Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: [HELP] "No Audio Output Device is Installed"

09 Jul 2013   #21
thinkfirst

Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

i have my installation CD, windows 7 ultimate 64-bit ready, i've already backup my some important files, maybe tomorrow, i will do it, do i need to do the "diskpart" thing sir?...what you mean bloatware sir?, sounds new to me.


My System SpecsSystem Spec
.
09 Jul 2013   #22
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by thinkfirst View Post
i have my installation CD, windows 7 ultimate 64-bit ready, i've already backup my some important files, maybe tomorrow, i will do it, do i need to do the "diskpart" thing sir?...what you mean bloatware sir?, sounds new to me.
That means software the machine manufacturer puts on as well as the operating system when they make the machine and I guess by putting on the trial versions usually of security programs so they offset their costs to some extent. The other stuff is usually utilities they kid you into believing will keep your machine in tip top shape etc
In other words the system becomes "bloated" with software one never ever usually gets to using and it all goes to filling up the drive and slowing down the boot up for example some call it crap ware etc etc
Most of the major manufacturers like Toshiba and HP are particularly good at loading the machine with this rubbish stuff. Now if you do a clean install using that method in the tutorial all that is installed onto your machine is the operating system.
My System SpecsSystem Spec
09 Jul 2013   #23
thinkfirst

Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

oh i see, now i understand, that's the better way, i will do it, thank you so much sir,
My System SpecsSystem Spec
.

10 Jul 2013   #24
thinkfirst

Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

sir i cant understand how to create USB flash drive installation disk?, i just copy the files from Windows 7 Ultimate Installation Disk to my 4GB flash drive, is that all?..then change the boot order in BIOS "USB key", can i make it that simple like that?, am i right, or do i need make it bootable USB flash drive?,
My System SpecsSystem Spec
10 Jul 2013   #25
thinkfirst

Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

i did, i have my USB bootable
My System SpecsSystem Spec
10 Jul 2013   #26
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by thinkfirst View Post
sir i cant understand how to create USB flash drive installation disk?, i just copy the files from Windows 7 Ultimate Installation Disk to my 4GB flash drive, is that all?..then change the boot order in BIOS "USB key", can i make it that simple like that?, am i right, or do i need make it bootable USB flash drive?,
I see you have and yes you do all you need is that activation code form the sticker on the machine for when it gets to entering it
My System SpecsSystem Spec
10 Jul 2013   #27
thinkfirst

Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

done fomatting, but still no sounds, also cant connect to the intenet (broadband), only the wifi can connect,

PS: the DVD ROM appeared in BIOS "Boot Order", but it doesn't appear in "My Computer", i tried inserting some disk, but nothings happened,
My System SpecsSystem Spec
11 Jul 2013   #28
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Am a little unsure now what you have done by formatting do you mean installing or wiping the drive??

The original version of Windows was Ultimate wasn't it? if it were Home premium then the activation unless I am badly mistaken will not work. What exactly does it say on the Windows sticker? See my pic for what that looks like.


Attached Thumbnails
[HELP] "No Audio Output Device is Installed"-sticker.png  
My System SpecsSystem Spec
13 Jul 2013   #29
thinkfirst

Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

good day sir, im here again, ive done installing new windows, clean install, wiped all the files from C:\
i think sir the original version of windows is "Vista",
My System SpecsSystem Spec
13 Jul 2013   #30
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Ah I see now so the machine was a Vista OS originally and you want to put 7 Ultimate on it?

If so what sort of installation media do you have the full retail or an OEM edition or is an upgrade from Vista to 7 product you have bought?

Now theoretically you should be able to just set the BIOS to boot from the optical drive insert the Ultimate disk and then Save changes and exit the BIOS. The machine will then go looking for a bot device and start installing the Ultimate over the Vista.

Personally I would have preferred to either buy a new hard drive for the machine and keep the old Vista one as an external so that there was no chance of the systems being "mixed'. If I couldn't afford to buy another drive then I would have wiped the old drive with the clean all in DISKPART or with the disk wipe in Partition Wizard but you would need another machine to do that and a gadget to hook the old drive to it via a USB connection as DISKPART is run from the drive that the OS is on and it is not possible to clean itself if you get what I mean.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 [HELP] "No Audio Output Device is Installed"




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Sony VAIO laptop "No Audio Output Device Installed"
Warning, I am NOT a computer person at all, but have spoken to some and tried several repairs. I have a Sony VAIO VPCEA24FM laptop, running windows 7 64-bit and the sound has randomly stopped working (made no changes to anything that I know of). There is a red circle with an x in it on the volume...
Sound & Audio
Sound error "no audio output device is installed"
Recently when I was trying to enable my sound card so I could make YouTube videos, I managed to somehow break my sound. I have a windows 7 64bit computer that runs realtek hd audio and nvidia hd audio. I have tried reinstalling windows and that does not work, as it comes up with an error message...
Sound & Audio
Red X on Volume Icon, "No Audio Output Device is installed."
Hey, guys. I've been having that problem for a while now, but I could always just system restore back to a previous state and my sound comes back. But now, it seems that when I tried to do a system restore, one wasn't available. I've done everything that I've searched on, like...
Sound & Audio
Sony VGN-FZ21Z "no audio output device installed"
Hello All, I am sorry if this has been addressed but I have been looking everywhere and have tried so many things to resolve this issue to no avail. My Sony laptop VGN-FZ21Z VISTA home premium 32 bit has a little red x next to the audio on the bottom right toolbar. No Audio output device is...
Drivers
Acer Aspire 3690 w/ Conexant: "No Audio Output Device is installed"
Greetings and salutations. I recently upgraded an Acer Aspire 3690 to Windows 7 (32bit) and everything went well, almost. See, for life of me I can't get audio to work. (That old chestnut.) The speaker icon in the notification area displays the white cross/red circle and informs me that "No...
Sound & Audio
Audio stops working, "No Audio Output Device Installed"
I'm running a Dell XPS 420, which came with Windows Vista. I decided this morning that I was going to give Windows 7 a try, backed up some media on another PC, and did a completely fresh install. Everything worked perfectly, I didn't even have to install any drivers. My native resolution was...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:09.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App