Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows Installer Problem

13 Sep 2013   #71
Boozad

W7 Pro x64 SP1 | W10 Pro IP x64 | W8.1 Pro x64 VM | Linux Mint VM
 
 

Log in normally, not in Safe Mode.


My System SpecsSystem Spec
.
13 Sep 2013   #72
Welson

Windows 7 Professional x64
 
 

I've run this MGDiag on normal boot.
My System SpecsSystem Spec
14 Sep 2013   #73
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)/Win10
 
 

Please downloadthe Farbar Service Scanner from



http://www.bleepingcomputer.com/download/farbar-service-scanner/



Right-click onthe saved file and select 'Run as Administrator', and tick all the options,then click on the Scan button - copy and paste the report to your response.
My System SpecsSystem Spec
.

14 Sep 2013   #74
Welson

Windows 7 Professional x64
 
 

Thank, I'll give you the report shortly.
My System SpecsSystem Spec
14 Sep 2013   #75
Welson

Windows 7 Professional x64
 
 

Here you are :

Code:
Farbar Service Scanner Version: 13-09-2013
Ran by Welson Oktario (administrator) on 14-09-2013 at 14:47:23
Running from "C:\Users\Welson Oktario\Desktop"
Microsoft Windows 7 Ultimate  Service Pack 1 (X64)
Boot Mode: Normal
****************************************************************

Internet Services:
============

Connection Status:
==============
Localhost is accessible.
LAN connected.
Google IP is accessible.
Google.com is accessible.
Yahoo.com is accessible.


Windows Firewall:
=============

Firewall Disabled Policy: 
==================


System Restore:
============

System Restore Disabled Policy: 
========================


Action Center:
============


Windows Update:
============
wuauserv Service is not running. Checking service configuration:
The start type of wuauserv service is set to Disabled. The default start type is Auto.
The ImagePath of wuauserv service is OK.
The ServiceDll of wuauserv service is OK.


Windows Autoupdate Disabled Policy: 
============================


Windows Defender:
==============

Other Services:
==============


File Check:
========
C:\Windows\System32\nsisvc.dll => MD5 is legit
C:\Windows\System32\drivers\nsiproxy.sys => MD5 is legit
C:\Windows\System32\dhcpcore.dll
[2013-04-05 01:00] - [2013-04-05 01:00] - 0317952 ____A (Microsoft Corporation) 3249F4E4DBF1BD24B40DFF385F2511D4

C:\Windows\System32\drivers\afd.sys
[2013-04-05 01:08] - [2013-04-05 01:08] - 0498176 ____A (Microsoft Corporation) 3F3CF42B66819B811EFF648289508EF7

C:\Windows\System32\drivers\tdx.sys => MD5 is legit
C:\Windows\System32\Drivers\tcpip.sys
[2013-08-17 04:09] - [2013-08-17 04:09] - 1900992 ____A (Microsoft Corporation) B27F13153343BC37A27EAE01634D94E1

C:\Windows\System32\dnsrslvr.dll => MD5 is legit
C:\Windows\System32\mpssvc.dll => MD5 is legit
C:\Windows\System32\bfe.dll
[2013-04-05 01:08] - [2013-04-05 01:08] - 0706560 ____A (Microsoft Corporation) 7399BA470E5D59EC8551E054ABD2C53A

C:\Windows\System32\drivers\mpsdrv.sys => MD5 is legit
C:\Windows\System32\SDRSVC.dll => MD5 is legit
C:\Windows\System32\vssvc.exe => MD5 is legit
C:\Windows\System32\wscsvc.dll => MD5 is legit
C:\Windows\System32\wbem\WMIsvc.dll => MD5 is legit
C:\Windows\System32\wuaueng.dll => MD5 is legit
C:\Windows\System32\qmgr.dll => MD5 is legit
C:\Windows\System32\es.dll => MD5 is legit
C:\Windows\System32\cryptsvc.dll => MD5 is legit
C:\Program Files\Windows Defender\MpSvc.dll => MD5 is legit
C:\Windows\System32\ipnathlp.dll => MD5 is legit
C:\Windows\System32\iphlpsvc.dll => MD5 is legit
C:\Windows\System32\svchost.exe
[2013-04-05 01:08] - [2013-04-05 01:08] - 0027136 ____A (Microsoft Corporation) DFDE777FAF31DC25E3624E8071073146

