Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: AMD Drivers make windows not start up properly

23 Jun 2013   #11
DavidE

Win 7 Pro x64 SP1, Win 7 Ult x86 SP1
 
 

Looks like your MB has 2 GPU slots.
The Blue slot is the primary, and should work best with 1 GPU.
The Black slot is for a 2nd GPU.
Name:  GPUSP01.png
Views: 2
Size:  223.9 KB




My System SpecsSystem Spec
.

23 Jun 2013   #12
Aseliot

Windows 7 Professional x64
 
 

Yeah i plugged it into the second one now but it's still the same in device manager.
My System SpecsSystem Spec
23 Jun 2013   #13
DavidE

Win 7 Pro x64 SP1, Win 7 Ult x86 SP1
 
 

Bummer
Then I would test the card in another PC...
My System SpecsSystem Spec
.


23 Jun 2013   #14
DavidE

Win 7 Pro x64 SP1, Win 7 Ult x86 SP1
 
 

Also, is this all brand new hardware?
An LGA1156 socket is not the latest generation, that's why I ask...
My System SpecsSystem Spec
23 Jun 2013   #15
Aseliot

Windows 7 Professional x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by DavidW7ncus View Post
Also, is this all brand new hardware?
An LGA1156 socket is not the latest generation, that's why I ask...
I know. Yes it's pretty new i didn't have money to buy the newer ones at the time.
My System SpecsSystem Spec
23 Jun 2013   #16
DavidE

Win 7 Pro x64 SP1, Win 7 Ult x86 SP1
 
 

No problem and I understand.
I just wondered if used parts might not be something to consider ...
My System SpecsSystem Spec
23 Jun 2013   #17
Aseliot

Windows 7 Professional x64
 
 

Okay so nevermind i fixed it.

I used CCleaner and found some things that said "Missing Shared DLL's" and so on so i backed up the registry and used the program to fix it. I also installed .NET Framework 4.5, I don't know what did it but it worked =p

And here i was almost sending the card back to where i bought it from lal.
My System SpecsSystem Spec
23 Jun 2013   #18
Solarstarshines

Windows 7 Home Premium 64bit sp1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Aseliot View Post
Okay so nevermind i fixed it.

I used CCleaner and found some things that said "Missing Shared DLL's" and so on so i backed up the registry and used the program to fix it. I also installed .NET Framework 4.5, I don't know what did it but it worked =p

And here i was almost sending the card back to where i bought it from lal.
It was Netframe work 4 The Video card and CCC doesn't work with out it anymore that was the issue
My System SpecsSystem Spec
24 Jun 2013   #19
alphanumeric
Microsoft MVP

Windows 8.1 Pro with Media Center 64 bit
 
 

Is this a P7P55D? If so according to ASUS that second PCIe slot is only a PCI Express 2.0 x16 slots (@x4 mode, 2.5GT/s). I'd put the card back in the first slot. Standard VGA Adapter is what is displayed when the system doesn't know what the card is and the official drivers are not installed. It indicates that Windows is using the standard generic basic built in drivers. What drivers have you tried and where did you download them from?
My System SpecsSystem Spec
24 Jun 2013   #20
DavidE

Win 7 Pro x64 SP1, Win 7 Ult x86 SP1
 
 

Aseliot said the issue is fixed, and Solarstarshines said the cause was the missing required Netframework.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 AMD Drivers make windows not start up properly




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Make Winpower start with Windows boot
Re-installed Windows. I can install, uninstall and reinstall Winpower as many times as I want, but I cannot get it to auto-start with Windows. Can remember from Tools -> Startup in CCleaner that it was something like ....UPSMS.exe /agent start or something along those lines. I think...
Software
How do i make the " key work properly?
Hi, I recently got a dell inspiron laptop for work with windows 7. Was wondering how do i make the " key display the quotation mark with out having to push it twice which results in two of them coming up like this "". So in a nutshell problem is when i hold shift and push the quotation...
General Discussion
Windows Start Menu Search not working properly
This is what happens when I try to use the search feature on the start menu... as you can see it isn't working properly... I've looked already to see what possible fixes there are and have come across renaming/deleting the key HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre...
General Discussion
Drivers do not work properly after install of Windows 7
First let me give a bit of a backstory. I have an Acer laptop that I got recently that came with Windows 7 Home Premium 64 bit. I bought a Windows 7 Upgrade CD before that to upgrade the computer I'm using right now from Vista to Windows 7. Anyway, I'm planning to sell the laptop. Windows...
Drivers
Windows 7 will not start properly
Last night I attempted to shut down my computer, but foolishly forgot to check that this had completed. This morning it was still attempting to shut down. Since then I have no end of problems. I can usually log on to Windows (7) ok, but the system freezes soon afterwards. On one occasion I at least...
BSOD Help and Support
Is it possible to make a randomized playlist in WMP work properly?
Hi. I'm trying to play a list of about 2000 songs in windows media player and naturally enough I set it to play the songs randomized. The thing is that it dosn't really seem to do a good job. I feel like maybe 50 songs or so are extremely over representated and some songs are not played at all. I...
Music, Pictures & Video

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:00.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App