Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Ati driver troubles

21 Aug 2013   #1
Bestdetested

Win 7 Pro x64
 
 
Ati driver troubles

I made another post in graphics but I need help bad!

I can't get my ati driver to function. Install goes great then I restart. Every time I restart I get to the windows loading screen perfectly fine, then when the log-on screen should display my monitor crashes and goes black, like it reset but still has a connection because it doesn't the light doesn't turn orange but stays blue. I can hear the windows sound play as the black hits so I know it's not a full crash.


I am now on a fresh reformat and the driver has done the same thing.

Any input would be greatly appreciated.

Mobo : Asus Sabertooth 990fx

Gfx : Xfx Radeon Hd 6870

Chip : Amd 4170-fx quad

Ram : corsair xm3 4gb 4 sticks. 1600mhz ( currently running 2 in case this was the issue )

Bios 1208

Catalyst version 13.4

Win 7 pro x64


My System SpecsSystem Spec
.
21 Aug 2013   #2
paulpicks21

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Hello Bestdetested, welcome to the forums.

How are you installing the drivers in the first place? Is it working fine with the GPU drivers Windows loads and then having issues if you try to update them to the new AMD ones?

Paul.
My System SpecsSystem Spec
21 Aug 2013   #3
Bestdetested

Win 7 Pro x64
 
 

Both the windows update version and the latest from the amd / ati website are not functioning.

I believe the last version I was running before my initial issue was 12.8.
My System SpecsSystem Spec
.

21 Aug 2013   #4
paulpicks21

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

And have your tried running 12.8 again to see if it will run ok?

How are you getting back into Windows to try again each time? Safe mode?
My System SpecsSystem Spec
21 Aug 2013   #5
Bestdetested

Win 7 Pro x64
 
 

Yeah I go into safe mode and uninstall through device manager, then I use a driver cleaning software after a full uninstall through catalyst just to be sure all registry entries are clean.

I have not tried 12.8 yet. Currently trying to get my windows back up to date.

I am going to try a second monitor as well to see if it could be that.
My System SpecsSystem Spec
21 Aug 2013   #6
paulpicks21

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

I doubt very much it will be the monitor. Yes certainly try the drivers/CCC that it worked fine with last. If you are still getting issues then, I would suggest maybe the GPU has decided to throw in the towel You can of course test this by trying it in another PC if you can or taking it to a PC shop to get it tested.

Best of luck

Paul.
My System SpecsSystem Spec
21 Aug 2013   #7
Bestdetested

Win 7 Pro x64
 
 

Yeah, wasn't the monitor. This card is hardly even 2 years old! I can't imagine it being done already, especially since I can recall having this problem before and I haven't put that much use into it.

Could it be that it isn't working well with my other components, psu or ram ?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Ati driver troubles




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
SSD Troubles
I am truly stumped. I am trying replace my C drive with an SSD. I purchased a Samsung SSD 840 Pro, 256 GB. The install was straight forward, I used Samsung's Migration software to clone the OS onto the new drive. When I disconnect the old C Drive and try to boot from the SSD, the machine will...
Hardware & Devices
TrendNet TEW-423pi Windows 7 Driver Troubles
Hello all, I recently bought a new setup, and the network card of choice was the TEW-423pi C1.1R card from TrendNet. The first time I set it up with my PC, the driver installed wonderfully and I had no problems. But until recently, Windows 7 64bit must have updated the driver or something,...
Drivers
VPN troubles
Hi, i recently upgraded from XP to 7 ultimate on my PC, and after doing so I can't get my VPN (windows native software) to function. I can connect from my laptop (also windows 7 ult) to my PC and do get a VPN connection, but the PC does not appear to give me any IPv4 or IPv6 access (IPv4: not...
Network & Sharing
Ram Troubles
Alright, here's the rundown: I have 3GB installed and working. I add a 2GB Stick into the open slot, turn my computer back on, check properties of My Computer, and it says 5GB installed, 3GB Usable. Can anyone explain this? I am running Windows 7 Pro, 32-bit. Much thanks.
Hardware & Devices
Log on troubles
I have an unusual situation. I have a normal logon screen with four users, call them A, B, C and D. Once the computer enters sleep mode, when I rewake it, instead of going to the general login screen, it automatically logs on user C regardless of the fact that all users were loged off before it...
General Discussion
So W7 troubles...
ok I have the ISO downloaded...it let me "back-it-up" to 5 discs, tried restoring it, failed miserably... when done downloading, it opens "NTI CD DVD MAKER"...go to do data cd, it says the iso file is too large to copy to disk. Im trying to get file to burn to the disc but keep getting...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 22:14.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App