Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Ailenware Aurora - No sound after trying to update Realtek ALC888

12 May 2013   #1
The Tehkwhiz

Windows 8.1 Pro
 
 
Ailenware Aurora - No sound after trying to update Realtek ALC888

Hello all,

I was updating the drivers on my dad's computer, and I installed some updated drivers from Ailenware for the sound card - a Realtek ALC888. His box is running Windows 7 Home Premium x64 - RAID0 (I believe).


I've tried uninstalling and reinstalling in Normal and Safe modes, using Dell and Realtek drivers, nothing works. Device Manager shows it working normally with Realtek and Windows-generic drivers, yet I see the cross symbol in the system tray. The troubleshooter says "Audio device disabled - not fixed," yet the playback devices box shows it selected and enabled.

I really need this fixed ASAP. Help is appreciated!

PS: System Restore isn't an option, because it's disabled on his system.


Thanks,

William


My System SpecsSystem Spec
.

12 May 2013   #2
pebbly

win 7 ultimate32bit, Win8.1pro wmc 32bit
 
 

Hi the Tehkwhiz , Have you tried these drivers Realtek
My System SpecsSystem Spec
14 May 2013   #3
The Tehkwhiz

Windows 8.1 Pro
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by pebbly View Post
Hi the Tehkwhiz , Have you tried these drivers Realtek
Yeah, didn't work. He's pretty agitated. Should I dig out the Ailenware DVDs, and try the drivers on them?
My System SpecsSystem Spec
.


14 May 2013   #4
Dude

Windows 8.1 Pro + Windows 10
 
 

Do a system restore to prior to your latest updates, try to roll back the drivers, or a repair install.
My System SpecsSystem Spec
14 May 2013   #5
The Tehkwhiz

Windows 8.1 Pro
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Dude View Post
Do a system restore to prior to your latest updates, try to roll back the drivers, or a repair install.
He got the bright idea to call Dell while I was at school. I ending up formatting and reinstalling Windows because the tech got into the system via GoToAssist, and the Intel Matrix app, which manages the RAID config, was showing that the whole darn thing was corrupt. So, I burned a Home Premium ISO from MSFT, and she runs a dream without all that pesky Dell bloatware.

Thanks for your help guys.

William
My System SpecsSystem Spec
17 May 2013   #6
Faladu

Windows 7 Ultimate Retail Box (64-bit installed) + Service Pack 1
 
 

muhahaha Dad's should be allowed to use computers!

Mine bought a mac, end of tech support.

Why does your dad have a RAID 0 on his PC, anyway? RAID 0 has no fault tolerance.
My System SpecsSystem Spec
17 May 2013   #7
The Tehkwhiz

Windows 8.1 Pro
 
 

Yeah, I tried to persuede him to get a Mac Pro instead, but he wouldn't listen to me.

As far as RAID0, I know it's no tolerance - my I.T. friend calls RAID0 'Scary RAID'.

But, Dell shipped it RAID0. They were too cheap to put a 1TB in it, so they put two 500GB in RAID0.
My System SpecsSystem Spec
18 May 2013   #8
bobafetthotmail

Win 7 Pro 64-bit 7601
 
 

if by "end of tech support" you mean that Apple tech support is poor or nonexistant, then you have a point.
Had to improvise myself as a mac tech quite a few times for friends to avoid their techsupport taking the Mac for an unspecified amount of time or simply refusing any assistance. Or maybe it's just the Apple Italy branch that is run by monkeys.
My System SpecsSystem Spec
21 May 2013   #9
Faladu

Windows 7 Ultimate Retail Box (64-bit installed) + Service Pack 1
 
 

NO, I meant 'end of tech support' = ME, I don't support macs, no more calls to me for assistance.
[He lives roughly 3000 miles away; no support visits, either.]
My System SpecsSystem Spec
21 May 2013   #10
bobafetthotmail

Win 7 Pro 64-bit 7601
 
 

heh, I cannot really afford to lose customers like that (hence why I improvise myself a mac support guy if asked, not that it's horribly hard anyway, given I can read stuff from the net). Also because I do techsupport to people that live relatively close and can pop up at my shop anytime.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Ailenware Aurora - No sound after trying to update Realtek ALC888




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Line In - Problem on Realtek HD ALC888
I formatted my computer and I'm still getting this problem. I don't know what is the cause of this and how to fix it. Here's what's wrong with my line in recording. The volume is always maxed out on it even when I turn it down just a tad. And when I record audio it records but I get this sub...
Sound & Audio
Realtek HD Audio (ALC888)
Seems to be big problems with Realtek for everyone. - I've set everything up right but when I try record voice clips from the soundcard, it doesn't detect any sound. - My music mastering software (T-Racks 3) doesn't detect the full duplex, it only detects Generic ASIO, but in Cubase 5 (Music...
Sound & Audio
Gigabyte EX58-UD3R (Realtek ALC888) - What is wrong with Realtek?
Hi, I've been trying to figure out my problem for months and months now. I even contacted Realtek but have no luck getting a reply back. The sound and all works perfect. It's just when I try to record sound from the sound card from my computer for MSN voice clips. It doesn't detect any sound?...
Sound & Audio
Almost inaudible sound from ALC888 RealTek HD (Win 7 x6
Hello there WinSeven! So, the story is this. I recently put together a computer running Windows 7 x64 and the problem I'm having is that my on-board RealTek AC97 HD Audio device (ALC888 model) is not outputting any sound via my headphones and very quiet sound on my Speakers. The...
Sound & Audio
Realtek alc888 amd problem
I went from xp to windows 7. I have a custom built machine. alivesata2-glan board with realtek alc888 on board. I installed build 7600 on it and I cannot get the audio to work. I have the red x in the bottom right. It says no audio output device installed. The DM gives me a code 10. I have tried...
Sound & Audio
Realtek ALC888
Hello everybody. I am from Lithuania, so my English language isn't very good ;D So, i tried Windows 7 and they are great, but I have problem with sounds. My sound card is Realtek ALC888. I downloaded latest driver, codecs and all my 5.1 speakers are working, but rear speakers are working bad....
Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:48.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App