in tweaked laptop drivers.

You might find what you need.

Thx, I'll have a look!
My System SpecsSystem Spec
11 Oct 2009   #9

Windows 7 Ultimate x64 ®™
 
 

Try the steps HERE too.
My System SpecsSystem Spec
11 Oct 2009   #10

Windows 7 RTM
 
 

With Nvidia mobile cards, most companies don't create and update versions of the drivers. Also, when you attempt to install the one from Nvidia's website, it won't work due to the inf file. I've always gone to Laptopvideo2go to get the latest drivers for my Nvidia Mobile chipsets. Hope that gets you working.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Nvidia GeForce 8400M GT GPU Driver problem!!!




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:39 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33