Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Ethernet adpater problems, Nforce 630m Driver issue?


25 Oct 2009   #1

Windows 7
 
 
Ethernet adpater problems, Nforce 630m Driver issue?

I have a HP pavilion dv9917cl laptop. Nvidia Geforce 7150M/630M
Integrated ethernet adapter, Nforce 630M.

Updated to Windows 7 32-bit from Vista 32-bit, custom (start from scratch) install.

Initially my ethernet adapter showed up in Device Manager as Nforce Networking Controller, not working properly with a code 10 error. Windows update provided a chipset download, where I manually picked out and installed the ethernet adapter driver (Browse for driver -> let me manual pick -> Have disk -> )

So now in Device Manager my ethernet adapter shows up fine, wired LAN connection shows up in Network Connections etc.

EXCEPT, now no matter what I always get "No Network Access" or "No Internet Access" no matter where I plug in my ethernet cable. Of further interest is this: my IP, DNS, DHCP information all shows up under "details" from the LAN wired connection properties, but My physical address is 00-00-00-00-00-00.

Wireless is working 100% okay. I need to be able to use wired, however, for a number of reasons.


Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . : res-hall.gac.edu
Description . . . . . . . . . . . : NVIDIA nForce Networking Controller
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::551:f8d0:252f:8726%26(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 138.236.215.237(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.248.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Sunday, October 25, 2009 11:41:00 AM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Sunday, October 25, 2009 12:31:00 PM
Default Gateway . . . . . . . . . : 138.236.208.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 138.236.240.2
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 486539264
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-12-71-DD-33-00-1E-68-7F-95-98

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 138.236.128.52
138.236.128.53
138.236.128.100
Primary WINS Server . . . . . . . : 138.236.128.100
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled


Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Connection-specific DNS Suffix . : wireless.gac.edu
Description . . . . . . . . . . . : Atheros AR5007 802.11b/g WiFi Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-1F-E1-4F-AE-D1
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::bd13:e67b:19bb:1ebc%11(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 138.236.248.118(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.240.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Sunday, October 25, 2009 11:27:24 AM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Sunday, October 25, 2009 12:42:25 PM
Default Gateway . . . . . . . . . : 138.236.240.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 138.236.240.2
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 218111969
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-12-71-DD-33-00-1E-68-7F-95-98

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 138.236.128.52
138.236.128.53
138.236.128.100
Primary WINS Server . . . . . . . : 138.236.128.100
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled


I nabbed drivers off the HP website, the Vista 32-bit drivers for the nvidia chipset, but there was no change.

My biggest question: is this a driver problem? or Windows 7?

Please help!


My System SpecsSystem Spec
.

25 Oct 2009   #2

Windows 7 Home Premium x64 - Mac OS X 10.6.4 x64
 
 

NVIDIA - Download Drivers

Give this a shot...It sounds like it would work and I really hope it does
My System SpecsSystem Spec
25 Oct 2009   #3

Windows 7
 
 

You linked me to 64-bit drivers, but that's okay i found 32-bit ones. Installed easily, but the same problem remains...
My System SpecsSystem Spec
.


27 Oct 2009   #4

Windows 7
 
 

BUMP
My System SpecsSystem Spec
30 Oct 2009   #5

Win 7 Ult 64
 
 

I think I found the solution to your problem. Was having the same issue under a high network load, my internet would disconnect and I would have to disable and enable the NIC to get it back. Hope this works for you!!

Windows 7 Networking Problems with Nvidia Ethernet NICs
My System SpecsSystem Spec
30 Oct 2009   #6

Windows 7 ultimate 64 bit / XP Home sp3
 
 

The link Zidane24 linked you to is also for 32 bit. She knows her drivers. I looked up your notebook and Hp doesn't list any Windows seven drivers only Vista. Which you could try and install in compatibility mode http://www.sevenforums.com/ Hope this or the above helps. If either does please post back so we can list this as resolved for others. Thanks quick link to Hp http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/s...743999&lang=en
My System SpecsSystem Spec
30 Oct 2009   #7

Windows 7 Home Premium x64 - Mac OS X 10.6.4 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by thefabe View Post
The link Zidane24 linked you to is also for 32 bit. She knows her drivers. I looked up your notebook and Hp doesn't list any Windows seven drivers only Vista. Which you could try and install in compatibility mode http://www.sevenforums.com/ Hope this or the above helps. If either does please post back so we can list this as resolved for others. Thanks quick link to Hp Select software and drivers HP Pavilion dv9917cl Entertainment Notebook PC - HP Customer Care (United States - English)
She?????!!!!!????!!!???

...anyhow I haven't got a chance to look back to this thread (over 100 subscribed threads a day gets a little crazy...)

From what I can guess the driver I linked to doesn't work...Did you install the driver in compatibility mode and run as an administrator
My System SpecsSystem Spec
23 Jan 2010   #8

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Thought I'd throw in the solution that worked for me. What follows is a copy of from the Microsoft forum: default gateway not available in windows 7

Quote:
Hello Guys. I found the solve on a Nvidia forum. Its works perfect for me.

This solution was found in another forum. And it solved the problem for me. I am using Windows 7 Ultimate x64. And the constant network disconnects was getting bad, especially during steady downloading.

What you need is the nVidia Vista v15.25 (32bit or 64bit) motherboard driver.
64bit URL: NVIDIA DRIVERS 15.25 WHQL
32bit URL: NVIDIA DRIVERS 15.25 WHQL

I ran into a problem immediately when the driver installer did not display the Ethernet menu item.
I had to do the following to get this fix to work. Note that it applies to the Windows 7 64bit version:
1) Uninstall any Nvidia Ethernet drivers.
-- Reboot.
--the Windows 7 default ethernet drivers get installed in their place
--verify and note down the filename of the Network Adapter driver filename that Windows 7 uses.
2) Do the following:
--go to the location where the Nvidia installer unzipped the v15.25 files on your hardrive. Under the Ethernet folder, find the v15.25 Ethernet driver file "nvmfdx64.sys" (file version 1.0.1.6789) and rename it to the Windows 7 x64 default Ethernet driver filename "nvm62x64.sys".
--copy nvm62x64.sys to c:\windows\system32\drivers (archive the old default file first).

Reboot.
This has worked perfectly for me. No loss in any functionality that I'm aware of, and my network is now stable again.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Ethernet adpater problems, Nforce 630m Driver issue?




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Ethernet adpater problems, Nforce 630m Driver issue?
Thread Forum
nforce ethernet issues Hardware & Devices
nVidia nForce Ethernet driver issues Drivers
HELP w/ Nforce ethernet.. Network & Sharing
Win7 Ultimate BSOD - possibly nForce driver issue? BSOD Help and Support
Nforce 680 SLI // No ethernet device Drivers
Nforce 430 And Ethernet Cable Network & Sharing
Coprocessor driver for GeForce 7150M / nForce 630M Drivers

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:13 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33