Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Base System Device Driver

12 Sep 2013   #1
Elsavio13

Windows 7 ultimate 64bit
 
 
Base System Device Driver

I have recently reinstalled Windows 7/64 (ultimate) to my Vaio VGN-Z710DD (sold in Canada only).
For Device manager the driver is not installed.
I have downloaded the driver from Vaio website (Memory Devices for WIndows 7 x64).
After the install, the system tell me the installation was no succesfull and should try again.
After the second attempt, the system tell me that the driver is for Vista OS.

This was tried many time with no difference.
Contacted Vaio (US/Canada) and Microsoft Techies - NO difference.
I feel lost in cyberspace Any suggestions?
Appreciate the help


My System SpecsSystem Spec
.
12 Sep 2013   #2
maxie

windows 7 home 64bit
 
 

Hi there ... Welcome to Seven Forums .. This is weird indeed .. Are you sure you changed the OS from Vista to Windows 7 ..? At the Sony download website
My System SpecsSystem Spec
12 Sep 2013   #3
Elsavio13

Windows 7 ultimate 64bit
 
 

Hi Maxie,
On the Vaio site I downloaded the driver and made sure I selected the proper OS (Win 7 x64) from the pulldown menu.
The Win 7 was installed from MS original DVD. I suspect, some settings ..... somewhere, are obsructing the install of the driver.
After the install, the icon for the SD was missing from list of drives. I managed to have it reappear, however without the driver it does not function.
TKS
My System SpecsSystem Spec
.

12 Sep 2013   #4
maxie

windows 7 home 64bit
 
 

Hi there .. Do you get an error message then when trying to Install the Driver . ?
My System SpecsSystem Spec
12 Sep 2013   #5
Elsavio13

Windows 7 ultimate 64bit
 
 

The "error message" come on after I install the driver and press "Finish", the system tells me that the installation was not succesful and that I should to reinstall the driver, ..... at the end of the reinstall a the system warns me that that driver is for Vista OS.
Cheers
My System SpecsSystem Spec
12 Sep 2013   #6
maxie

windows 7 home 64bit
 
 

I think there must be some thing wrong with your Windows Installer run the program below to check the System files

SFC /SCANNOW Command - System File Checker
My System SpecsSystem Spec
12 Sep 2013   #7
Elsavio13

Windows 7 ultimate 64bit
 
 

Followed your suggestion and run SFC twice. Both times - no integrity violation found.
Any other suggestion?
.... Another unusual problem is occurring (I think unrelated) Windows tells me there are 3 important security upgrades to run. I install the upgrades (2 Office 2007 and 1 Excel 2007) reboot and still find the same upgrades waiting to be installed. This has never happened before. Do you see a connection between these problems?
Tks
My System SpecsSystem Spec
12 Sep 2013   #8
maxie

windows 7 home 64bit
 
 

Hi again ... Lets check that you are downloading the right Driver .. Go to the Device Manager and then the Base System Device and Propertys and go to Details .. Tell me what the PCI/VEN is ... No its common its a Microsoft mix up plenty of it on here
My System SpecsSystem Spec
12 Sep 2013   #9
maxie

windows 7 home 64bit
 
 

Read the Link below that will explain about the Updates

Updates Keep Reinstalling_no error
My System SpecsSystem Spec
12 Sep 2013   #10
Elsavio13

Windows 7 ultimate 64bit
 
 

Hi Maxie,
On the General Tab / Location I read: PCI bus 11, device 4, function 4
On the Details Tab / Value / Base System Device: Blank

Cheers
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Base System Device Driver




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Base System Device no driver
Hello all, I succesfully installed Windows 7 Home Premium x64. Only one device in devicemanager has no driver, or is not functioning correct. see picture below: Does someone has a suggestion how to solve this?
Installation & Setup
Yet another Base System Device Driver error.
Seems to happen often. The error code is 28. I know I've seen a few threads pertaining to this particular error code but none of the laptops listed that I have seen are the Lenovo 3000 N200 Model number 0769 laptop that I have, and I would very much like some help with figuring out what driver I...
Drivers
Hp dv6 usb device and base system driver unknown
Hi! im new 2dis forum. i hav a hp dv6 laptop wid following config: amd turion X2 processor 4gb ram windows 7 ultimate 64bit os. for 3days i get error messages telling that my base system drivers,std enhanced pci to host usb host controllers n my usb hubs are unknown devices.. cos of it...
Drivers
Base system device driver missing
I have windows 7 ultimate I get base system device missing. How can I fix this Please I need help. Thank you
Drivers
Reinstalling Base System Device driver -- please HELP!
My Dell Inspiron 1521 laptop's built-in microphone doesn't work anymore after I installed Window 7. I followed suggestions to uninstall the Audio device driver and to reinstall. I uninstalled the Audio device driver and now my "Base System Device" doesn't have a driver. I troubleshoot and...
Drivers
Base System Device driver not installed
"The driver for Base System Device is not installed. Install the latest driver for the device." This is message I'm getting. I can find 3 "Base System Device" in Device Manager, but I have no idea what devices they are so I can't search for drivers. Here are the Hardware Ids if that's any...
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:01.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App