Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Can't connect via HTML

26 May 2013   #31
DavidE

Multi-Boot W7_Pro_x64 W8.1_Pro_x64 W10_Pro_x64
 
 

Hi Kari, how are you?

I agree the chipset driver and video driver are needed.

I've looked a lot at the Toshiba's drivers available, and haven't been able to find a chipset driver for this laptop for Win 7 x64...
Have you found a download link for this driver?

I've found some Win 8 drivers that MIGHT work, but who knows...
There are no Vista (or older) drivers listed that I see.




My System SpecsSystem Spec
.
26 May 2013   #32
Kari

Microsoft Community Contributor Award Recipient

 

Ah I did not check which drivers the site offers. The missing SM Bus driver however inclines that the chipset driver is not installed, so it would be IMO crucial to find it in order to get other things to work.

How about this:
Can't connect via HTML-region.png
Drivers & Software Support | Toshiba


My System SpecsSystem Spec
26 May 2013   #33
DavidE

Multi-Boot W7_Pro_x64 W8.1_Pro_x64 W10_Pro_x64
 
 

Cool, sounds like a plan...

What I still find odd is that it is for an Intel chipset, and from what I know this laptop has an AMD CPU (APU)...
I did see an Intel chipset driver for Win 8, but wasn't sure about all that (Win-7/Win-8 and AMD/Intel)...
Maybe Toshiba uses AMD CPU's with an Intel MB chipset ?
My System SpecsSystem Spec
.

26 May 2013   #34
Kari

Microsoft Community Contributor Award Recipient

 

That is the chipset driver you get when you search drivers for Toshiba Satellite C875D-S7225. Funny...
My System SpecsSystem Spec
28 May 2013   #35
chaps2013

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

First of all I wanted to thank the both of you for helping me with this issue. I greatly appreciate it. I'm sorry it took me so long to reply. I just got home from a road trip for a soccer tournament.

David: I think I copied all the drivers off of the old HD. I haven't tried copying them to the HD yet. I looked at Device Manager on the old HD and it didn't show any drivers for a Monitor.
As far as getting all the personal data off the old HD...it's too late. All personal data has already been deleted and lost. I already ran some recovery programs and the only data recovered was images from the internet. I also tried connecting the HD as an external HD and didn't have any luck that way as well. Before I replaced the old HD I tried reinstalling Windows 7 on it and it still had a hard time booting up. Also what is IMHO?

Kari: When I was reinstalling the drivers from the Toshiba website I could not find a driver download for the chipset. I can tell you the first driver I downloaded was the internet driver I believe.

So let me make sure I am understanding everything you are saying. The laptop has an AMD CPU but is installed on an Intel MB? Also should I go ahead and try to copy everything on the new HD from the old HD or see if I can find drivers from the link you have provided?
My System SpecsSystem Spec
28 May 2013   #36
chaps2013

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Kari,

Where did you find the page for the Intel chipset download. I went to the link you provided and it just took me to the support page. I went to the driver and software page, entered the model, and could not find the Intel chipset download.
My System SpecsSystem Spec
28 May 2013   #37
DavidE

Multi-Boot W7_Pro_x64 W8.1_Pro_x64 W10_Pro_x64
 
 

IMHO = In My Humble Opinion

I have a heck of a time finding the driver Kari shows...
I found it once, but can't find it now
If I find it again, I'll download it and attach it to this thread!
My System SpecsSystem Spec
28 May 2013   #38
Kari

Microsoft Community Contributor Award Recipient

 

Entering the laptop model Satellite C875D-S7225 at Drivers & Software Support | Toshiba and clicking Go gives a list of drivers for that laptop. The list of correct drivers is then presented in the middle of the page as shown in this screenshot:

Can't connect via HTML-2013-05-28_114635.png

I clicked the Filter by: Chipset on the left pane. I do not know Toshiba's support page, never having had a Toshiba, but as far as I know and understand these should then be the chipset drivers for selected model?

However, when I now went back to said Toshiba page, the Filter by: list no longer has chipset to select! I am absolutely sure the chipset was mentioned in that list when I checked it last time and gave that driver.


EDIT: Geeks, this is my mistake. I had to check this a bit more, I have found my mistake. The chipset drivers are shown on that Filter by: list but only as long as no laptop model is given, when the list is showing all available Toshiba drivers for all possible Toshiba laptops.

As soon as the model number is given and list updated, the chipset is longer presented on that list. I made a mistake, it seems I had typed the correct laptop model in search field but not clicked Go to update the search so the list was not for OP's laptop model but showing all Toshiba drivers.

The Intel drivers I told earlier are wrong. My mistake, sorry.


My System SpecsSystem Spec
28 May 2013   #39
DavidE

Multi-Boot W7_Pro_x64 W8.1_Pro_x64 W10_Pro_x64
 
 

I don't see a Chipset filter in the left pane.
I normally use FF but my screen print is from IE10 to eliminate a FF addon causing the issue for me...
Can't connect via HTML-tdssp01.png

I have been able to consistently find a chipset driver for Win 8, but it has a different date than the driver you showed...


My System SpecsSystem Spec
28 May 2013   #40
Kari

Microsoft Community Contributor Award Recipient

 

David, read the Edit of my last post, apparently I edited it after you posted.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Can't connect via HTML




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Anyone know anything about HTML and CSS.
Hey everyone, I'm having a bit of trouble with a webpage that I'm working on. When viewed in either Chrome or Firefox it loads correctly but when viewed in IE it adds a thin white line at the bottom of the page and therefore adds a scroll bar. I'm fairly new to all this and so far have just been...
Chillout Room
HTML signature
Windows Live Mail 2009 There used to be a tutorial about how to set up an image signature file in Windows Mail. I cannot find it. Furthermore, I need instructions on how to do it in Windows Live Mail. I cannot find a tutorial on this subject either. I went as far as entering the image...
Browsers & Mail
HTML Space?
Hi, Does nayone know how to put a space in using HTML? I know of   i would like a bigger space I would like to put spaces equal to about 2 tabs Regards,
Chillout Room
html 5
hi all just want to know how you could see if your browser uses html 5 ?? thanks saakeman
Browsers & Mail
Help With my HTML Project ;)
Im just learning basic HTML, and this is my first year - and i need some help with my project!! Here is my code so-far: But I left space in between the <script language=JavaScript> and the </script> tags for my variables. Thats really all i dont kno how to do :P <html> <head> <!--MADE...
Chillout Room


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 22:58.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App