C:\Windows\System32\rpcss.dll
[2013-04-05 01:08] - [2013-04-05 01:08] - 0512000 ____A (Microsoft Corporation) F3EF088F45BE326B4EDAC8C1C5A35105



**** End of log ****
My System SpecsSystem Spec
14 Sep 2013   #76
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)/Win10
 
 

You appear to have disabled the Windows Update service?

Please open an Elevated COmmand Prompt, and run the following commands...

SC QC SPPSVC
SC QC SPPUINOTIFY
SC QC WSCSVC
SC QC EVENTSYSTEM
SC QC WINMGMT

Post the results.


Here are some instructions to make lifeeasier

1) To open anElevated Command Prompt Window (the ECP window), click on Start, All Programs,Accessories – then right-click on Command Prompt, and select Run asAdministrator. Accept the UAC prompt.

2) To run thecommands easier, highlight the block of commands, and right-click on thehighlight – select Copy. In the CP Window, click on the black/white icon at topleft – select Paste. The commands will run but may not complete the lastcommand, so hit the Enter Key once.

3) To copy theresults... click on the Black/White icon in the top left, and select Edit...'Select All', and hit the Enter key - then use Ctrl+V or r-click+Paste to pasteit into your response.
My System SpecsSystem Spec
14 Sep 2013   #77
Welson

Windows 7 Professional x64
 
 

Here you are

Code:
Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation.  All rights reserved.

C:\Windows\system32>SC QC SPPSVC
[SC] QueryServiceConfig SUCCESS

SERVICE_NAME: SPPSVC
        TYPE               : 10  WIN32_OWN_PROCESS
        START_TYPE         : 2   AUTO_START  (DELAYED)
        ERROR_CONTROL      : 1   NORMAL
        BINARY_PATH_NAME   : C:\Windows\system32\sppsvc.exe
        LOAD_ORDER_GROUP   :
        TAG                : 0
        DISPLAY_NAME       : Software Protection
        DEPENDENCIES       : RpcSs
        SERVICE_START_NAME : NT AUTHORITY\NetworkService

C:\Windows\system32>SC QC SPPUINOTIFY
[SC] QueryServiceConfig SUCCESS

SERVICE_NAME: SPPUINOTIFY
        TYPE               : 20  WIN32_SHARE_PROCESS
        START_TYPE         : 3   DEMAND_START
        ERROR_CONTROL      : 1   NORMAL
        BINARY_PATH_NAME   : C:\Windows\system32\svchost.exe -k LocalService
        LOAD_ORDER_GROUP   :
        TAG                : 0
        DISPLAY_NAME       : SPP Notification Service
        DEPENDENCIES       : EventSystem
        SERVICE_START_NAME : NT AUTHORITY\LocalService

C:\Windows\system32>SC QC WSCSVC
[SC] QueryServiceConfig SUCCESS

SERVICE_NAME: WSCSVC
        TYPE               : 20  WIN32_SHARE_PROCESS
        START_TYPE         : 2   AUTO_START  (DELAYED)
        ERROR_CONTROL      : 1   NORMAL
        BINARY_PATH_NAME   : C:\Windows\System32\svchost.exe -k LocalServiceNetw
orkRestricted
        LOAD_ORDER_GROUP   :
        TAG                : 0
        DISPLAY_NAME       : Security Center
        DEPENDENCIES       : RpcSs
                           : winmgmt
        SERVICE_START_NAME : NT AUTHORITY\LocalService

C:\Windows\system32>SC QC EVENTSYSTEM
[SC] QueryServiceConfig SUCCESS

SERVICE_NAME: EVENTSYSTEM
        TYPE               : 20  WIN32_SHARE_PROCESS
        START_TYPE         : 2   AUTO_START
        ERROR_CONTROL      : 1   NORMAL
        BINARY_PATH_NAME   : C:\Windows\system32\svchost.exe -k LocalService
        LOAD_ORDER_GROUP   :
        TAG                : 0
        DISPLAY_NAME       : COM+ Event System
        DEPENDENCIES       : rpcss
        SERVICE_START_NAME : NT AUTHORITY\LocalService

C:\Windows\system32>SC QC WINMGMT
[SC] QueryServiceConfig SUCCESS

SERVICE_NAME: WINMGMT
        TYPE               : 20  WIN32_SHARE_PROCESS
        START_TYPE         : 2   AUTO_START
        ERROR_CONTROL      : 0   IGNORE
        BINARY_PATH_NAME   : C:\Windows\system32\svchost.exe -k netsvcs
        LOAD_ORDER_GROUP   :
        TAG                : 0
        DISPLAY_NAME       : Windows Management Instrumentation
        DEPENDENCIES       : RPCSS
        SERVICE_START_NAME : localSystem
My System SpecsSystem Spec
14 Sep 2013   #78
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)/Win10
 
 

I missed the obvious one

SC QC WATADMINSVC
My System SpecsSystem Spec
14 Sep 2013   #79
Welson

Windows 7 Professional x64
 
 

Here you are the missing one

Code:
Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation.  All rights reserved.

C:\Windows\system32>SC QC WATADMINSVC
[SC] QueryServiceConfig SUCCESS

SERVICE_NAME: WATADMINSVC
        TYPE               : 10  WIN32_OWN_PROCESS
        START_TYPE         : 4   DISABLED
        ERROR_CONTROL      : 1   NORMAL
        BINARY_PATH_NAME   : C:\Windows\system32\Wat\WatAdminSvc.exe
        LOAD_ORDER_GROUP   :
        TAG                : 0
        DISPLAY_NAME       : Windows Activation Technologies Service
        DEPENDENCIES       :
        SERVICE_START_NAME : LocalSystem

C:\Windows\system32>
My System SpecsSystem Spec
14 Sep 2013   #80
maxie

windows 7 home 64bit
 
 

Many thanks Noel for stopping by and contributing to this thread
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows Installer Problem




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
windows installer problem
while installing Nuance PDF professional 5 following error came up: er is een probleem met dit windows installer pakket. een programma dat is uitgevoerd als deel van de installatie is niet juist afgesloten. neem contact op met uw supportpersoneel of leverancier. Actie...
Installation & Setup
Once again: A Windows Installer Problem
Windows 7 Professional 64-bit, admin rights. Advanced user (many years experience in installing and working with and "inside" windows versions). Ok, all started with problems installing a newer version of a NVidia graphics driver (196.xy). It stopped by saying that the control panel can't be...
Software
Windows Installer problem
I just tried to run an "msi" file and got the error that shows in the attachment. Since all I did was install Windows 7 Home Premium, what else would I have to do to install this installer? I just assumed it came with the package. Thanks. Jim
General Discussion
Windows Installer Problem
I just did a clean install of Se7en Home Premium and I'm getting this dialog trying to install UltraMon... Windows Installer (red circle with an X) This installation package could not be opened. Verify that the package exists and that you can access it, or contact the application vendor to...
General Discussion
Problem With Windows Installer
Hello.I don't know is this the right section,but I have problem with Windows Installer.This is my second installation.The first run's great,but the stupid Windows Toolkit 1.8 f**k up all.So I installed again Windows 7 x86 from the same DVD.When I installed Skype 3.8,the Windows Installer...
Installation & Setup
Windows Installer Problem
Ok... first thing I must say is that Windows 7 although pre-beta works flawlessly :D and has really proven to be 100x times better than Vista. I even installed 7 on my old laptop that was running Ubuntu 8 because XP gave performance issues, and it really worked well. :D () I have only one...
Software


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:48.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App